Kiemelt fal? Így fesd vagy tapétázd, hogy igazán trendi legyen!

Otthonunkban elsősorban semleges színeket használunk, hiszen a semleges színekhez minden megy, így egy új bútor vagy kiegészítő, esetleg a lakástextilek cseréje esetén nem lesz probléma, hogy nem passzol a fal színéhez. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az enteriőrnek unalmasnak kell lennie. Egy falat nyugodtan kiemelhetünk, és ez még csak nem is kell, hogy nagyobb befektetést jelentsen, hiszen a kimaradt festék, vagy tapéta is tökéletes lehet hozzá. Mai bejegyzésünkben a kiemelt fal festésére, tapétázására hozunk ötleteket.

Csíkokkal

A csíkok úgy tűnik sohasem mennek ki a divatból, ráadásul nagyon jó megoldást jelenthetnek, ha tényleg kevés festékünk van. Akkor is nagyon jó ötlet, ha kipróbálnánk egy új színt, de kicsit félünk az eredménytől.

És természetesen cikk-cakkban is felkerülhet a falra, ahogyan ebben a VII. kerületi lakásban is látható.

Mintákkal

A fal persze mintás is lehet, bármilyen mintát kaphat, amit csak megtudunk festeni, vagy amilyen mintájú tapétát sikerül szereznünk. Ha bonyolultabb mintában gondolkodunk, kipróbálhatjuk a stencilezést is.

Ennek az V. kerületi lakásnak a hálószobájába nagyon szép mintás tapétát választottak.

A geometriai minták még mindig hódítanak

A geometriai minták már évek óta nem mentek ki a divatból, így bátran alkalmazhatjuk őket akár egy fal kiemelésére is. Ráadásul, szabályos formáik miatt épp ezek azok, amik könnyen megfesthetőek.

Minták szivaccsal

Ha nem akarunk sokat bajlódni, nagyon egyszerűen festhetünk mintákat akár egy szivacs segítségével is.

Egyszerűen fessük le egyszínűre

Ha nincs semmilyen ötletünk, lefesthetjük ezt az egy falat egyetlen, a többi falnál élénkebb színnel is. Csak arra vigyázzunk, hogy a szín passzoljon a berendezési tárgyak színeihez.

Ha pedig lecserélnénk a berendezést, még mindig könnyebb ezt az egy falat átfesteni, mint az egész szobát.

Ebben a VII. kerületi lakásban abszolút kimaxolták a nappali egyik falának kiemelését. Az egyik falfülkét halványzöldre festették, ide került a különleges könyvespolc, a másik polcos, fülkés falrészt fehéren hagyták, ide színes üvegek kerültek. És természetesen mind a kettő kapott megvilágítást is.

Külföldi képek forrása: decoist.com

© 2021 (v2.202102)