Mutatjuk a legfrissebb konyhasziget trendeket!

A konyhasziget nagyon divatos, és sokan szeretnének a konyhájukba, egy nagy konyhában ráadásul szükség is van rá, hogy legyen egy felület az egymástól távol lévő konyhaszekrények között.

Ugyanakkor egy kis konyhában akadályozó tényező is lehet, itt jobb megoldás lehet a félsziget, vagy egy görgős, munkafelülettel is rendelkező zsúrkocsi. A méreten és a formán túl azonban van még egy fontos dolog, méghozzá a design. Mai cikkünkben a legstílusosabb konyhaszigeteket gyűjtöttük egy csokorba.

Ebben az újlipótvárosi lakásban például rusztikus fa, görgős konyhaszigetet láthatunk.

Csempe és márvány

A márvány gyakran használt anyag a konyhaszigeteknél, a csempe viszont annál ritkább, bár előfordul, hogy a konyhasziget munkalapja csempeborítást kap. Együtt a két anyagot viszont még nem nagyon láthattuk, pedig remekül passzolnak, és a csempe kerülhet akár a sziget oldalára is. A márványhoz persze minőségi, magasfényű vagy például természetes kő hatású csempe illik. A bal oldali képen lévő konyhában például penny mozaik csempét választottak tengerészkék színben, hozzá fekete márvány munkalappal.

Szürke fából

A szürke szín pár évvel ezelőtt teljesen kiszorította a barna árnyalatait az otthonokból, láthattuk burkolatokon, lakástextileken és konyhaszekrények is készültek szürkében laminált lapból. De milyen lenne egy konyhabútor konyhaszigettel szürke fából? Nos, a fenti kép magáért beszél.


A fa és a szürke kombinációja

Az elmúlt évek nagy slágere volt a fehér és a fa, pedig a szürke és a fa, illetve a már előbb említett szürke fa is remekül mutatnak.

Ebben a zalaegerszegi lakásban is a fa és a szürke dominánsak a konyhában.

Borhűtővel

Egy konyhasziget korpusza és munkalapja is sok mindennek helyet adhat kezdve az alapvető tároló funkcióktól a főzőlapig, a mosogatóig vagy a hűtőig. De a legmenőbb azért kétségtelenül egy borhűtő lenne, ami ebben a VIII. kerületi lakásban is látható.

(Félig) lebegő sziget

A tárolásra és étkezésre is használt konyhaszigetek nagyon népszerűek, de az étkezőpult részt sokszor csak egy keskeny pult alkotja. Pedig egy masszív konyhasziget akár dupla nagyságú munkalapot is elbír, a lebegő étkezőpult pedig igazán trendi.

Dupla sziget

Az igazán nagy konyhákba egy nagy helyett, két kisebb sziget is kerülhet, így akár a kettő között is lehet közlekedni, ami lerövidítheti a nagy konyhában megtett kilométereket. Két szigettel ráadásul kettő vagy több funkció is könnyebben elkülöníthető. Például az egyik lehet étkező a másik előkészítő pult, vagy az egyik lehet sima munkaállomás, míg a másikat főzőlappal és/vagy mosogatóval is felszerelhetjük.

Egyszerűen egy fából készült asztal

A legtöbb magyar konyhában ez gyakorlatilag már meg is van, hiszen a régebbi ingatlanok különálló, ugyanakkor viszonylag nagyobb konyháiban találunk konyhaasztalt, ami egyúttal előkészítő felületként is funkcionál. Egy szép fából készült vagy akár egy vintage asztal nemcsak remek konyhasziget, de a konyhánk dísze is lehet.

Rozsdamentes acél munkalappal

A rozsdamentes acél inkább csak a háztartási gépekben jelenik meg a konyhákban, pedig munkalapként is remekül funkcionál. És az alábbi kép bizonyítja, hogy egy klasszikusabb konyhában, a konyhaszigeten is nagyszerűen mutat.

Diófából

A diófa mostanában nagyon trendi, ha konyhabútorról van szó, és természetesen a sziget is készülhet belőle. Sőt az előbb említett rozsdamentes acéllal is remek párost alkot, akár úgyis, hogy a korpusz készül acélból és a munkalap diófából.

Öntött vasból

Igen, egy rusztikus vagy egy kortárs konyhában az öntöttvasból készült konyhasziget is szuperül mutat. Az alábbi képen lévő sziget például egy régi, öntöttvas kályhából készült és carrarai márvány munkalapot kapott.

Külföldi képek forrása: elledecor.com

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Olimpiai rekordra készül a börtön Párizs külvárosában

Olimpiai rekordra készül a börtön Párizs külvárosában

Az olimpiai  játékokra való felkészülés jegyében a hatóságok széles körű tisztogatásba kezdtek, de a helyi börtön alig bírja kapacitással.

Nagy teljesítmény kis szénlábnyommal a zöld adatközpontban

Nagy teljesítmény kis szénlábnyommal a zöld adatközpontban

Megújuló energiaforrások használatán túl a vállalatok több módon is csökkenthetik adatközpontjaik széndioxid-kibocsátását, miközben növelik számítási teljesítményüket.

Egymilliárd forintjába kerülhetett a magyar adófizetőknek Orbánék dzsemborija

Egymilliárd forintjába kerülhetett a magyar adófizetőknek Orbánék dzsemborija

Régi harcostársának nevezte Mateusz Morawiecki korábbi lengyel miniszterelnököt Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke, amikor pénteken fogadta őt a Karmelita kolostorban - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Kiderült, hogy mennyi kártérítést kaptak a bicskei áldozatok

Kiderült, hogy mennyi kártérítést kaptak a bicskei áldozatok

Peren kívül megállapodtak.

© 2024 (v2.202102)