Okosotthon-rendszert csak okosan!

Ha új otthont szeretnénk, ma már egyértelmű, hogy ragaszkodunk ahhoz, hogy az a legkorszerűbb anyagokból, legkorszerűbb építési technológiával épüljön, ugyanakkor felszereltsége is megfeleljen a 21. századi igényeknek. Ma egy olyan beruházást mutatunk, ahol mindez megvalósul.

Ma már egyáltalán nem irreális elvárás, ha azt szeretnénk, hogy új otthonunk okosotthon-rendszerrel is fel legyen szerelve, a lehetőségek közül azonban érdemes körültekintően választani. A legtöbb lakóingatlan fejlesztő tervez új építésű lakásaiba ilyen rendszert, ami igencsak megnöveli ezeknek a lakásoknak a négyzetméterárát, ennek ellenére csak egy alaprendszert jelent, amit a lakóknak már a saját költségükön kell kibővíteni az igényeik szerinti funkciókkal. Ezért is érdemesebb inkább olyan projektben vásárolni, ami felkínálja egy később kiépíthető rendszer lehetőségét, így nem kell ezért előre feleslegesen fizetnünk, csak ha tényleg igénybe szeretnénk venni. A XIII. kerületben épülő Westfalia épp egy ilyen beruházás.

Gondoljunk csak bele, milyen jó télen egy kellemesen meleg otthonba hazatérni, akár még akkor is, ha esetleg elutaztunk néhány napra és hosszabb időt töltöttünk távol. Milyen jó, ha távolról is szabályozhatjuk a fűtést, hogy ne menjen feleslegesen, amíg nem vagyunk otthon, mégis kellően felmelegedjen a lakás, mire hazaérünk. És mennyire jó az is, ha minderre még a redőnyök távolról való irányításával is rásegíthetünk, kihasználva a télen oly rövid ideig sütő nap melegét, és éjszakára leengedve a redőnyöket a kedvezőbb hőszigetelés érdekében, vagy lekapcsolhatjuk a véletlenül égve felejtett villanyokat.

Mindez elérhető a Schneider Electric Wiser okosotthon-rendszerével, melyet a Westfaliában vásárolt lakásunkban, mi is igény szerint utólag, könnyedén kialakíthatunk. A Westfalia lakásai ugyanis amellett, hogy a korszerű hőszigetelésnek, nyílászáróknak és a hőszivattyús hűtő-fűtő rendszernek köszönhetően gazdaságosan fenntarthatóak, most olyan, a Schneider termékcsaládjába tartozó Sedna Design alap konnektorokkal és kapcsolókkal vásárolhatóak meg, melyeket könnyen, különösebb szakipari munka és átalakítás nélkül Wiser kapcsolókra cserélhetünk. Így otthonunkat utólag az Electric Wiser okosotthon-rendszerrel bővíthetjük, és a Schneider Electric villanykapcsoló és érzékelő rendszereivel rendkívül energiatakarékossá tehetjük.

Ezek után már okostelefonunkról egy applikáció segítségével kezelhetjük a világítást és a redőnyöket, akár távolról is wifi vagy LAN kapcsolaton keresztül. Komfort- és biztonságérzetünket pedig tovább növeli, hogy a rendszer részét képező szenzorok a vízszivárgást, a hőmérsékletet, a páratartalmat és a mozgást is érzékelik.

A rendszer megtanulja és előre látja, hogy mikor, hol és mennyi energiára lesz szükségünk a fényhez vagy a hőhöz, így a rendelkezésre álló forrásokat hatékonyan tudja felhasználni, igényeinket maximálisan kiszolgálva, képes azonosítani és használni a legjobb energiaforrást a megfelelő időben a költségek csökkentése és egyúttal a környezet védelme érdekében. Így például lekapcsolja a feleslegesen égő villanyokat vagy felhúzza, leengedi a redőnyöket az optimális hőmegtakarítás érdekében, akár a kültéri időjárás alapján is.

A Wiser rendszer „Hangulatok” funkciója pedig lehetővé teszi, hogy környezetünk beállításait egyetlen gombnyomással megváltoztassuk, de nézzünk erre néhány példát. Az esti TV nézéshez például csak egy nagyon kicsi háttérvilágítás szükséges, így a rendszer egy gombnyomással lekapcsolja az összes többi lámpát, míg lefekvéshez készülődve már nincs szükségünk éles fényekre, így beállíthatjuk, hogy ilyenkor már csak egy kevés, tompa fény világítson.

Az automatizációknak köszönhetően bizonyos funkciók automatikusan aktiválódnak egy meghatározott helyzet észlelésekor, bekövetkeztekor, így például a légkondicionáló automatikusan kikapcsol, ha kinyitjuk az ablakot.

A rendszer a Wiser by SE alkalmazással bármikor irányítható mobiltelefonról, de az Amazon Alexa, a Google Assistant vagy a Siri rendszeren keresztül akár hangvezérléssel is. Az érzékelőknek köszönhetően pedig azonnal értesítést kapunk a telefonunkra, ha valamilyen kritikus esemény következik be, pl. vízszivárgás esetén. Modularitása lehetővé teszi, hogy otthonunkat a későbbiekben is tovább okosíthassuk, új funkciókkal bővíthessük.

Az okosotthon-rendszerek kiépítése tehát kiemelten fontos nemcsak azért, hogy komfortérzetünket növeljük, hanem azért is, hogy kevesebb energiát használjunk fel otthonunkban. És mindez bármikor beszerelhető a Westfalia lakásaiba, amelyek a legmagasabb minőségben, változatos méretekben és elosztásban épülnek minden korosztály számára.

 

Mint már említettük a Westfalia a XIII. kerületi Lőportárdűlőn, a belváros közelében, kiváló közlekedési kapcsolatokkal rendelkező környéken épül, ahol minden fontos szolgáltatás, bevásárlási- és kikapcsolódási lehetőség is megtalálható a közelben.

Az építkezés tavaly nyár óta gőzerővel zajlik, és a kiváló minőség személyesen is megtekinthető, a projekt bejárható. A munkálatok már a gépészeti és elektromos szerelésnél tartanak, de a burkolatok egyelőre, igaz már csak egy rövid ideig még választhatók, méghozzá széles körű és minőségi választékból. Sőt a lakásokhoz most grátisz 2 órás lakberendezési tanácsadás és konyha- és fürdőszoba tervezés is jár.

Érdemes tehát ellátogatni, és személyesen is meggyőződni a leendő lakások minőségéről, egyúttal kiválasztani új otthonunk minőségi burkolatait és Sedna villanykapcsolóit, melyek változatos színekben és textúrákkal várnak az iparitól kezdve a glamouron át egészen a természetes stílusig, sőt a kereteket és a betéteket is szabadon kombinálhatjuk, hogy otthonunkat minden tekintetben a saját ízlésünkre szabhassuk.

A cikk megjelenését a Westfalia lakópark fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Péntek már az orosz-ukrán háború 786. napja volt. Esti hírösszefoglalónk.

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Ellenőrök érkezhetnek a magyar egészségügyi intézményekbe.

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ez a hét is adott pár példát arra, hogy mennyire önjáró a miniszterelnök. A felelős szerkesztő jegyzete.

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Jó napja volt pénteken a forintnak.

© 2024 (v2.202102)