Mindszentkálla: a béke szigete a Tanúhegyek ölelésében

Új nyárváró sorozatunkban kisebb, eldugott Balaton körüli falvakba látogatunk el, ahol természetesen a táj szépségei mellett az ingatlankínálatot is feltérképezzük. Sorozatunk második részében a Káli-medence felé vettük az irányt, pontosabban a bájos Mindszentkállára látogatunk el, mely gyönyörű természeti környezettel, megannyi mesés kirándulóhellyel és a Balaton-parti nyüzsgésétől kicsit elszakadva, a Tanúhegyek ölelésében meghitt nyugalommal vár bennünket.

A Káli-medence és kis településeinek neve már sokak számára ismerősen csenghetnek hiszen az elmúlt években igencsak népszerű célpontjává vált a Balaton környékére látogatók körében. A vidék hangulata, a lankás domboldalak, a szőlőhegyek és a kis eldugott apró falvak sokakban idézi fel a Toszkán tájat. A Káli-medence épp úgy bővelkedik épített látnivalókban mind természeti értékekben, elég csak a környező Tanúhegyekre gondolni. A vidék számos hangulatos, békés ki települése közül most Mindszentkállát választottuk, innen hoztunk néhány eladó ingatlant, ha Önt is annyira magával ragadta e táj, hogy szívesen élne itt vagy látogatna el ide nyaranta.

Válogatásunk első tagja egy 1800-as évek végén épült présház, melyet 2005-ben teljeskörűen felújítottak. A 95 négyzetméter alapterületű házban három szoba került kialakításra. A lakótér alatt pince található, melyben konyha, előkészítő és borospince kapott helyet.

A házhoz nagyméretű fedett terasz kapcsolódik, ahonnan gyönyörű panoráma tárul a völgyre és a környező falvakra. Az 5500 négyzetméteres telken számtalan gyümölcsfa található, a ház melletti diófa alatt szabadtéri főzésre kialakított pihenőrészt alakítottak ki.

Hirdetés

Egy 998 négyzetméteres telken található a következő tájpanorámás ingatlan, mely több generáció számára is kényelmes otthon lehet, de nyaralónak vagy vendégháznak is kiváló. A háromszintes családi ház szuterén részében mosókonyha és tárolók kaptak helyet, a középső szinten étkező, konyha, valamint három szoba található saját fürdőszobákkal. A tetőtérben külön bejáratú lakrész található, az ingatlanhoz egy teljes gépészettel ellátott medence és tároló is tartozik.

Aki saját elképzelései szerint építené meg otthonát, annak ez a gyönyörű környezetben fekvő 5926 négyzetméteres telek kínál remek lehetőséget. A telek a hegytető legtetején található, ezzel fantasztikus körpanorámát biztosítva a szőlővidékre, a tanúhegyekre és a Balatonra. A telek egyrészt szőlővel telepített, másrészt erdős területen fekszik, ahol két romos pince maradványa áll, ezek újraépíthetők.

Újítsa fel otthonát Raiffeisen Személyi Kölcsönből! Új ügyfélként jövedelemátutalás nélkül igényelheti. Kamat:7,95% THM:8,7%. Ingatlanfedezet nélkül.

© 2021 (v2.202102)