Legyen kerted dísze a tökéletes árnyékoló!

A kerti árnyékolók széles kínálattal állnak rendelkezésünkre, tökéletesen egyesítik a praktikum és az esztétika szempontjait; védenek az erős napsugárzással szemben, miközben otthonossá és igényessé varázsolják a kertjeinket, a kerthelyiségeinket és a teraszainkat.

Bemutatkoznak a pavilonok

A pavilonok nem szorulnak különösebb bemutatásra, hiszen mindenki találkozott már valamiféle formájukkal; az ilyen jellegű sátrak árnyékot biztosítanak, védenek az esőtől, oldalfalakkal kiegészítve képesek távol tartani a repülő rovarokat. Az igényes változataik a kertek és udvarok díszei lehetnek, ennek köszönhetően jól használhatók rendezvények, fogadások, esküvők kísérőfelszereléseként is.

A pavilonok kínálata rendkívül széles, illetve jelentős eltéréseket tapasztalhatunk kialakításban és anyaghasználatban is. A könnyedén felállítható és lebontható mobil pavilonok egyre népszerűbbek, a kiválasztás során azonban érdemes megválaszolnunk néhány kérdést.

Mindenképpen ajánlott figyelembe venni a rendelkezésre álló terület nagyságát; figyeljünk arra is, hogy a sátor körbejárható legyen még abban az esetben is, ha minden oldala nyitott. Fogalmazzuk meg a minőségi igényeinket, beleértve az esztétikai elvárásokat is. Figyeljünk az anyagválasztásra; a polietilén alacsonyabb, a poliészter magasabb minőséget képvisel.

Érdemes olyan szerkezetet és dizájnt választani, ami illeszkedik a környezethez, ezáltal megteremthető az a harmónia, amiben igazán jól érezhetjük magunkat.

Terasztetők

Amennyiben elegáns és exkluzív megoldást keresünk a terasz fedésére, a klasszikus terasztetők  nagyszerű választást jelentenek. Tökéletesen alkalmasak teraszsarkok és a kocsibeállók fedésére.

A minőségi szerkezetek képesek ellenállni az időjárás viszontagságainak, beleértve az UV-sugárzást is. Gyakran találkozunk polikarbonát panelekkel, amelyek fényáteresztő tulajdonsággal rendelkeznek. A beépített vízelvezető rendszerrel és az állítható kifolyókkal ellátott terasztetők a csapadék elvezetését is megoldják.

Ha teljes felszereltséggel rendelkező változatot  keresünk, ne feledkezzünk meg az integrált világításról sem! Ezek esetében energiatakarékos LED-fényforrások gondoskodnak a kellemes hangulat megteremtéséről.

Opcionálisan oldalfallal rendelkező, illetve oldalfal nélküli változatok is elérhetők. Előbbiek szélfogóként is képesek funkcionálni, utóbbiak a tér nyitott jellegét képesek kihangsúlyozni.

Napernyők

A kerti árnyékolók sorából nem maradhatnak ki a különböző napernyők sem. Tartsuk szem előtt, hogy ez az árnyékoló nagyon meghatározó a terasz összhatását tekintve, ezért fordítsunk figyelmet a megfelelő stílus és színárnyalat kiválasztására!

Az alábbi változatokkal találkozunk a kereskedelmi kínálatban: középpontos (a napernyő a napernyőtalpban áll, és az asztal bizonyos pontján átbújik) és függő napernyők (a kert vagy a terasz bármelyik részére könnyedén átvihető).  Mivel a nap nem ugyanabból a szögből süt a különböző napszakokban, jó szolgálatot tesz, ha a napernyő dőlésszöge állítható.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Fontos ígéretet kapott Ukrajna

Fontos ígéretet kapott Ukrajna

Csendes nap volt a szerda az orosz-ukrán háborúban – esti hírösszefoglalónkban a háború 847. napja.

„Meg kellett volna számolni az egészet, mert ez így egy elég fals eredmény” – ezt gondolják a budapestiek a főpolgármester-választásról

„Meg kellett volna számolni az egészet, mert ez így egy elég fals eredmény” – ezt gondolják a budapestiek a főpolgármester-választásról

A fővárosban járva az újraszámlálás utáni helyzetről érdeklődtünk az utca emberénél.

Sírva fakad, ha megnézi, mi történt a forinttal

Sírva fakad, ha megnézi, mi történt a forinttal

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Orbán Viktornak erre még jutott ideje a magyar meccs előtt

Orbán Viktornak erre még jutott ideje a magyar meccs előtt

Cikkünk megjelenése után nem sokkal kezdődik a Magyarország-Németország csoportmeccs.

© 2024 (v2.202102)