Balaton: egy biztos pont télen-nyáron!

A világ folyton változik, ezért mi magyarok igazán szerencsésnek érezhetjük magunkat, hogy van egy olyan biztos pont, ahová mindig visszatérhetünk, egy hely, ami mindig felüdülést nyújt: a Balaton. A Balaton évtizedeken keresztül csak nyári üdülőhelyként szolgált, de ma már bármely évszakban ez lehet a tökéletes menedékhely a mindennapok bizonytalanságában.

De repüljünk kicsit vissza az időben. A Balatonnak egészen a 19. század végéig nem volt turisztikai jelentősége, a századfordulón azonban sorban elkezdtek épülni a szebbnél-szebb villák, többek között például a Fonyódi Villasoron. Ekkor azonban még csak a leggazdagabbak engedhették meg maguknak, hogy a tó partján üdüljenek, a tömeges turizmus a 60-as években indult be, ekkortól épült rengeteg nyaraló, amelyeknek téliesítésére a legtöbb esetben még hosszú évtizedekig nem gondoltak.

Az elmúlt közel 20 évben azonban már általánossá vált, hogy balatoni nyaraló csak téliesítve épülhet, és a Balaton-parti települések is gondoskodtak az egész évben üzemelő infrastruktúra kiépítéséről, és a mindig változatos programokról. A téli fürdőzéshez a közelben lévő melegvizes fürdők: Marcali, Zalakaros, Hévíz, Kehidakustány, melyek csak fél órás autóútra vannak, illetve a mindössze 8km-re fekvő Csisztapuszta biztosítanak lehetőséget.

A Balatont ennek ellenére sok vád érte, és sokan inkább a külföldi tengerparti nyaralást választották, egészen az idei évig, amikor kiderült, hogy ez az a hely, ahová bármikor elutazhatunk nyaralni, és ahol ősztől-tavaszig is elüthetjük az időt, akár home-office-ban dolgozva, ha budapesti lakosként, lakásban élve, maximum egy kis erkélyt mondhatunk a magunkénak.

Éppen ezért balatoni ingatlantulajdonosnak lenni, most mindennél nagyobb értékkel bír, és ha már nyaralót keresünk, érdemes szétnézni a Fonyódi Villasoron, ami a természetvédelem alatt álló Kossuth- és Sipos erdők és a mesés panorámával rendelkező Szaplonczay sétány mellett, a Várhegy lábánál helyezkedik el.

Az itt sorakozó századfordulós villák egyedi hangulatot kölcsönöznek a tájnak, de az is találhat itt nyaraló- vagy lakóingatlant, aki kifejezetten új építésű és hamarosan költözhető lakást keres. Ennek ellenére nem kell azt gondolnunk, hogy a lakókörnyezetet új, modern lakóparkok csúfítják, az itt épülő Edison Villát ugyanis úgy tervezték, hogy homlokzata harmonizáljon a környezettel, és beleilleszkedjen a patinás századeleji villák sorába.

Az Edison Villa a villasor belvároshoz legközelebb eső telkén épül, ahonnan mindössze pár perc zöldövezeti séta a Balaton-part, mégis elég távol van a forgalmas főúttól és a strandtól ahhoz, hogy nyugodtan pihenhessen az, akinek erre van szüksége.

A beruházásban a természettel harmonizáló, lakások készülnek, változatos méretben és alaprajzzal, minden lakáshoz tartozik terasz, a földszinti lakások legtöbbjéhez és egyes első emeleti lakásokhoz kertkapcsolat is.

A lakások így minden korosztály számára ideálisak, családoknak akár állandó lakhatás céljára is, hiszen a közelben óvoda és iskola is található, a befektetők pedig könnyen kiadható lakások közül válogathatnak.


A felső kategóriás lakások a legkorszerűbb energetikai és smart megoldásokkal rendelkeznek, így a hűtés/fűtés, vagy akár a bejárati ajtó távoli nyitása, a redőnyök, a riasztó vagy a füstérzékelő is elérhető okostelefonról, a lakások között pedig a legkorszerűbb hanggátló szigetelés készül. A minőségre pedig garancia, hogy a felhasznált anyagok nagynevű gyártóktól érkeznek, mint például: Vaillant, Grohe, Gewiss, Philips.

A cikk megjelenését az Edison Villa fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Avgyijivkánál nyomulnak tovább az oroszok.

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Van egy szó, ami végig vonult ezen a héten. Elég hosszú, de kifejező: eljelentéktelenítés. Nézzük csak, hol jött ez elő és kik cselekedték meg ezt!

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Pintér Sándor lemondását követelték a pedofil-ügy miatt.

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Vegyesen alakult pénteken a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben, a heti eredménye azonban pozitív.

© 2024 (v2.202102)