Így dekorálj, karácsonyra, ha eladnád a lakásod!

Az ősz vége és a december nem különösebben az az időszak, amikor meghirdetjük otthonunkat eladásra, de kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy nem várhatunk tovább a hirdetéssel. Ha eladnád a lakásod ebben az időszakban, érdemes a korábbi évekhez képest kicsit másképp dekorálnod.

A karácsonyi dekoráció ugyanis akkor szép, ha nem visszük túlzásba, de ha éppen ilyenkor adnánk el ingatlanunkat, akkor ez fokozottan igaz, ugyanis a túlzásba vitt dekoráció mind a fotókon, mind a valóságban visszataszító lehet a vevők számára. Nézzünk néhány ötletet a visszafogottabb dekorációra.

 

Ne a miénk legyen a legfényesebb ház az utcában

Ha eddig az egész házat fénybe öltöztettük kívülről, sőt minden egyes fa és bokor kapott egy fényfüzért a kertünkben, akkor idén fogjuk kicsit vissza a díszkivilágítást. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne legyen kint semmi, de a karácsonyi dekorvilágítás legyen inkább csak jelzés értékű. Egy körbefutó fény az eresz mentén, vagy egy fenyőfa kivilágítása az udvaron idén épp elég lehet.

Eladnád lakásod? Add fel hirdetésed még ma a megújult, megszépült és a magyar piacon leggyorsabb, mobilról is könnyen, villám-sebességgel böngészhető Ingatlantájolón!

Dekoráció az ajtó körül

Nemcsak ilyenkor, hanem az év bármely szakában fontos, hogy a ház bejárata hívogató, barátságos legyen, így semmiképp ne hagyjuk dekoráció nélkül. Itt sem szabad azonban túlzásokba esni, egy koszorú vagy ajtódísz, egy szép, de nem feltétlenül karácsonyi mintás új lábtörlő, egy otthonosságot sugárzó meleg pléd a teraszbútorra, esetleg egy kaspóba ültetett örökzöld tökéletes lesz. Ez az érdi családi ház szép, visszafogott, a ház stílusához illeszkedő külső dekorációt kapott.

Mit látnak a vevők, ha belépnek?

Természetesen fontos, hogy egy barátságos otthont lássanak, ugyanakkor minél kevesebb családi fotót, személyes tárgyat, és itt is minél kevesebb dekorációt. Ha még nincs karácsony egy adventi koszorú, naptár vagy egy karácsony közeledtét jelző dekoráció bőven elég a nappaliban. Ha a két ünnep közt jönnek megnézni a lakást, természetesen nem kell ezért hamarabb lebontani a karácsonyfát, egy koszorú, egy adventi naptár, esetleg néhány kisebb dísz kíséretében maradhat.


Három csillag és gömbök egy tálban épp elég. Ezt a karácsonyváró dekorációt egy dabasi családi házban találtuk.

Több dekorációt csak akkor használjunk, ha nagyon nagy a ház, ilyenkor minden szobába kerülhet egy-egy dísz, a nappaliba esetleg több. Ne feledjük, a konyhában egy gyümölcsöstál déli gyümölcsökkel is nagyon hangulatos dekoráció, mégsem annyira karácsonyi. Amire figyeljünk, hogy ha több dekorációt használunk, azoknak legyen egységes a színvilága és a stílusa.

Ebben a szigetszentmiklósi lakásban egy kis feldíszített fával várják a karácsonyt.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Döntött a Kúria a Magyar Rádió épületéről, a fideszes jelölt örülhet

Döntött a Kúria a Magyar Rádió épületéről, a fideszes jelölt örülhet

A Kúria Önkormányzati Tanácsa megsemmisítette a Magyar Rádió egykori épületeire helyi rendeletben kimondott változtatási tilalmat.

Olimpiai rekordra készül a börtön Párizs külvárosában

Olimpiai rekordra készül a börtön Párizs külvárosában

Az olimpiai  játékokra való felkészülés jegyében a hatóságok széles körű tisztogatásba kezdtek, de a helyi börtön alig bírja kapacitással.

Nagy teljesítmény kis szénlábnyommal a zöld adatközpontban

Nagy teljesítmény kis szénlábnyommal a zöld adatközpontban

Megújuló energiaforrások használatán túl a vállalatok több módon is csökkenthetik adatközpontjaik széndioxid-kibocsátását, miközben növelik számítási teljesítményüket.

Egymilliárd forintjába kerülhetett a magyar adófizetőknek Orbánék dzsemborija

Egymilliárd forintjába kerülhetett a magyar adófizetőknek Orbánék dzsemborija

Régi harcostársának nevezte Mateusz Morawiecki korábbi lengyel miniszterelnököt Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke, amikor pénteken fogadta őt a Karmelita kolostorban - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

© 2024 (v2.202102)