Nincs az a kis lakás, ahol ne találnál helyet egy dolgozósaroknak!

Az elmúlt egy év sajnos ezt bebizonyította, de mi most nem arra gondolunk, hogy igenis lehet a kanapén ülve, az étkező- vagy a konyhaasztalnál is dolgozni, ha a szükség épp úgy hozza, hanem arra, hogy bármilyen kicsi lakásban kialakíthatunk egy dolgozósarkot ergonomikus, kényelmes íróasztallal és székkel. 

A nappaliban vagy a hálóban

Na, igen ez a két helyiség az, ahová a leggyakrabban kerülnek a dolgozósarkok, külön dolgozószoba hiányában. Persze egyik sem a legjobb megoldás, hiszen a nappaliban a család zavarhat a munkában, míg a hálószobában a pihenésünket zavarhatja nemcsak a számítógép vagy laptop, mint elektromos eszköz, hanem maga a gondolat is, hogy a munkát még innen sem tudjuk kizárni.

Ha ebben a két helyiségben alakítjuk ki a dolgozósarkunkat, akkor nagyon hasznos lehet egy, vagy akár L-alakban két térelválasztó polc, ami nemcsak elszeparálja kicsit a sarkot, de az iratok tárolására is remek lehet.

A legkisebb helyekre

A garzonokban, stúdiólakásokban még nagyobb probléma lehet a dolgozósarok elhelyezése. Ide jó ötlet lehet egy keskeny konzolasztalt használni íróasztalnak, hiszen rendkívül helytakarékos, vagy ha különösen kicsi a hely, egy lehajtható asztallap, és egy összecsukható szék is jó szolgálatot tehet. Ezeken kívül praktikus ötlet még a szekrényből kihúzható asztallap is, vagy az írószekrény is. Sőt egy már meglévő polcos szekrényt is átalakíthatunk dolgozósaroknak, és létrából is remek munkaállomás készülhet.

A konyhában

Egy amerikai konyhás lakásban ugyanolyan zavaró lehet a konyhában dolgozni, mint a nappaliban, de egy olyan otthonban, ahol nagy különálló konyha van lehet, hogy senki sem zavarna, és még helyet is találhatunk a dolgozósaroknak. Kicsit szokatlan, de hasonlóan jó megoldás lehet a mosókonyha is. Itt inkább a helyhiány lehet a probléma, zavarni viszont biztos, hogy senki sem fog majd.

A galérián vagy a lépcső alatt

A kétszintes lakásokban mindig probléma, hogy a galéria vagy a lépcső alatti hely kihasználatlan marad, és sokszor túl kicsik is ezek a terek ahhoz, hogy kihasználhassuk őket. De egy dolgozósarok még ezen a két helyen is elférhet.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Megkezdődött a Paks II. Atomerőmű reaktortartályának gyártása

Megkezdődött a Paks II. Atomerőmű reaktortartályának gyártása

Mintegy 600 tonnányi öntvényből készülnek el a majdani reaktortartályt alkotó részegységek a Roszatom szentpétervári gyárában.

Mennyit ártanak a háborúk a magyar energiapiacnak?

Mennyit ártanak a háborúk a magyar energiapiacnak?

A nemzetközi geopolitikai folyamatok az energiapiacra is komoly hatást gyakoroltak az elmúlt években. Miként reagált és készül ezekre a magyar piac.

Bál nincs, béke talán lesz az Operaházban

Bál nincs, béke talán lesz az Operaházban

Aláírták a dalszínház új kollektív szerződését.

„Sosem voltunk mi ellenségek” – mondja Orbán Viktorról a volt baloldali miniszterelnök (videó)

„Sosem voltunk mi ellenségek” – mondja Orbán Viktorról a volt baloldali miniszterelnök (videó)

„Előfordul, hogy néha beszélünk” – válaszolta Medgyessy Péter arra a kérdésünkre, hogy mikor beszélt utoljára Orbán Viktor miniszterelnökkel.

© 2024 (v2.202102)