Lélegzetelállító, ahogy felújítják ezt a csodaszép régi házat

A régi belvárosi házaknak megvan a maguk patinája, hangulata, ha szépen karban tartják őket. Sajnos sok régi házat tesznek a földdel egyenlővé, hogy a helyükre modern lakóparkokat építsenek, vagy úgy újítják fel, bővítik emeletráépítéssel, tetőtér beépítéssel, hogy elvesztik eredeti jellegüket. Szerencsére azért akadnak kivételek. Ma egy olyan házat mutatunk Terézvárosból, ami emeletráépítéssel újult meg, és teljesen egyedi, ugyanakkor az épülethez és az épület eredeti megjelenéséhez illeszkedő homlokzatot kapott.

A VI. kerületben található egy kis utca, a Zichy Jenő utca, ami csendessége ellenére kiváló közlekedési kapcsolatokkal rendelkezik. Közel esik hozzá az Oktogon, az Opera és az Arany János utcai metrómegálló is, de nincs messze a 4-es, 6-os villamosok megállója sem, így gyakorlatilag a város bármely pontja könnyen elérhető. A remek közlekedésen kívül számtalan kulturális, szórakozási, bevásárlási lehetőség, éttermek, kávézók, színházak, mozi és a Westend is a közelben található.

Itt, a város szívének ebben a nyugodt, kis utcájában áll egy régi ház, amin valaha egy díszes felirat hirdette, hogy itt Steiner Ármin és Ferencz bádogdíszítmény mesterek készítettek gyönyörű bádog homlokzati díszeket. Ez a patinás földszint + egy emeletes ház mára műszakilag teljesen megújult, az utolsó simítások vannak csak hátra. Négy szintet építettek rá, ahol 13 új, magas minőségben kivitelezett lakás kapott helyet.

Az így létrejövő Zichy Highlife projekt homlokzata egészen különleges, egyedi mintával áttört szálcement burkolatot kapott, melynek motívumát az egykori mesterek mintái közül választották ki. A homlokzatra visszakerül az eredeti felirat, valamint hét kézzel festett címer is. Az eredeti bejárati kaput teljeskörűen felújították, és kaputelefonos beléptető rendszert is modernizálták.

Mind a felújítás, mind az új lakások kialakítása rendkívül magas műszaki tartalommal valósul meg. A falak kőzetgyapot szigetelést kaptak, az új fa nyílászárók mindegyike beépített redőnytokos, színe a házhoz illő, 3 rétegű üvegezéssel készült, melyek hő- és hangszigeteltek.

A korábbi lépcsőkarok helyére új monolit lépcsőkarok kerültek, melyek orsó terében helyet kapott egy új, modern lift és teljesen új függőfolyosók készültek. Az új lakások hűtését, fűtését hőszivattyús rendszer biztosítja padlófűtéssel és mennyezethűtéssel, lakásonként egyedi mérőórával, a lakáselválasztó falak pedig mind hangszigeteltek.

Az új lakások változatos méretűek és alaprajzúak. Közülük csak a két legfelső emeleti belső kétszintes. A lakások belső burkolatai választhatók, sőt a beruházó igény szerint a fürdőszobák belső építész által történő megtervezését is vállalja.

Dacára annak, hogy az épület a belvárosban van, nem lesz hiány zöld környezetből sem. A ház belső udvarát parkosították és automata öntözőrendszert építettek ki. A harmadik emeleten pedig egy közös használatú, 60 nm-es teraszt is kialakítottak az épület másik szárnyán lévő privát, 75 nm-es terasszal szemben.

Hirdetés

Ezek után már egyáltalán nem meglepő, hogy a beruházás új lakásaira már sok vevő jelentkezett, és mindössze már csak 4 lakás elérhető. A beruházó, Márk Otthon Kft. speciálisan tetőtérbeépítési és ráépítési beruházásokkal foglalkozik, és nagy tapasztalattal rendelkezik. Munkájuk során több díjat is elnyertek, ami garancia a minőségi kivitelezésre. Ne maradjon le Ön sem, költözzön be egy olyan házba, ahol összehozzák a múltat a jelennel a jövőnek, létrehozva a lakások új generációját.

A cikk megjelenését a Zichy Highlife fejlesztője támogatta.


© 2021 (v150.202005)