Napi-cuki: Topi, a Tópark vadkacsa-bébijének viszontagságai és szerencsés megmenekülése

Egy új városközpontnak nem feltétlenül kell a betonról és a szürkeségről szólnia – a Tópark esetén sem! Következzen egy igazi, természetközeli kiskacsás (!) történet a biatorbágyi Tópark ‘BE MY CITY’ Iroda- és Lakóparkból.

Jó néhány hónapja történt, de mi sajnos csak most bukkantunk e kedves történetre, ám annyira megtetszett, hogy azt gondoltuk, megosztjuk azokkal az olvasóinkkal, akik még nem botlottak ebbe az igen kedves a sztoriba.

A Tópark ‘BE MY CITY’ Iroda- és Lakópark kreatív dizájn díjra érdemes, élő növény-falakkal megálmodott és megépített parkolóháza a jelek szerint nem csak az embereket vonzza. Úgy tűnik, pár hónappal ezelőtt a természet lakóinak is elnyerte tetszését… Több énekesmadár mellett, mint kiderült, egy vadkacsa család is fészkelő helyéül választotta az ide telepített gyönyörű növényzetet…

Egy délelőttön a Tópark munkatársai arra lettek figyelmesek, hogy valahonnan nagyobbacska fiókák potyognak az értékesítési iroda előtti területre… Hat kiskacsából 5 azonnal csatlakozott is az őket hangosan hívogató kacsamamához, és sorban elsiettek a tó irányába. Egyikük azonban szerencsétlenül érhetett földet, és nem tudott a többiekkel tartani. A kis teremtményt a Tópark munkatársai azonnal gondozásba vették, megitatták, és biztonságba helyezték.

Keresni kezdték a többi fiókát és a szülőket, de azok gyorsan eltűntek szem elől. A véletlenek szerencsés egybeesésének köszönhetően, egy éppen erre járó hölgy, aki kutyáját rendszeresen a tó mellett kiépített sétányon és a környező mezőn sétáltatja, az egyik madárvédő társaság tagja.

A hölgy magához is tudta venni a kis tollas jövevényt, azonban a kacsamama keresését nem adták fel.

A Tópark lakóközössége egyesült erővel fogott össze, és indult el a tó környékén több irányba, hogy megtalálhassák az elveszett kiskacsa családját. Nem sokkal később sikerült megtalálni a kacsamamát, aki vidáman fogadta elveszett gyermekét.

A történetből látszik, hogy az itt élő emberek közösséget alkotva, egymással összefogva milyen nagy dolgokra képesek. A kis vadkacsa fiókának a Tópark munkatársai a Topi nevet adták.

Nem csupán a kedves kiskacsákra kíváncsi, hanem esetleg lakást, üzlethelyiséget vagy irodát keres az ország legmodernebb, legmenőbb budai-agglomerációs városközpontjában?

Nézzen szét a Tópark ‘BE MY CITY’ Iroda- és Lakópark kínálatában!

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Bod Péter Ákos: Magyarázatok egy kolosszális veszteségre

Bod Péter Ákos: Magyarázatok egy kolosszális veszteségre

A jegybank szerint meg nem nevezett korábbi MNB-elnökök félrevezető állításokat fogalmaztak meg a jegybank veszteségéről és annak finanszírozásáról. 

Fontos ígéretet kapott Ukrajna

Fontos ígéretet kapott Ukrajna

Csendes nap volt a szerda az orosz-ukrán háborúban – esti hírösszefoglalónkban a háború 847. napja.

„Meg kellett volna számolni az egészet, mert ez így egy elég fals eredmény” – ezt gondolják a budapestiek a főpolgármester-választásról

„Meg kellett volna számolni az egészet, mert ez így egy elég fals eredmény” – ezt gondolják a budapestiek a főpolgármester-választásról

A fővárosban járva az újraszámlálás utáni helyzetről érdeklődtünk az utca emberénél.

Sírva fakad, ha megnézi, mi történt a forinttal

Sírva fakad, ha megnézi, mi történt a forinttal

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

© 2024 (v2.202102)