Átalakul Pest szövete: ott vegyél, ahol megújul a város

Ezúttal Pest olyan részét mutatjuk, ahol teljesen átalakul a város szövete, így olyan helyen igazán jó gondolat befektetni, vagy akár lakás céljára otthont venni, ahol a jövőben is sok fejlesztés lesz. Ilyen helyre mindig könnyű bérlőt találni és pénzünk is biztonságban lesz, hiszen vagyonunk folyton felértékelődik. Mutatjuk, hogy mit találtunk.

Mi a fontos ma, ha lakást keresünk Pest belső részén? Legyen közel a városhoz. Legyen közel minden intézményhez, a közlekedéshez, a város nyüzsgéséhez, no és egyre fontosabb az is, hogy legyen igazán válságálló befektetés – akár lakunk benne, akár kiadjuk.

Mert ha csak lakunk is benne, ha továbblépnénk, akkor közel sem mindegy, hogy mennyire értékelődik fel a vagyonunk időközben. De persze az sem mindegy, hogy mennyit költünk fűtésre, rezsire, amíg ott lakunk.

Ha mindez fontos, akkor most mutatunk egy remek alternatívát a körúttól, a Blaha Lujza tértől pár perces sétatávolságra, a felértékelődő Csarnok negyedben.

Az igaz, hogy válságos időket élünk, ám akad ami nem igazán változik: az ingatlan biztosan stabil, rendkívül értékálló befektetés marad a következő időszakban is, erről szól az a mondás, hog az okosabb tehetős emberek a válság idején „betonba öntik a pénzüket”.

És miközben a vidéki házak árai évek, sőt évtizedek óta alig nőttek az ország legtöbb szegletében, addig a főváros látványosan elhúzott. Különösen az olyan otthonok, amelyek modernek, igen közel vannak a városmaghoz, és egyúttal a rezsiköltségeik hosszabb távon alacsonyak maradhatnak.


Nézzük azt a VIII. kerület belső részén, a Csarnok Negyed városrészben épülő házat, ahol most kifejezetten jó árú lakások is elérhetők.

Mint ismert a VIII. került belső, körúthoz közel eső része mindig is központi volt; ám a 4-es metró Rákóczi téri megállójának pár évvel ezelőtti átadásával a Csarnok Negyednek nevezett kerületrész teljesen megújult.

Régebben, mondjuk 2008 előtt persze a VIII. került e belsőbb része is kiesett a lakást keresők látóköréből. Ám az olyan fejlesztések, mint a Corvin Negyed, a körút környékén a bulinegyed kialakulása, vagy éppen az említett négyes metró kiépülése, új megállók környéke, – a Keleti Pályaudvar és a II. János Pál pápa tér (régebben Köztársaság tér) és az említett Csarnok negyedhez tartozó Rákóczi tér – felszíni megújulása teljesen átformálta e belvárosinak számító kerület arculatát. E mellett átépült itt a Teleki tér, és az Orczy program keretében rengeteg régebbi ház felújítása, korszerűsítése is megvalósul.

A Csarnok negyed ezen átalakuló kerületen belül is kiemelt rész. Főként a körúthoz való közelsége miatt. Ez a befektetőknek is ideális hely, mert erre nagyon sokan keresnek kiadó új vagy újszerű lakást.

A most következő, új építésű társasház is éppen itt, a Csarnok negyedben épül tehát: a 2021 tavaszára felépülő ház közelében található a 4-es metró Rákóczi téri megállója, az éjjel-nappal közlekedő 4-es 6-os villamos, megújult Teleki téri piac, mélygarázzsal, üzletekkel, új vendéglőkkel. Közel esik ide a Blaha Lujza tér, a 2-es metró, a 7-es busz vonala. És persze az elegáns Palotanegyed is, mely az egyetemek, főiskolák, közösségi terek és az értelmiségi fiatalok legfontosabb találkozóhelye Pesten.

A Csarnok negyedben kel életre tehát ez a 17 lakásos társasház, amelynek emlegetett válságállóságát garantálja, hogy a ház magas műszaki tartalommal készül. Így a legmodernebb hőszivattyús fűtésrendszerrel, amely -30 fokban is tökéletesen teljesít, valamint minőségi burkolatokkal, amik nem kopnak el. A burkolatok és szaniterek is egyéni ízlés szerint választhatók. És természetesen garázs is vásárolható a lakásokhoz. Az itt megvalósuló hőszivattyús hűtés-fűtés további előnye pedig az is, hogy a radiátorok nem foglalnak helyet a hasznos térből.

A cikk megjelenését a Csarnok Negyed társasház értékesítője támogatta.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Vitézy Dávid gratulált Karácsony Gergelynek

Vitézy Dávid gratulált Karácsony Gergelynek

Hiába a majdnem döntetlen, elismerte vereségét.

Karácsony Gergely az újraszámlálás után is első maradt

Karácsony Gergely az újraszámlálás után is első maradt

Nem tudta behozni a kihívó a jelenlegi polgármestert.

Tüntetésen követelte Karácsony Gergely, hogy legyenek tiszta választások

Tüntetésen követelte Karácsony Gergely, hogy legyenek tiszta választások

A Nemzeti Választási Iroda székházánál tartották a demonstrációt.

Putyin újabb fegyvereket kér Észak-Koreától

Putyin újabb fegyvereket kér Észak-Koreától

Közben az oroszok fokozzák támadásaikat Harkivnál.

© 2024 (v2.202102)