Ötletek hatszögletű csempére: A fürdőszobát és a konyhát is feldobják!

Ma már rengeteg féle csempe közül válogathatunk a hagyományos négyzet vagy téglalap alakú csempék mellett. Ezek közül egy üdítő opció a hatszögletű csempe, amely a geometrikus design kedvelőinek nagy kedvence lehet. Szerencsére ezeken belül is óriási a választék, hogy mind méretben, mind stílusban, mind színben megtalálhassuk az otthonunkba leginkább illőt. Nézzük, mennyi lehetőséget rejteget!

Felhívja a figyelmet

A hatszögletű csempe különösen azért jó, mert ráirányíthatjuk vele a figyelmet a padlóra vagy épp a falra, vagy annak csak egy részletére, ha máshova hagyományos burkolatot teszünk.

Ideális, ha kontrasztot szeretnénk teremteni

A hatszögletű csempe, akkor is tökéletes, ha kontrasztot szeretnénk teremteni. Válasszunk belőle sötét színt és mellé világosabb, más formájú csempét és világos fugát. Természetesen fehérrel működik a legjobban, különösen, ha a hatszögletű csempe fekete.

De ugyanezt a hatást érhetjük el akkor is, ha sötétkék vagy sötétzöld, ahogyan ennek az V. kerületi lakásnak a fürdőszobájában is látható.

A legjobb penny csempe helyett

A mozaikcsempe sosem megy ki a divatból, a penny csempe pedig egy sokkal egyedibb változata. Bár nagyon mutatós, a penny csempe mellett nagyon nagyok a fugahézagok, ami nemcsak a felrakását, de a tisztítását is megnehezíti, a hatszögletű mozaik csempével azonban nagyon hasonló hatást érhetünk el, mégis sokkal praktikusabb.

Ennek a Király utcai lakásnak a fürdőszobájában például ilyen csempét kapott a zuhanyzó is.

Ha a mozaikcsempét választjuk, ráadásul teljesen egyéni dekorációt, akár feliratot is készíthetünk vele.

Minták és színek

A hatszögletű csempéket különböző mintákban és színekben is beszerezhetjük, így teljesen egyedi burkolatokat alkothatunk.

A teljesen hófehér környezetet például feldobhatjuk valamilyen vidám, élénk színnel, mint például a baloldali képen látható türkiz.

A jobb oldali képen látható egyedi mintájú, sötétkék csempe pedig olyan, mintha a csillagos égboltot varázsolták volna a fürdőszoba falára.


Nemcsak szabályos hatszögben

Persze sehol nincs az előírva, hogy a hatszögeknek szabályosnak kell lenniük, a nyújtott hatszögletű forma éppúgy díszítheti otthonunk falát. Ennek a XI. kerületi lakásnak a konyhájába is ezt választották.

Külföldi képek forrása: decoist.com


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Avgyijivkánál nyomulnak tovább az oroszok.

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Van egy szó, ami végig vonult ezen a héten. Elég hosszú, de kifejező: eljelentéktelenítés. Nézzük csak, hol jött ez elő és kik cselekedték meg ezt!

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Pintér Sándor lemondását követelték a pedofil-ügy miatt.

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Vegyesen alakult pénteken a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben, a heti eredménye azonban pozitív.

© 2024 (v2.202102)