Ötletek hatszögletű csempére: A fürdőszobát és a konyhát is feldobják!

Ma már rengeteg féle csempe közül válogathatunk a hagyományos négyzet vagy téglalap alakú csempék mellett. Ezek közül egy üdítő opció a hatszögletű csempe, amely a geometrikus design kedvelőinek nagy kedvence lehet. Szerencsére ezeken belül is óriási a választék, hogy mind méretben, mind stílusban, mind színben megtalálhassuk az otthonunkba leginkább illőt. Nézzük, mennyi lehetőséget rejteget!

Felhívja a figyelmet

A hatszögletű csempe különösen azért jó, mert ráirányíthatjuk vele a figyelmet a padlóra vagy épp a falra, vagy annak csak egy részletére, ha máshova hagyományos burkolatot teszünk.

Ideális, ha kontrasztot szeretnénk teremteni

A hatszögletű csempe, akkor is tökéletes, ha kontrasztot szeretnénk teremteni. Válasszunk belőle sötét színt és mellé világosabb, más formájú csempét és világos fugát. Természetesen fehérrel működik a legjobban, különösen, ha a hatszögletű csempe fekete.

De ugyanezt a hatást érhetjük el akkor is, ha sötétkék vagy sötétzöld, ahogyan ennek az V. kerületi lakásnak a fürdőszobájában is látható.

A legjobb penny csempe helyett

A mozaikcsempe sosem megy ki a divatból, a penny csempe pedig egy sokkal egyedibb változata. Bár nagyon mutatós, a penny csempe mellett nagyon nagyok a fugahézagok, ami nemcsak a felrakását, de a tisztítását is megnehezíti, a hatszögletű mozaik csempével azonban nagyon hasonló hatást érhetünk el, mégis sokkal praktikusabb.

Ennek a Király utcai lakásnak a fürdőszobájában például ilyen csempét kapott a zuhanyzó is.

Ha a mozaikcsempét választjuk, ráadásul teljesen egyéni dekorációt, akár feliratot is készíthetünk vele.

Minták és színek

A hatszögletű csempéket különböző mintákban és színekben is beszerezhetjük, így teljesen egyedi burkolatokat alkothatunk.

A teljesen hófehér környezetet például feldobhatjuk valamilyen vidám, élénk színnel, mint például a baloldali képen látható türkiz.

A jobb oldali képen látható egyedi mintájú, sötétkék csempe pedig olyan, mintha a csillagos égboltot varázsolták volna a fürdőszoba falára.


Nemcsak szabályos hatszögben

Persze sehol nincs az előírva, hogy a hatszögeknek szabályosnak kell lenniük, a nyújtott hatszögletű forma éppúgy díszítheti otthonunk falát. Ennek a XI. kerületi lakásnak a konyhájába is ezt választották.

Külföldi képek forrása: decoist.com

© 2021 (v2.202102)