Ez a szín biztos, hogy még mindig meghatározó lesz 2022-ben!

Így év vége felé, amellett, hogy a szilveszterre és az újévi fogadalmainkra készülünk, már mind találgatjuk, hogy vajon mik lesznek a meghatározó lakberendezési trendek az új évben. Mindez természetesen igaz a színekre is, hiszen minden évben vannak újdonságok, de van, hogy a tavalyi év valamelyik nagy slágere még mindig kitart. 2022-ben sem lesz ez másképp, ugyanis van egy szín, ami még mindig meghatározó lesz!

A zöldet még mindig szeretni fogjuk!

És ez nem is olyan meglepő, hiszen a zöld a megújulás, a remény, egy új kezdet színe, vagyis pontosan azokat a dolgokat jelképezni, amelyekre 2 év pandémia után különösen vágynak az emberek. Ráadásul amiatt, hogy kevesebb időt tölthettünk kint a természetbe, felértékelődött az igény az iránt, hogy a természetet vigyük be otthonunkba, amihez a zöld árnyalatai elengedhetetlenek. Ebben a lágymányosi lakásban a zöldön kívül még nagyon sok természetes árnyalatot megtalálhatunk.

A híres festékgyártók is a zöldre szavaznak

Minden évben izgatott várakozás előzi meg, hogy mi lesz az év színe a Pantone szerint, de egyre inkább meghatározó más festékgyártók véleménye is. Így például bár a Pantone egy lilás kékes árnyalatot a „Very Peri”-t választotta a 2022-es év színének, addig a Benjamin Moore a zöld egyik szürkés árnyalatát, az „October Mist”-et választotta, amit magyarra körülbelül októberi ködfátyolként lehetne lefordítani, míg a Sherwin Williams szintén egy szürkés árnyalatot, az „Evergreen Fog” -ot, azaz örökzöld ködöt választotta palettájából az idei évre.

Kép forrása decoist.com

Ebben a csillebérci családi házban több helyen is tetten érhetjük a zöld szürkés árnyalatait.

Természetesen az élénk zöld is remek választás

Az, hogy a nagy festékgyártók szürkésebb árnyalatokat választottak, még nem jelenti azt, hogy az élénkebb, például trópusi zöldek, vagy akár a sötétebb, mélyebb zöldek, illetve a zöld pasztell árnyalatai ne hódítanának továbbra is.

Kép forrása decoist.com

Az igazság az, hogy idén a zölddel nem lőhetünk mellé, ha olyan árnyalatot választunk, ami passzol a helyiség stílusához, és ha megfelelő árnyalatokkal kombináljuk őket. A világosabb zöldek például remekül mutatnak szürkével, fehérrel, bézzsel vagy tópszínnel, sőt türkizzel is, addig az élénkebb árnyalatokhoz remekül passzol a fekete vagy a királykék. Ebben a pécsi lakásban az élénk mélyzöld konyhacsempéhez például kék szőnyeget választottak az étkezőasztal alá, aminek a hátterében egy feketére festett lépcső áll, a zöld természetesen a terítéken is visszaköszön.

A pisztácia az új sláger

A zöld legfrissebb 2022-es trendet meghatározó árnyalata pedig nem más, mint a pisztácia. Ez a friss és üde szín remekül mutat például a rózsaszín pasztell árnyalataival, de a szürkével is, a konyhában pedig a teljesen fehér konyhára is egy új alternatíva lehet.

Kép forrása decoist.com

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Az év második felében jön a „konszolidációs program”?

Az év második felében jön a „konszolidációs program”?

Az S&P szerint a költségvetési pálya stabilizálásához vezető lépések egyik rögzítőeleme lesz az esetleges túlzottdeficit-eljárás lehetősége.

Üzemanyagárak: megoldás helyett gumicsontot kaptunk Nagy Mártontól

Üzemanyagárak: megoldás helyett gumicsontot kaptunk Nagy Mártontól

A kormány nem megoldást, hanem csak további feszültséget generált az üzemanyagok piacán.

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Avgyijivkánál nyomulnak tovább az oroszok.

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Van egy szó, ami végig vonult ezen a héten. Elég hosszú, de kifejező: eljelentéktelenítés. Nézzük csak, hol jött ez elő és kik cselekedték meg ezt!

© 2024 (v2.202102)