5 dolog, amit a vevők egy kertes házban keresnek

Az elmúlt másfél évben megnőtt a kertes házat keresők száma, akik pedig már családi házban élnek, sokkal nagyobb figyelmet fordítottak arra, hogy a kert többet nyújtson számukra egyszerű zöld felületnél. Természetesen a vevők is szívesebben vásárolnak olyan házat, ahol a kert némi extrát is nyújt, így érdemes az eladóknak ezekre kiemelten figyelniük. Mutatjuk, mi az az 5 extra, ami kelendőbbé tesz egy családi házat.

Kényelmes kiülős helyek étkezéshez, kerti partikhoz

Kerti kiülője, sütögetője eddig is sok mindenkinek volt, de az egyszerű sörpadok és bográcsozóhelyek helyett előtérbe kerültek a kényelmesebb, akár kárpitozott kerti bútorok, a komolyabb grillsütők, kerti konyhák, a fedett kiülők, sőt akár a kültéri kandallók, TV-k is. Azaz az emberek számára egyre fontosabb, hogy ne csak bent, hanem kint is legyen egy nappalijuk.

Fedett terek a szabadban

Az előbbihez kapcsolódik, hogy aki házat keres előnyben részesíti a fedett területeket, és nem is feltétlenül a teljesen fedett helyekre kell gondolni, amik az eső ellen is védenek, hanem nagyon népszerűek a pergolával, lugassal fedett kiülők, ahol az elsődleges szempont inkább az árnyékolás.

Ennek a debreceni családi háznak a kertjében, a hintaágy kapott pergolát, gyönyörű növényekkel felfuttatva.

Helyek sportoláshoz, munkavégzéshez

Miután az utóbbi időben a sport és a munkavégzés is otthonunk 4 fala közé, illetve a kertünkbe szorult, nagyon sokan szeretnének akár csak kisebb sportpályákat, pl. petanque pályát, kültéri edzéshez, vagy meditációhoz alkalmas területet, nagyobb helyen akár lábtenisz pályát is, vagy home office-hoz alkalmas részt az udvarukon.

Ennek a kecskeméti családi háznak a kertjében például egy lábtenisz pálya is helyet kapott.

Medence

Bár a medencében eddig mindenki inkább a problémaforrást látta, hiszen karbantartása pénzt és szabadidőt is igényel, most amikor bizonytalan, hogy mikor hova mehet az ember nyaralni vagy elmehet-e a strandra, egyre többen keresik a medencés házakat.


Ennek az érdi családi háznak a kertjében feszített víztükrű medence is található.

Csendes, intim helyek pihenéshez

Amennyire igénylik az emberek, hogy a kertjük ideális legyen a társasági élethez, legalább annyira igénylik, hogy legyen egy olyan része is, ahol egyedül lehetnek, ahová elvonulhatnak egy könyvvel olvasni, vagy egyszerűen csak pihenni, meditálni. Ehhez igénylik az olyan helyeket, amelyek teljesen intimek, ahol a növényzetnek vagy más árnyékolóknak köszönhetően sem a szomszédból, sem az utcáról nem lehet belátni.

Külföldi képek forrása: houzz.com

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Hivatalos: sose tudjuk meg, miért adott kegyelmet Novák Katalin

Hivatalos: sose tudjuk meg, miért adott kegyelmet Novák Katalin

A bíróság elutasította a keresetet abban a polgári perben, amelyben a felperes az úgynevezett kegyelmi ügy iratainak kiadását kérte - tudatta a Fővárosi Törvényszék közleményben pénteken.

Durva dolgokat látott Hadházy Ákos Pintér Sándor minisztériumában - beigazolódhatnak a félelmeink

Durva dolgokat látott Hadházy Ákos Pintér Sándor minisztériumában - beigazolódhatnak a félelmeink

Belenézhetett a képviselő a Kínával kötött, titkos szerződésekbe, és nagyon aggasztó dolgokat látott.

Csak a szokásos: kivonultak az oroszok, de sokáig tart eltakarítani a szemetüket

Csak a szokásos: kivonultak az oroszok, de sokáig tart eltakarítani a szemetüket

A Sberbank értékes ügyfelei és ingatlanai hamar gazdára találtak, az egyéb itt hagyott kacatoktól viszont nehéz megszabadulni. Csocsóasztal és fogas is van eladó.

© 2024 (v2.202102)