Találd meg a tökéletes burkolatot teraszra, udvarra!

Mivel több időt töltünk otthon és a szabad levegőn töltött kikapcsolódás is javarészt a saját kertünkre, teraszunkra koncentrálódik, egyáltalán nem mindegy, milyen környezetben tesszük azt. Ezért érdemes otthonunk kültéri részeire (is) koncentrálni, ha felújításban gondolkozunk. Mai bejegyzésünkben a legtrendibb kültéri burkolatokat szeretnénk bemutatni legyen szó akár egy terasz, akár csak az udvar egy részének leburkolásáról, ahova szívesen kiülnénk egy kávéra vagy akár egy családi ebédre. Olvasd el cikkünket, hogy megtaláld a tökéletes burkolatot teraszodra, udvarodra!

A legegyszerűbb: a festés

Ha nincs időnk és pénzünk burkolni, akkor a legegyszerűbb betonozott teraszt is feldobhatjuk egy kis festéssel, színezhetjük egyszínűre, de stencilek segítségével akár mintákat is festhetünk rá. A stencillel való festés egyébként a már járólappal burkolt terasznak is új életet ad, ha unjuk már a régi burkolatot.

Geometrikus mintákkal

És ha már a festésnél tartunk: a geometrikus minták még mindig hódítanak, nem is kell hozzá stencil, csak maszkoló szalag. De megfelelő mintájú, formájú járólapból is alkothatunk geometrikus mintákat.

Térkővel

A teraszra ugyan nem, de az udvar burkolására viszont az egyik legjobb megoldás a térkő. Ennek a dabasi családi háznak a terasza például egy szinten van az udvarral, így a terasz is térkő burkolatot kapott.

A térkő nagy előnye, hogy a változatos formáknak és színeknek köszönhetően csak a fantáziánk szabhat határt annak, hogy milyen mintázatban szeretnénk lerakni.

Ennek az üllői családi háznak például a teraszát járólappal, de a nyári konyháját már változatos méretű és színű térkővel burkolták.

Téglaburkolattal

A rusztikus, bontott téglából készült burkolat szintén ideális az udvarra, különösen, ha otthonunkra, kertünkre például a mediterrán vagy a rusztikus stílus jellemző.

Fa burkolattal

Az udvarra talán nem, de a fedett teraszra remek megoldás lehet a kültéri fa padlóburkolat használata.


Megfelelő kezelés mellett ez a burkolat is időtálló és remekül mutat különösen olyan teraszokon, ahol fa korlát, fa oszlopok vannak.

Ha valaki mégis aggódik amiatt, hogy a burkolat mennyire lesz strapabíró, jó megoldás lehet a fa utánzat járólap is, de ennek a mosonmagyaróvári családi háznak a teraszán például remekül kombinálták a faburkolatot és a járólapot úgy, hogy a legforgalmasabb részen, a teraszajtó és a lépcső között járólappal burkoltak.

Betonlapokkal vagy gyeptéglával

Az udvar burkolására a betonlapok vagy a gyeptégla is tökéletes, a betonlapok közötti hézagokba is kerülhet fű, vagy akár mosott kavics is.

Külföldi képek forrása: decoist.com


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Hivatalos: sose tudjuk meg, miért adott kegyelmet Novák Katalin

Hivatalos: sose tudjuk meg, miért adott kegyelmet Novák Katalin

A bíróság elutasította a keresetet abban a polgári perben, amelyben a felperes az úgynevezett kegyelmi ügy iratainak kiadását kérte - tudatta a Fővárosi Törvényszék közleményben pénteken.

Durva dolgokat látott Hadházy Ákos Pintér Sándor minisztériumában - beigazolódhatnak a félelmeink

Durva dolgokat látott Hadházy Ákos Pintér Sándor minisztériumában - beigazolódhatnak a félelmeink

Belenézhetett a képviselő a Kínával kötött, titkos szerződésekbe, és nagyon aggasztó dolgokat látott.

Csak a szokásos: kivonultak az oroszok, de sokáig tart eltakarítani a szemetüket

Csak a szokásos: kivonultak az oroszok, de sokáig tart eltakarítani a szemetüket

A Sberbank értékes ügyfelei és ingatlanai hamar gazdára találtak, az egyéb itt hagyott kacatoktól viszont nehéz megszabadulni. Csocsóasztal és fogas is van eladó.

Történelmi csúcsra nőtt a közintézmények tartozása

Történelmi csúcsra nőtt a közintézmények tartozása

A 134 milliárd forint tartozásból 129 milliárdot a Belügyminisztérium intézményei halmoztak fel.

© 2024 (v2.202102)