Készülj az őszre! Mit szólnál egy térelválasztó kandallóhoz?

Bármennyire is nyár van még, már csak 2 hét van őszig, így aki szeretne egy kandallót, az már most jó, ha elkezd szakembert keresni, és tervezni. A térelválasztó kandallók különösen szépek, és azontúl, hogy kellemes meleget adnak, elválaszthatják mondjuk a nappalit a konyhától, vagy bármilyen más helyiségeket, ez voltaképpen csak a fantáziánkra van bízva. Mai bejegyzésünkben gyönyörű térelválasztó kandallókat mutatunk inspirációnak.

Kép forrása: decorpad.com

Amerikai konyhás nappalikban

A térelválasztó kandallókról elsősorban az jut eszünkbe, hogy egyenesen amerikai konyhás nappalikba találták ki őket, hogy valamelyest tagolják a teret. Ideális lehet a nappali és az étkező vagy az étkező és a konyha elválasztására, vagy a nappali és a konyha elválasztására, ha ezek vannak közvetlenül egymás mellett, és az étkező hozzájuk képest oldalt helyezkedik el.

 

Elválasztani a teraszt, télikertet

És ha már a nappaliknál járunk, a térelválasztó kandallók arra is kiválóak, hogy a nappalit elválasszák a hozzá kapcsolódó, körbeüvegezett terasztól vagy télikerttől, ahogyan ebben a III. kerületi lakásban is látható.

De a nappali és egy nyitott terasz közé is kerülhet, így biztosítva, hogy a hidegebb hónapokban is kiülhessünk a teraszra.

Kép forrása: homedit.com

Hirdetés

A hálószoba és a fürdőszoba közé

Egy kandalló a hálószoba és a fürdőszoba közt is nagyon hangulatos lehet.

Kép forrása: thespruce.com

Ezt a megoldást elsősorban ott érdemes alkalmazni, ahol a szülői hálóhoz kapcsolódik egy külön fürdőszoba, ahogyan ebben az érdi családi házban is látható.

Stúdiólakásokban

Kandallót használni térelválasztóként ideális lehet azokban a kis stúdiólakásokban is, ahol a nappalit és a hálórészt kell valamivel elválasztani.

Kép forrása: homedit.com

A nappali és az előszoba között

Kis lakásokban természetesen az sem ritka, hogy a nappali közvetlenül nyílik az előszobából, ennek a két térnek az elválasztására is kiváló lehet egy kandalló.

Kép forrása: homedesignlover.com

Ebben a XI. kerületi lakásban például a közlekedőt választja el az amerikai konyhás nappalitól.

Hogy hova kerüljön a kandalló, azt természetesen befolyásolja az is, hogy hol van kémény, de ha a térelválasztás és a dizájn az elsődleges szempont, akkor ma már szerencsére sokféle látványkandalló közül válogathatunk, amelyekhez kémény sem kell.

További szép lakásokat találhat, oldalunkon, itt.


© 2021 (v150.202005)