Igazi zöld otthonok a Duna-parton!

A mindennapok során egyre többször keressük a zöld megoldásokat, miért is feledkeznénk meg ezekről éppen lakásválasztás során? A Metrodom legújabb lakóparkjának tervezésekor az építészek kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a River lakópark a műszaki megoldások, a kialakítás és a helyszín tekintetében is rászolgáljanak a zöld projekt címre. Mit is jelent ez? Energiatakarékosságot, sok-sok növényt és páratlan zöld környezetet, méghozzá a Duna-part XI. kerületi szakaszán.

A Metrodom River lakópark egy frekventált, könnyen elérhető területen épül a fővárost átszelő Duna mentén, a Budafoki úton. Innen néhány perc alatt bekapcsolódhatunk a fővárosi forgatagba, amit később hazaérve magunk mögött hagyhatunk a pihentető környezetnek köszönhetően. A zárt lakópark felszíni közlekedését nem terheli autós forgalom: az épületek alatt kialakított teremgarázsokat az utca felől, a felszín alatt lehet megközelíteni, ezzel biztosítva a lakók nyugalmát a belső sétányon.

A zöld környezet fontos elemei a tetőteraszokon, valamint az épületek aljában 5 emelet magasan kialakított átriumok, amelyeket igen gazdag növényzettel ültetnek be. Az átriumokról nyíló gyalogos sétány, amelyen vizes csobogók, játszótér, valamint jóga és tai chi terasz is található, elvezet a vízpartra nyíló kapuhoz, ahonnan már csak pár lépésre van a Duna. A közvetlen vízparti lokáció lenyűgöző látványt nyújt, a környék így szuper helyszínként szolgál a mindennapi kikapcsolódáshoz. A hosszú séták, az esti kocogás és biciklizés terepe lehet a folyópart, ráadásul a lakópark saját közösségi csónakházának köszönhetően az itt élőknek lehetősége van kajakot bérelni és bebarangolni a Dunát, az egész családdal együtt.

A pihenni vágyókat grill- és közösségi teraszok, kül- és beltéri edzőtermek, valamint szauna is várja a hét bármely napján. A pihenési és sportolási lehetőségek mellett azonban a gyermekes családokra is gondoltak a tervezők. Az A épületben önkormányzati óvoda, míg az E épületben családi bölcsőde kerül kialakításra, amelyek saját udvarral és játszótérrel is rendelkeznek, ezek mellett beltéri játszóház, illetve összesen két játszótér is várja a kicsiket.

Ahogy azt a bevezetőben is említettük, a Metrodom River lakásai rendkívül energiatakarékosak, természetesen a maximális komfort biztosítása mellett. Minden lakás energiatakarékos és környezetbarát Dual Eco hűtő-fűtő rendszerrel, illetve okosotthon rendszerrel van felszerelve, amely garantálja a mindennapi kényelmet és az energiatakarékos fogyasztást. A Metrodom okosotthon rendszere például azt is lehetővé teszi, hogy távolról vezéreljük vagy ellenőrizzük a hőfokot, valamint a nyílászárók állapotát.

Ismerje meg a Metrodom beruházásában megvalósuló River lakóparkot és keresse fel a projekt részleteit a metrodom.hu weboldalon!

A cikk megjelenését a Metrodom támogatta

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Fontos ígéretet kapott Ukrajna

Fontos ígéretet kapott Ukrajna

Csendes nap volt a szerda az orosz-ukrán háborúban – esti hírösszefoglalónkban a háború 847. napja.

„Meg kellett volna számolni az egészet, mert ez így egy elég fals eredmény” – ezt gondolják a budapestiek a főpolgármester-választásról

„Meg kellett volna számolni az egészet, mert ez így egy elég fals eredmény” – ezt gondolják a budapestiek a főpolgármester-választásról

A fővárosban járva az újraszámlálás utáni helyzetről érdeklődtünk az utca emberénél.

Sírva fakad, ha megnézi, mi történt a forinttal

Sírva fakad, ha megnézi, mi történt a forinttal

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Orbán Viktornak erre még jutott ideje a magyar meccs előtt

Orbán Viktornak erre még jutott ideje a magyar meccs előtt

Cikkünk megjelenése után nem sokkal kezdődik a Magyarország-Németország csoportmeccs.

© 2024 (v2.202102)