Ideális home office feltételek mindenhez közel

Úgy néz ki a home office, ha csak heti 2-3 napra is, de hosszútávon velünk marad. Így a lakáskeresésnél ma már éppúgy szempont a tágas, otthoni munkavégzéshez is kellő teret biztosító lakás, mint a munkahely közelsége, a természet és a belváros közelsége, illetve a házon belüli és kívüli kikapcsolódási lehetőségek egyaránt. Mai bejegyzésünkben olyan otthonokat mutatunk, ahol mindez egyszerre megvalósítható.

Egy évvel ezelőtt a Váci úti irodafolyosó közelében elhelyezkedő lakások különösen népszerűek voltak, de a home office megjelenésével és általánossá válásával is érdemes Vizafogón lakást keresni. Már csak azért is, mert az állandó otthoni munkát senki sem bírja hosszú távon, és eljön majd az idő, amikor 2-3 napra azért az irodába is be kell menni. Másrészt azért is ideális a XIII. kerületnek ezen része, mert itt minden más szolgáltatás, illetve a természet és a Duna-part is a közelben van.

Ha ezen a környéken keresünk lakást, akkor a Foka-öböl ideális választás, itt épül most a Duna Terasz Lakónegyed legújabb üteme, a Duna Terasz Grande, amely mind a home office-hoz, mind a lakáson, lakóparkon belüli, mind a természetközeli szabadidős tevékenységekhez tökéletes helyszínt biztosít, akár egyedül, akár kisebb vagy nagyobb társaságban szeretnénk kikapcsolódni.

A beruházásban két egymással harmonizáló épület valósul meg, melyek 790 lakásnak és a földszinten 19 üzletnek adnak helyet. A lakások változatos méretűek és kialakításúak, így mindenki megtalálhatja a számára ideális otthont, a projektben nagyobb, 3-5 szobás lakások is helyet kapnak egészen 117 nm-ig, amelyek családok számára még online oktatás és home office idején is ideálisak.

A lakások mindegyike rendelkezik majd erkéllyel, terasszal, tetőkerttel vagy loggiával az egyéni kikapcsolódáshoz, a társas kikapcsolódást és a lakóközösség összetartását pedig wifivel és okospadokkal felszerelt tágas belső kertek és játszóterek, illetve közösségi tetőteraszok (jóga-, grill- és napozóterasz) erősítik.

Ha pedig tényleg szeretnénk kimozdulni, a lakópark mellett találjuk a Duna-parti sétányt, mindössze egy utcányit kell sétálnunk a hajókikötőhöz, a Népszigeten 10 perc alatt, a Margit-szigeten pedig 15 perc alatt ott lehetünk, de autóval a belváros is mindössze 10 perc, és a 3-as metróval, valamint a kiváló kerékpárút-hálózatnak köszönhetően bárhol gyorsan ott lehetünk.

Mindez pedig a 21. századi elvárásoknak is megfelelő, korszerű, fenntartható technológiai megoldásokkal párosul. A lakások építésénél ugyanis kizárólag első osztályú anyagokat használnak fel, a 3 rétegű, hangszigetelt nyílászáróknak és a hőszivattyús mennyezet hűtésnek és fűtésnek köszönhetően pedig az otthonok kellemes hőmérséklete télen-nyáron gazdaságosan és környezetbarát módon biztosítható. 

Mindez természetesen okosotthon technológiával is kiegészül, illetve a lakások videós kaputelefont és riasztó előkészítést is kapnak. A projekt mindkét épületében biztosítják a portaszolgálatot, és gondoltak az elektromos-, hibrid autók tulajdonosokra is, ugyanis a mélygarázsban egyes parkolókhoz elektromos autótöltő-előkészítést is kiépítenek.


A beruházás várhatóan 2023 márciusára készül el, a minőségre pedig garancia a D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport, a kivitelező Kész Építő Zrt, az 1-es épületet tervező Vadász Építész Stúdió és a 2-es épületet tervező Óbuda Építész Stúdió tapasztalata, és a beruházáshoz az OTP Bank is a nevét adja, hiszen már a lakónegyed korábbi üteménél is partnere volt a D&B Ingatlanfejlesztő-Csoportnak, és ehhez a fejlesztéshez is ők nyújtják a projektfinanszírozási hitelt.

A cikk megjelenését a Duna Terasz Grande fejlesztője támogatta.


© 2021 (v2.202102)