Nézd, mi történik 22 év után a Mátyás király téren!

Nem, most nem a XX. kerületi Mátyás király térre gondolunk, hanem arra a Mátyás király térre, ami Wekerletelepen van, legalábbis a magyar televíziózás eddigi leghosszabb sorozata, a Barátok közt szerint. A Mátyás király tér ugyanis nyáron, 22 év után „visszaköltözik” eredeti helyére, azaz megszűnik az ikonikus sorozat, ami megismertette Wekerletelepet a fiatalabb generációval.

Már többször felröppent a pletyka a sorozat megszűnéséről, ám most Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese a SorozatWikinek is megerősítette a hírt – olvashatjuk a media1.hu oldalán.

Az indokok közt elsősorban a nézettség csökkenése – és emellett – a magas bekerülési költség szerepel. A sorozat 1998. október 26-án került először adásba, és fénykorában több, mint 2 millió nézője is volt, ám az elmúlt években csökkent népszerűsége, ezért a főműsoridőről is levette az RTL Klub. A sorozat még így is médiatörténelmet írt, ugyanis 2020. augusztus 12-én elérte 10.000. epizódját. Ám ez már nem menti meg attól, hogy e “végtelen történet” írói végleg elvarrják az események szálait.

A Barátok köztben, a “barátok között” az évek során nagyon sok színész megfordult, voltak, akik rövid ideig szerepeltek, és már senki nem emlékszik rájuk, mint ahogy olyanok is akadtak, akik nagyon hosszú ideig szerepeltek, vagy szerepelnek máig is, és olyan fiatalok is, akiknek ez a sorozat jelentette az ugródeszkát az ismertség felé.

A legnagyobb nevek közül a legtöbben azonban már elhagyták a sorozatot, és idén nyáron a Berényi Miklóst alakító Szőke Zoltán távozása után már sejteni lehetett, hogy a széria már nem lesz hosszú életű. Mindezt a színészek is sejtették egy ideje, és volt, akit letaglózott a hír, mint ahogy olyan is akadt, akit ez nem ért felkészületlenül. 


A Berényi család tehát végképp elköltözik arról a képzeletbeli  Mátyás király térről, ami Wekerletelepen van, azaz a valóságban a Kós Károly térről, ahol a sorozat külső jeleneteit forgatták, helyet adva azoknak, akik ezen az egyedi hangulatú, népi szecessziós házakból álló, egyre népszerűbb lakótelepen keresnek lakást.

De ettől még az “igazi”, azaz a pesterzsébeti Mátyás király téren is érdemes szétnézni eladó lakások iránt, kertvárosi környezetben.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Avgyijivkánál nyomulnak tovább az oroszok.

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Van egy szó, ami végig vonult ezen a héten. Elég hosszú, de kifejező: eljelentéktelenítés. Nézzük csak, hol jött ez elő és kik cselekedték meg ezt!

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Pintér Sándor lemondását követelték a pedofil-ügy miatt.

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Vegyesen alakult pénteken a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben, a heti eredménye azonban pozitív.

© 2024 (v2.202102)