Hirdesd az otthonod ősszel is sikerrel!

Hogy sikerül-e eladni ingatlanunkat, az rengeteg mindentől függ, de ilyenkor ősszel, az év végéhez közeledve talán még nagyobb kihívást jelent, mint bármikor. Hiába a jó elhelyezkedés, a kiváló állapot és a jól meghatározott ár, egy jó hirdetés most még többet nyom a latban az évnek ebben az időszakában. Mai cikkünkben megmutatjuk, mire kell figyelni, hogy egy őszi ingatlanhirdetést is sikeres eladás kövessen.

Vidám őszi képek!

Nem, a fenti mondat egyáltalán nem abszurd, az őszi képek is lehetnek vidámak, ha kifogunk a fényképezéshez egy napsütéses napot és alaposan odafigyelünk minden részletre. A lakástulajdonosok számára is fontos, hogy a belső tereket lehetőleg nappal, és olyankor fényképezzék, amikor odakint süt a nap, de még ilyenkor is kapcsolják fel a villanyt és használjanak vakut. Bármennyire is ősz van, ha van erkélyünk és nem lomtárnak használjuk, akkor azt is érdemes lefényképezni egy napsütéses napon. Ha nincs az erkélyen semmi, fotózzuk le a kilátást, a fák színes lombját.

Az ősz igazi kihívást azért természetesen a családi házak, kertkapcsolatos lakások tulajdonosainak jelent, hiszen az őszi kerttel foglalkozni kell ahhoz, hogy az a fényképeken is jól mutasson. Ha már a lakásban rendet raktunk és kitakarítottunk, akkor itt az ideje, hogy rendbe tegyük az udvart is a fotózáshoz. A lehullott leveleket, terméseket gereblyézzük össze, és most tényleg fontos, hogy türelemmel megvárjunk egy napsütéses napot a fényképezéshez.

Mindenképp díszítsük fel házunk bejáratát vagy akár a hátsó teraszt, de kerüljük a túl hivalkodó szezonális díszítést, a halloween tököket, inkább az egyszerűbb, cserépbe ültetett krizantém, az ajtón egy szép őszi ajtódísz lehet az, ami ilyenkor fotóink fókuszpontja lehet. Ha pedig az udvarról nem sikerül igazán jó képet készítenünk, nyugodtan pótolhatjuk a teraszról, a bejáratról készült szép fotóval. Az őszi kültéri fényképezés nem könnyű feladat, így ha igazán nagy értékű ingatlant hirdetünk, ne spóroljunk a fotóson.

Nemcsak a képek, a szöveg is fontos

Tudjuk, hogy a kép adja el a lakást, de hiába kattint valaki a kép alapján a hirdetésünkre, ha utána csak egy nagyon rövid, két mondatos szöveget kap, amiből jóformán semmi nem derül ki, vagy épp ellenkezőleg, egy egész hosszú történetet olvashat az ingatlan, sőt akár a benne élők múltjáról. Tehát a legfontosabb, hogy a jó hirdetésszöveg se túl rövid, se túl hosszú ne legyen, legyen benne minden olyan információ, ami az alapadatokból nem derül ki, de ne legyen benne semmi felesleges.

Nem mindegy, hogy hol és hogyan adjuk fel a hirdetést

Ha hirdetési portált keresünk, olyat válasszunk, aminek a piacon jól csengő neve van, gyors és modern, mint például a nemrég megújult Ingatlantájoló. Az Ingatlantájoló új hirdetési felületén a hirdetésünket 1 percen belül feladhatjuk, és mobilról is kezelhetjük, ugyanakkor itt minden olyan adatot megadhatunk, aminek segítségével a potenciális vásárlók könnyebben rábukkannak ingatlanunkra.

Hirdetésfeladáskor ezért érdemes nemcsak a kötelező adatokat, hanem minden adatot megadni, és minél több képet feltölteni. Nagyon fontos az is, hogy első képnek a lehető legjobb fotót töltsük fel, hiszen a listaoldalon csak azt látják majd az érdeklődők, és az alapján döntik el, hogy kattintanak-e a hirdetésünkre, és megnézik-e a többi képet, elolvassák-e a hirdetés szövegét is. Hogy melyik legyen az első kép, azt természetesen könnyen beállíthatjuk, és minden fotót igény szerint akár el is forgathatunk.

 

Hirdetés

 

Ezek után a mentés gombra kattintva rögtön megjelenik a hirdetésünk az Ingatlantájoló oldalán, egyelőre még képek nélkül, és ha kiválasztjuk az igényeinknek legjobban megfelelő kiemelési csomagot, akkor már képekkel is. Az Ingatlantájolón hirdetésünket gyakorlatilag teljesen személyre szabhatjuk. Egyrészt továbbra is hirdethetünk ingyenesen, bármely lokációban, másrészt a különböző fizetős hirdetési csomagokban foglalt szolgáltatások ára az ingatlan típusától, árától, elhelyezkedésétől is függ, így a lehető leghatékonyabb eszközökkel hirdethetjük eladó, kiadó ingatlanunkat.

Az Ingatlantájolón ezen kívül még sok plusz szolgáltatás közül is választhatunk, például:

  1. Önálló cikk az index.hu főoldalán
    Írunk egy eladásösztönző cikket ingatlanáról, amely az index.hu főoldalán, az Otthontérkép dobozban jelenik meg. Tapasztalataink szerint, ezeket a cikkeket 5-15 ezer látogató olvassa.
  2. Index: banner-jellegű ajánlódoboz
    Kitesszük az ingatlant az Otthontérkép Index címlapi ajánlódobozába, ahol akár több százezer ember is láthatja.
  3. Facebook kiemelés, hirdetés
    A hirdetést megosztjuk az Otthontérkép Facebook oldalán, amelyet több mint 28 ezer ember követ, majd egy hétre célzott Facebook hirdetésben kiemeljük lokáció és érdeklődési körök alapján, hogy az ingatlan garantáltan  eljusson legalább további 5 ezer érdeklődőhöz.

Eladnád lakásod? Add fel hirdetésed még ma a megújult, megszépült és a magyar piacon leggyorsabb, mobilról is könnyen, villám-sebességgel böngészhető Ingatlantájolón!

© 2021 (v150.202005)