Jön a nyár, ez a ház rád vár!

Angyalföldön, a Rákos patak mellett épült fel két új ház: az egyik rövidesen költözhető – itt a nyár a tervezgetéshez -, és nemsokára a másik is készen lesz. Itt élvezetes lesz élni, de egyúttal a megtakarított pénzünk is sokkal jobb helyen lesz, mint a bankban, ahol csak „kopik” az értéke.

Az utóbbi években – kissé mókásan – azt szoktuk mondani így egymás közt, hogy a tavasz idén „érdeklődés hiányában” ismét elmaradt. Persze ennek inkább éppen az ellenkezője lehetne igaz. Pontosabban: érdeklődés az még csak lenne, hiszen a tíz emberből kilencnek bizonyosan a tavasz a kedvenc évszaka, csakhogy – feltehetően részint a klímaváltozás miatt – ritkán hoz kellemes átmenetet a tél és a nyár között a tavasz. Inkább szélsőséges meleg és hideg-rekordok dőlnek meg. Továbbá rohanó életvitelünk, sokszor a négy fal között végzett munkánk miatt azt a néhány valódi tavaszi napot is elmulasztjuk, amit amúgy kifejezetten élvezhetnénk.

Így egyszer csak azt vesszük észre, hogy nemrég még a fűtést kellett kapcsolgatnunk, most meg már a klímaberendezés távirányítóját keresgéljük – már legalábbis a szerencsésebbek, akiknek van ilyen a háztartásban.

A tavasz vége, a nyár eleje azonban nem csak a – sokszor fura – időjárásról szól, hanem a nagy döntések meghozataláról, megérleléséről is. Ilyen például a lakásvásárlás is, ami legtöbbször egy életre, de legalábbis egy vadonatúj élethelyzetre szól. Manapság azonban nagyon résen kell lenni, hiszen az utóbbi fél-egy évben elindultak felfelé az építési árak.

Ebből azonban nem az következik, hogy várnunk kell arra, amíg lecsillapodnak a kedélyek. Nem, éppen ellenkezőleg! Ha szükségessé vált a költözés és meg is van rá a lehetőségünk, akkor érdemes mielőbb belevágni.

Legalábbis addig, amíg a piacon vannak azok a lakások, amelyek még – legalább részben – a jelentős építőanyagár ugrás előtt vásárolt anyagokból épültek, így nem csak előbb lesznek készen – még idén, vagy 2023 első felében –, hanem garantáltan kedvezőbb is az áruk.

Ne feledjük: egy ilyen, gyorsuló pénzromlással „megáldott” időszakban ami ma drágának tűnik, az pár hónap múlva bizony már olcsónak hat majd…

Ezeket szem előtt tartva ezúttal olyan angyalföldi társasházakat mutatunk, ahol már jó ideje tart a kivitelezés és nem csak infláció, de az első rangú környék okán is rendkívül valószínű, hogy az új lakások nem csak az értéküket őrzik meg, de vélhetően sokkal jobb befektetést jelentenek, mint a bankban tartani a lakásra összegyűjtött önerőnket.

Az angyalföldi Rákos-patak mentén, itt a szabadidő, illetve pihenő övezet vonzásában találtunk rá ezekre a most épülő UPTOWN társasházakra. Mindössze tíz százalékos foglaló befizetéssel vásárolható új lakás – az észak-pesti városrész egyik legjobban fejlődő részén, Angyalföldön, elsőrangú megközelíthetőséggel.
Mondani sem kell, hogy hatalmas előny mostanság, hogyha az ember pihentető környezetben lakhat (vagy akár home officeban dolgozhat). És amúgy is jó döntés annak, aki mostanában költözik, ha megtakarítását tehát nem hagyja „elkopni” és egy modern, új otthonba „helyezi biztonságba” tőkéjét.

Az I. ütem lakásai 2022 második negyedévére, a II. ütem otthonai pedig 2023 első negyedévére készülnek el. És persze mindig is zöldövezeti, csendes otthonokat szerettük, de a járvánnyal, illetve az emlegetett sok home office révén a zöld még inkább az életünk részévé vált az utóbbi években. E szuper hely is egy gyorsan fejlődő, modern, zöldövezet, tele rekreációs lehetőségekkel fiatalabbaknak, idősebbeknek: tehát az UPTOWN a természet közelségét és az aktív életmódot kedvelők igazi célpontja lehet.

Közel van ide a hatalmas Vasas sportközpont, és a patak partján végighúzódó, igen hosszú futó-, illetve sétáló-bringázó szabadidő-park. Közben a Városliget sincsen messze, sőt, akár egy pici séta is feltöltheti itt az embert, hiszen az egész környék kifejezetten csendes, kertvárosias, családias.

De az infrastruktúra mégis kifejezetten elsőrangú: igen közel esik ide a XIII. kerület központja, sok élelmiszer és más bolttal, intézménnyel, iskolával, hivatallal, szolgáltatóval. Ezek akár villamossal is elérhetők, melyek a közeli Béke teret érintve a Lehel térre (metró, piac) tartanak így negyed óra alatt szinte a belvárosban lehetünk még közösségi közlekedéssel is.

Az UPTOWN tehát zöld, sportos helyen épül, mégis közel a nagyváros összes kényelmi szolgáltatásához. Többek közt 3 ismert élelmiszerüzlet, a Penny Market, az Aldi, és egy CBA is közel van, továbbá a posta, rendelők és éttermek is.

A 2 modern, mégis ízlésesen megtervezett társasház 84, illetve 96 lakásos, melyek modern, energiatakarékos hőszivattyút használnak, amely a téli fűtést olcsóbbá teszi, és a környezet védelmét is szolgálja. Most a 34–91 négyzetméteres, egy-négy szobás lakások közt a fiatal, a friss családos, a közép korú és az idősebb korosztály is megtalálhatja a legjobb, legideálisabb megoldást.

A cikk az Uptown társasházak fejlesztője, az Avico Group támogatásával készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Varga Mihály beállt Nagy Márton mögé

Varga Mihály beállt Nagy Márton mögé

Varga Mihály pénzügyminiszter 3-4 százalék közé várja a gazdasági növekedést 2023-ban.

Félezer ember ül Ukrajnában háborús bűnökért

Félezer ember ül Ukrajnában háborús bűnökért

Vlagyimir Putyin Alekszej Navalnij temetése előtti napon megtartotta évértékelőjét, az Európai Unió nagy többséggel megszavazta, hogy ő a felelős az ellenzéki vezető haláláért. Háborús összefoglaló.

Újabb kínai autóipari nagyberuházás tart Magyarországra

Újabb kínai autóipari nagyberuházás tart Magyarországra

Meg nem erősített hírek szerint egy vagy több újabb autóipari beruházás érkezik Magyarországra.

Ki más, mint Varga Mihály avatta fel a kicsit megdrágult Sámándobot

Ki más, mint Varga Mihály avatta fel a kicsit megdrágult Sámándobot

Drágább lett a tervezettnél, de régi terv valósult meg Karcagon, Varga Mihály pénzügyminiszter szülővárosában. 

© 2024 (v2.202102)