Jön a nyár, ez a ház rád vár!

Angyalföldön, a Rákos patak mellett épült fel két új ház: az egyik rövidesen költözhető – itt a nyár a tervezgetéshez -, és nemsokára a másik is készen lesz. Itt élvezetes lesz élni, de egyúttal a megtakarított pénzünk is sokkal jobb helyen lesz, mint a bankban, ahol csak „kopik” az értéke.

Az utóbbi években – kissé mókásan – azt szoktuk mondani így egymás közt, hogy a tavasz idén „érdeklődés hiányában” ismét elmaradt. Persze ennek inkább éppen az ellenkezője lehetne igaz. Pontosabban: érdeklődés az még csak lenne, hiszen a tíz emberből kilencnek bizonyosan a tavasz a kedvenc évszaka, csakhogy – feltehetően részint a klímaváltozás miatt – ritkán hoz kellemes átmenetet a tél és a nyár között a tavasz. Inkább szélsőséges meleg és hideg-rekordok dőlnek meg. Továbbá rohanó életvitelünk, sokszor a négy fal között végzett munkánk miatt azt a néhány valódi tavaszi napot is elmulasztjuk, amit amúgy kifejezetten élvezhetnénk.

Így egyszer csak azt vesszük észre, hogy nemrég még a fűtést kellett kapcsolgatnunk, most meg már a klímaberendezés távirányítóját keresgéljük – már legalábbis a szerencsésebbek, akiknek van ilyen a háztartásban.

A tavasz vége, a nyár eleje azonban nem csak a – sokszor fura – időjárásról szól, hanem a nagy döntések meghozataláról, megérleléséről is. Ilyen például a lakásvásárlás is, ami legtöbbször egy életre, de legalábbis egy vadonatúj élethelyzetre szól. Manapság azonban nagyon résen kell lenni, hiszen az utóbbi fél-egy évben elindultak felfelé az építési árak.

Ebből azonban nem az következik, hogy várnunk kell arra, amíg lecsillapodnak a kedélyek. Nem, éppen ellenkezőleg! Ha szükségessé vált a költözés és meg is van rá a lehetőségünk, akkor érdemes mielőbb belevágni.

Legalábbis addig, amíg a piacon vannak azok a lakások, amelyek még – legalább részben – a jelentős építőanyagár ugrás előtt vásárolt anyagokból épültek, így nem csak előbb lesznek készen – még idén, vagy 2023 első felében –, hanem garantáltan kedvezőbb is az áruk.

Ne feledjük: egy ilyen, gyorsuló pénzromlással „megáldott” időszakban ami ma drágának tűnik, az pár hónap múlva bizony már olcsónak hat majd…

Ezeket szem előtt tartva ezúttal olyan angyalföldi társasházakat mutatunk, ahol már jó ideje tart a kivitelezés és nem csak infláció, de az első rangú környék okán is rendkívül valószínű, hogy az új lakások nem csak az értéküket őrzik meg, de vélhetően sokkal jobb befektetést jelentenek, mint a bankban tartani a lakásra összegyűjtött önerőnket.

Az angyalföldi Rákos-patak mentén, itt a szabadidő, illetve pihenő övezet vonzásában találtunk rá ezekre a most épülő UPTOWN társasházakra. Mindössze tíz százalékos foglaló befizetéssel vásárolható új lakás – az észak-pesti városrész egyik legjobban fejlődő részén, Angyalföldön, elsőrangú megközelíthetőséggel.
Mondani sem kell, hogy hatalmas előny mostanság, hogyha az ember pihentető környezetben lakhat (vagy akár home officeban dolgozhat). És amúgy is jó döntés annak, aki mostanában költözik, ha megtakarítását tehát nem hagyja „elkopni” és egy modern, új otthonba „helyezi biztonságba” tőkéjét.

Az I. ütem lakásai 2022 második negyedévére, a II. ütem otthonai pedig 2023 első negyedévére készülnek el. És persze mindig is zöldövezeti, csendes otthonokat szerettük, de a járvánnyal, illetve az emlegetett sok home office révén a zöld még inkább az életünk részévé vált az utóbbi években. E szuper hely is egy gyorsan fejlődő, modern, zöldövezet, tele rekreációs lehetőségekkel fiatalabbaknak, idősebbeknek: tehát az UPTOWN a természet közelségét és az aktív életmódot kedvelők igazi célpontja lehet.

Közel van ide a hatalmas Vasas sportközpont, és a patak partján végighúzódó, igen hosszú futó-, illetve sétáló-bringázó szabadidő-park. Közben a Városliget sincsen messze, sőt, akár egy pici séta is feltöltheti itt az embert, hiszen az egész környék kifejezetten csendes, kertvárosias, családias.

De az infrastruktúra mégis kifejezetten elsőrangú: igen közel esik ide a XIII. kerület központja, sok élelmiszer és más bolttal, intézménnyel, iskolával, hivatallal, szolgáltatóval. Ezek akár villamossal is elérhetők, melyek a közeli Béke teret érintve a Lehel térre (metró, piac) tartanak így negyed óra alatt szinte a belvárosban lehetünk még közösségi közlekedéssel is.

Az UPTOWN tehát zöld, sportos helyen épül, mégis közel a nagyváros összes kényelmi szolgáltatásához. Többek közt 3 ismert élelmiszerüzlet, a Penny Market, az Aldi, és egy CBA is közel van, továbbá a posta, rendelők és éttermek is.

A 2 modern, mégis ízlésesen megtervezett társasház 84, illetve 96 lakásos, melyek modern, energiatakarékos hőszivattyút használnak, amely a téli fűtést olcsóbbá teszi, és a környezet védelmét is szolgálja. Most a 34–91 négyzetméteres, egy-négy szobás lakások közt a fiatal, a friss családos, a közép korú és az idősebb korosztály is megtalálhatja a legjobb, legideálisabb megoldást.

A cikk az Uptown társasházak fejlesztője, az Avico Group támogatásával készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A magyar babák biztos kézbe kerülnek - a Mészáros csoport megveszi a Brendont

A magyar babák biztos kézbe kerülnek - a Mészáros csoport megveszi a Brendont

Teljes egészében a Talentishez kerül a Brendon Holding. Az akvizíció elsődleges célja, hogy a márka magyar kézben maradjon.

Az UniCredit Bank nem jelentett pénzmosásgyanús esteket

Az UniCredit Bank nem jelentett pénzmosásgyanús esteket

Az MNB összesen több mint 28 millió forint bírságot szabott ki az UniCredit Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-megelőzési tevékenysége kapcsán feltárt hiányosságai miatt.

Már Nagy Márton is sejtette, most a KSH kis is számolta

Már Nagy Márton is sejtette, most a KSH kis is számolta

A benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál – jelentette első ízben a Központi Statisztikai Hivatal.

OTP-ügyfelek figyelem! A bank automatikus korlátozást vezet be

OTP-ügyfelek figyelem! A bank automatikus korlátozást vezet be

Az OTP Bank – kiberbiztonsági megfontolásból - május nyolcadikától automatikusan 1 millió forintos napi átutalási limitet állít be az internet- és mobilbankból indított átutalásokra.

© 2024 (v2.202102)