Így lehet előnyünkre a kicsi lakás: csodás galériás lakások Budapesten

A kis lakások egyik leghasznosabb fejlesztése a galériaépítés. Ha otthonunk megfelelő belmagassággal rendelkezik, akkor a galéria kiépítése egyszerűen megoldható. Ezzel a leválasztással egy teljes értékű hálószobát vagy dolgozószobát is létrehozhatunk, ami által az eredeti szobában több hely marad, amit így jobban kihasználhatunk. Mai válogatásunkban ilyen galériás lakásokat mutatunk a fővárosból.

A Kálvin tér közelében, a Köztelek utcánál található ez az első emeleti, 36 négyzetméteres lakás. A galériázott ingatlan rendkívül fiatalos, és egy felújításon is átesett. Rendezett, zöld udvarra néz, ezért csendes környezetben, mégis frekventált részen élhet. A közelben élelmiszerboltok, éttermek és kávézók is fellelhetők, a 3-4-és villamos, az M3 és M4 metró mind-mind pár perc alatt elérhető.

A VII. kerületben a Dohány és a Rottenbiller utcák kereszteződésénél található ez a 43 négyzetméteres, földszinti lakás. A dél-délkeleti fekvésű ingatlan egy galériázott szobából, egy egyedileg kialakított konyhából és egy fürdőszobából áll. Tágas belmagassággal rendelkezik, ezért egy állógaléria is kialakításra került benne, amely 6 négyzetméteres területével teljes értékű hálószobaként használható. A galéria alatti terület jelenleg étkezőként funkciónál, és a jobb helykihasználás érdekében a lépcső alján, a galérián és az étkező egyik falán is beépített szekrények kaptak helyet. A lakók biztonságát riasztó, kiszállásos távfelügyelet és az internetről is figyelhető, két éjjellátó kamera biztosítja.

Pesterzsébet központi részén fekszik ez a 32 négyzetméteres, fiatalos lakás. Az ingatlan egészét egy galériázott szoba, konyha és fürdőszoba teszi ki. A fekvőgaléria lehetővé teszi, hogy még több hasznos helyünk legyen az otthonunkban. A közelmúltban teljes felújításon esett át, ami alkalmával az ablakok és az ajtók cseréje is megtörtént. A szoba parkettás, a többi helység pedig minőségi járólappal burkolt. Továbbá egy tároló is tartozik az ingatlanhoz. Könnyen és gyorsan el lehet jutni a Boráros térre és a Határ úti metróhoz is.

A VIII. kerületben a Baross utcától egy saroknyira fekszik a következő, 53 négyzetméteres, földszinti lakás. Az ingatlan egyediségét a 31 négyzetméteres, félköríves fallal és három ablakkal rendelkező nappalija adja, melyet dombornyomott tapétával díszítettek. Itt került kialakításra egy modern lépcsőn keresztül megközelíthető galéria, aminek 120 cm-es magassága által tökéletesen funkcionál hálószobaként. A lakásban emellett egy 9 négyzetméteres konyha, egy kamra és egy fürdőszoba is helyet kapott. A konyhában található beépített konyhabútor és a gáztűzhely a lakás árát képzi.

 


© 2021 (v2.202102)