Szegeden, egyetem környékén ennél jobb lehetőséget nem találsz!

Aki befektetési céllal keres lakást Szegeden, az elsősorban a hosszú távú bérbeadásban gondolkodik, és az egyetemistákat célozza meg, ezért az egyetem épületeihez közeli ingatlanok közt keresgél, amelyek természetesen többségében a Belvárosban vannak.

A belvárosi lakóingatlanok azonban meglehetősen drágák, igaz drágábban ki is adhatók, de így elsősorban csak a külföldi és a tehetősebb diákok érdeklődésére számíthatunk. Sok egyetemista inkább a belvárosnál kicsit kedvezőbb árú, de kiváló elhelyezkedésű Alsóvárosban keresgél albérletet, illetve még kedvezőbb árai miatt egyre többen választják a Belvárossal és Alsóvárossal is határos Móravárost.

Ha tehát valaki elérhető áron keres egyetemistáknak kiadható ingatlant Szegeden, akkor érdemes először Móravárosban körülnéznie, ami jelenleg a város leggyorsabban fejlődő környéke, ahol sorra váltják fel az új építésű projektek a régebbi házakat, így néhány éven belül komoly felértékelődésre lehet számítani. Ingatlanvásárlásnál pedig nem szabad, hogy az legyen az egyetlen szempont, hogy mennyiért tudjuk majd kiadni, hanem az is fontos, hogy egy esetleges későbbi eladásnál, milyen reálértéken tudjuk majd értékesíteni.

Értéknövekedésre pedig a dinamikusan fejlődő környékeken lehet számítani, mint amilyen Móraváros is, és amelynek Belvároshoz és Alsóvároshoz legközelebb eső csücskéből a BTK, a Mérnöki Kar és a TIK akár egy könnyed sétával, az egyetem többi épülete pedig tömegközlekedéssel könnyen és gyorsan elérhető.

Ha befektetési céllal keresünk lakást, akkor természetesen, kiemelt fontosságú az is, hogy az ingatlan felújításával már ne nekünk kelljen bajlódni, és lehetőleg energiatakarékos legyen, hiszen így könnyebben találunk bérlőt is.

Ezért is ideális választás ez a szépen felújított lakás, ami az Alsóváros és Móraváros határán végigfutó Petőfi Sándor sugárúttól kicsit beljebb, egy csendes kis utcában található egy négy szintes társasház 2. emeletén. Innen mindössze 2 percre van a 4-es villamos megállója, melynek vonala DNy-ÉK-i irányban az egész várost, így a Belvárost is átszeli, de nincs messze a 21-es busz megállója sem, amivel a vasútállomásra és az autóbuszállomásra is eljuthatunk.

A lakást 2013-ban újították fel, ekkor kicserélték a nyílászárókat, a régi konvektoros fűtés helyett gazdaságos, kondenzációs kazánról üzemelő padlófűtéses rendszert alakítottak ki, az ingatlant klímával is felszerelték, szobáiban a burkolatot laminált padlóra, a többi helyiségben járólapra cserélték. A felújításnak köszönhetően az ingatlan gazdaságosan fenntartható, a közművek mind saját mérőórával rendelkeznek.


Az ingatlan nappali + 2 szobával rendelkezik, az egyik szoba a nappaliból és a konyhából is megközelíthető, így étkezőnek is használható, a másik szoba a közlekedőből nyílik. Konyhája külön helyiségben kapott helyet, a fürdőszoba és a kézmosóval is felszerelt toalett is külön helyiségben található.

A nappali csaknem 25 nm-es, egy dél-nyugatra néző erkéllyel is rendelkezik, ahonnan nyári estéken a naplementében gyönyörködhetünk, a lakás függőfolyosóról nyílik, amely az L-alakú épület, valamint egy másik épület által körülzárt, parkosított belső udvarra néz.

A lakás elhelyezkedéséből és elosztásából adódóan nemcsak befektetésnek, hanem saját célra, családosoknak is ideális, hiszen néhány perc sétára van a legközelebbi bölcsőde, óvoda és a Waldorf iskola, valamint viszonylag közel van az Árkád, a Napfénypark, a Tisza-part és a klinikák is.

Az ingatlan irodának is tökéletes, hiszen felújítása óta erre a célra használták, de bármilyen átalakítás nélkül is azonnal használható lakásként, vagy továbbra is irodaként, és rugalmasan és érintésmentesen megtekinthető.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Van egy szó, ami végig vonult ezen a héten. Elég hosszú, de kifejező: eljelentéktelenítés. Nézzük csak, hol jött ez elő és kik cselekedték meg ezt!

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Pintér Sándor lemondását követelték a pedofil-ügy miatt.

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Vegyesen alakult pénteken a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben, a heti eredménye azonban pozitív.

Hirtelen megszólalt Áder János

Hirtelen megszólalt Áder János

Érdekes témát vetett fel.

© 2024 (v2.202102)