Jön a tavasz, itt az ideje lakást nézni!

Mikor, ha nem most: jön a tavasz, ideje szétnézni a lakáspiacon! Budapesten egy nagyon jó környéken mutatunk most olyan otthonokat, melyekre az igen kedvezményes zöldhitel is felvehető, sőt, még idén költözhetők is az első ház lakásai.

Lassan-lassan rügyezni kezdenek a fák, egyre több a madárdal a kertekben, a parkokban. Az időjárás még változó, de azért egyre hosszabbak a nappalok. Milyen jó is lenne, ha az ember már az új lakás berendezésén gondolkodhatna. E terveinket most ráadásul olcsó zöld hitel is támogatja,

Ezúttal a XIII. kerület Rákos-patak melletti, újonnan beépülő környékén jártunk. E kiváló helyszín Angyalföld, a Béke út Rákos patakhoz közeli része, amely a környék valódi „tüdeje”, hiszen zöldövezeti, madárdalos környék ez – itt épül az Avico Uptown nevű lakóparkjának két épülete.

Itt a közlekedés is nagyon jó: akár saját autóval, akár villamossal pár perc alatt elérhető a városi önkormányzat és sok nagy bolt, intézmény helyszíne a Béke tér. Negyedórányi sétatávolságra van egy nagy Tesco és itt, a Váci úton épült sok irodaház, ami a befektetésben gondolkozóknak, illetve az erre dolgozóknak teszi vonzóvá a környéket. Továbbá a háztól pár lépésnyire egyenesen három nagyobb élelmiszerbolt van (Penny Market, Aldi, CBA), ám nincsen messze a posta, a rendelő és akadnak jó éttermek is.

Nem árt tudni, hogy a Rákos-patak partján kilométereken át (végig, a Naplás tóig) este is kivilágított sétány és kerékpár út épült ki, pihenőkkel, játszóterekkel, modern büfékkel: azaz a sportos, fiatalos életmódot kedvelők egyik igen kedvelt környékévé vált ez a „zöld öv”. Mi több a közelben sportpálya, uszoda és fitnesz centrumok is megtalálhatók. A most bemutatásra kerülő Uptown lakópark számít is a sportos vevőkre, hiszen szlogenje, hogy „…végre a tiéd lehet az az életstílus, amire mindig is vágytál!”

Ez ráadásul most elérhető zöld hitelből is, 10-90%-os fizeti ütemezéssel, az új építésekre szóló csokornyi CSOK kedvezménnyel. Itt ráadásképp a legtöbb igénynek megfelelő, vadonatúj, 84 lakásos társasházakról van szó, melyek megújuló energiaforrást, hőszivattyút használnak, így a fűtésköltség rendkívül kedvező.

 

Nézzük, hol tart jelenleg a projekt: az első épületen már a belső munkálatok zajlanak, az alapcsövezést gépészeti és elektromos tekintetben is befejezték, hamarosan indul a szerelvényezés és a radiátorok beszerelése. A kádakat az épület felében elhelyezték. Az épületben az aljzatbetonozás készen van, a vakolás már csak az utolsó, a hetedik emeleten zajlik. A glettelések, festések, burkolások állapota kb. 50%-os.

A liftek beépítésre kerültek. Elkezdték az alsó szinteken a folyosók gipszkarton mennyezetének kivitelezését is. A homlokzaton az elmúlt időben a hideg időjárás miatt szakaszosan, de a terveknek megfelelően haladtak. Az épület felén már csak a színezés van hátra, ezt majd a melegebb időben végzik. Közben a tető víz- és hőszigetelése is elkészült, valamint a 6. emeleti teraszok hő- és vízszigetelés is.

Az erkélyek hő- és vízszigetelésen most dolgoznak. Ezen felül az épület külső csatorna és vízbekötése elkészült, a papírokat beadta a kivitelező és várják a használatbavételi hozzájárulást.

A másik, „fiatalabb” épületben a 3. emeletig készen vannak a vasbeton teherhordó szerkezettel. A körítő falazások a második, a válaszfalazások az első emeletnél tartanak. Február közepén kezdték el a gépészeti alapszerelést, illetve március elején kezdik az elektromos alapszerelést.

A Cikk az Uptown fejlesztőjének, az Avico Group támogatásával készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Lekerült a Forbes magazin legbefolyásosabb magyar nők listájáról közélet kategóriában Varga Judit és Novák Katalin.

© 2024 (v2.202102)