Újra eladó a gyönyörű Paulheim villa, a Városliget mellett!

Bár Ifj. Paulheim Ferenc (1898-1974) neve elsősorban a Nemzeti Lovarda vagy a Bécsi úti városi házak révén csenghet ismerősen, figyelemre méltó az a zuglói villa is, amit Budapest egykori főépítésze saját részére épített, és amelyben élt is. Az 1922-26 között eklektikus stílusban épült, barokkos tömegű villa most újból eladó sorba került.

Az épület természetesen nemcsak megjelenése okán, hanem elhelyezkedése miatt is érdekes, hiszen a Városligettől 100 méterre, Istvánmezőn található. Istvánmezőről mondjuk nem a villák jutnak elsősorban eszünkbe, hanem a Puskás és a Papp László Sportaréna, a Millenium Veodrome vagy a Keleti pályaudvar, ám a Városliget és a Thököly út között egy csendes villanegyed húzódik meg olyan neves építészek által tervezett villákkal, mint például Lechner Ödön, Hajós Alfréd vagy Lajta Béla.

Persze nem véletlen, hogy ez a villanegyed éppen itt létesült, hiszen ezen a területen eredetileg a Városliget bővítését tervezték, így a telkeket csak haszonbérbe adták ki először. Ám a környék elkezdett kiépülni a Stefánia út pedig egy idő után már luxuskategóriába tartozott, így a telkek ára is meredeken emelkedett, tehát már nem érte meg őket közcélra fenntartani. Ezért a területen sorra születtek a szebbnél szebb eklektikus és szecessziós villák.

Ugye mondanunk sem kell, hogy ez a hely épp annyira csendes, mint amennyire a Stefánia út révén könnyen megközelíthető, így az egykori Paulheim villa számtalan hasznosítási lehetőséget rejt magában, azaz kiváló befektetés lehet.

A háromszintes villában 11 lakást alakítottak ki. A szintek közül egyet felújítottak, itt a szobák mennyezetét gyönyörű gipszstukkók díszítik, a falakat kézzel festett mahagóni- és tölgy lambériák borítják, a radiátor takarók márványból készültek, az ajtók és ablakkeretek is egyedi, kézzel festettek.

Az épület földszinti részéhez terasz, emeleti szintjéhez két balkon kapcsolódik. A teraszról juthatunk le az 1581 nm-es kertbe, ahol egy könnyűszerkezetes épületben 6 db garázs is helyet kapott, illetve még egy 40 nm-es garázs is található az épületen belül.

Az ingatlan cégképviseletnek ideális, de akár nívós irodaház is kialakítható benne, és természetesen saját célra, lakásnak és kiadásra is tökéletes.

A cikk megjelenését az ingatlan hirdetője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Avgyijivkánál nyomulnak tovább az oroszok.

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Van egy szó, ami végig vonult ezen a héten. Elég hosszú, de kifejező: eljelentéktelenítés. Nézzük csak, hol jött ez elő és kik cselekedték meg ezt!

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Pintér Sándor lemondását követelték a pedofil-ügy miatt.

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Vegyesen alakult pénteken a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben, a heti eredménye azonban pozitív.

© 2024 (v2.202102)