Top 5 hasznos tanács, ha koronavírus idején szeretnéd eladni lakásod

Egy lakás eladása máskor is kihívás elé állíthatja az embert, de koronavírus idején ez hatványozottan igaz. Ezért hozunk most 5 hasznos tanácsot, aminek segítségével az ingatlan személyes bemutatása, és így az eladása is gördülékenyebben mehet.

Sok előre betervezett programunkat vagyunk most kénytelenek a járvány miatt későbbre halasztani, egy lakás eladása viszont épp nem az a tevékenység, amit feltétlenül elhalaszthatunk, sőt lehet, hogy épp a pandémia miatt kell eladnunk ingatlanunkat.

A helyzetet nehezíti, hogy ilyenkor senki sem jár szívesen lakásnézőbe, és akinek nem sürgős a lakásvásárlás, az inkább kivár. Ebben a helyzetben már a lakáshirdetés feladásánál is van néhány dolog, amire nem árt jobban odafigyelni, a lakás bemutatásánál pedig még inkább. Ezért is gyűjtöttük össze most az 5 legfontosabb tanácsot, ami hasznos lehet ilyenkor.

1. Hirdetés kicsit másképp

Egy dolognak örülhetünk a járvánnyal kapcsolatban: megkímélhetjük magunkat a „lakásturistáktól”, és számíthatunk arra, hogy most csak azok szeretnék majd megtekinteni eladó ingatlanunkat, akik tényleg komoly vételi szándékkal érkeznek.

Őket azonban el kell érnünk valahogy, ezért fontos, hogy most még jobban odafigyeljünk hirdetésünk tartalmára. Ehhez továbbra is fontosak a kiváló minőségű képek, valamint, hogy a hirdetés tartalmazzon minden olyan fontos információt, ami alapján a vevő eldönti, hogy valóban szeretné-e élőben is látni az ingatlant. És elengedhetetlen, hogy mellékeljünk egy alaprajzot is, aminek nem kell milliméterre pontosnak lennie, de legalább látszódjon rajta, a lakás elosztása.

Ne felejtsük el, nem az a cél, hogy minél többen felhívjanak, és minél többen nézzék meg a lakást, hanem az, hogy csak azok jöjjenek el, akiket tényleg egy ilyen lakás érdekel. És végül írjuk bele azt is, hogy az ingatlan érintésmentesen megtekinthető.

2. Fertőtlenítsünk

A hirdetés feladása előtt minden bizonnyal alaposan kitakarítottuk a lakást, hogy kiváló képek készüljenek, de mielőtt a potenciális vevőket fogadnánk érdemes újra takarítani, és fertőtleníteni. Jó, ha két lakásnézőbe érkező vevő között is tudunk mindig fertőtleníteni, ha szűkös az idő, akkor ilyenkor koncentráljunk azokra a felületekre, amit mindenki megfog, azaz a kilincsekre, fogantyúkra, villanykapcsolókra. Ha lakásban lakunk, jó ha a vevők érkezése előtt a lépcsőházi kilincseket, fogantyúkat, korlátot is fertőtlenítjük, a szomszédok ennek csak örülni fognak.

3. Szellőztessünk minden látogató után

Fontos, hogy ne csak fertőtlenítsünk, de szellőztessünk is két vevő jelölt között, és ha az eladó lakásban lakunk, akkor minden lakásnézőbe érkező előtt és után is.

4. Mindenképp legyen nálunk maszk (ne csak saját célra) – és akár gumikesztyű is

Az érkező vevőket orrot is eltakaró maszkban fogadjuk, és legyen nálunk, akár rögtön az előszobában néhány eldobható maszk kikészítve arra az esetre, ha a vevők otthon felejtenék. Hasznos lehet a gumikesztyű is, ebből is legyen nálunk néhány, és ajánljuk fel a vevőknek.

5. Tegyünk ki kézfertőtlenítőt

A maszk és a gumikesztyű mellé tegyünk ki kézfertőtlenítőt, és ajánljuk fel ennek a használatát is érkezéskor és távozáskor egyaránt.

© 2021 (v2.202102)