Jobb munkavállalóként időben felkészülni: így találhatsz gyorsan és könnyen jó állást!

A jelenlegi gazdasági helyzet sajnos a munkaerő piacra is régen nem látott nyomást gyakorolhat. Minden vállalkozásnak meg kell küzdenie az inflációból és energiaválságból adódó kihívásokkal, de ez egyben azt is jelenti,  hogy lesznek olyan vállalkozások, melyek nem fogják tudni kigazdálkodni a megnövekedett költségeket.

Általánosságban elmondható, hogy egy ilyen kiélezett helyzetben általában a munkabéreken tudnak a cégek leginkább spórolni. Ez sajnos azonban azt jelenti, hogy azok a cégek, ahol nem elég stabil a financiális helyzet, el kell küldeni sok munkavállalót, ez pedig a teljesen megváltoztathatja a munkaerőpiaci erőviszonyokat. A tömeges elbocsátások miatt könnyen elképzelhető, hogy az elmúlt időszakban megszokott trend, – miszerint a munkavállalók voltak előnyös helyzetben és ők diktáltak a piacon-, megfordulhat. Összeszedtük, hogy mit érdemes tenni, ha ehhez hasonló helyzetbe kerülünk és hogy készülhetünk fel rá.

Az első és legfontosabb, hogy ebben a helyzetben a lehető legrosszabb opció a munkanélküliség, érdemes tehát mindent megtenni annak érdekében, hogy rövid időre se kerüljünk ilyen helyzetbe.  Érdemes tehát felkészültnek lenni, kicsit leporolgatni az önéletrajzot, körülnézni a piacon, hogy amennyiben olyan helyzetbe kerülünk, hogy új állás után kell nézni, felkészültek legyünk.

Ha valaki most hagyná el az állását, vagy a cége kerül olyan helyzetbe, hogy meg kell válnia a munkavállalóitól, érdemes arra is felkészülni, hogy az álláskeresés folyamata egészen hosszúra nyúlhat. A korábbi felmérések alapján az álláskeresés átlagosan 9.9 hónap is lehetett, sőt nem ritka az sem, hogy egy évet vett igénybe. Ezt a folyamatot tovább lassíthatja, ha a gazdasági környezet miatt hirtelen megugrik a munkakeresők száma. Erősen ajánlott tehát, hogy ezt az időt lerövidítve időben kezdjen el szétnézni az állások között, amennyiben úgy érzi,  hogy állása veszélyben lehet.

Szerencsére vannak olyan lehetőségek, melyek nagyban segítik az álláskeresőket. Sőt, érdemes ezeket azoknak is alaposabban szemügyre vennie ezeket, akiknek van jelenleg is munkájuk, hiszen könnyen kerülhet bárki olyan helyzetbe, hogy munkát kell váltania vagy egy jobb lehetőség után kell néznie, például az inflációból adódó pénzügyi helyzet miatt.

Kifejezetten a gyors és hatékony munkakeresési lehetőséget  kínál például a Jobinfo.hu is, Magyarország egyik legrégebbi állásportálja mely jelenleg is 25.000 állásajánlattal várja. Sőt létrehoztak egy álláskereső platformot is, melyet azok is könnyen igénybe vehetnek, akiknek jelenleg is van munkahelye. A CVDB platformon az álláskeresői fiók létrehozása és az önéletrajz feltöltése ráadásul rendkívül egyszerű és nem vesz 5 percnél többet igénybe. A fiók létrehozásával a munkáltatók számára is láthatóvá válunk, és lehet, hogy éppen így talál meg minket álmaink állása.
Ráadásul, aki most regisztrál, az egy új iPhone-t is nyerhet, a részletekért kattints ide!

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Túlzottdeficit-eljárás indul Magyarország ellen

Túlzottdeficit-eljárás indul Magyarország ellen

Legutóbb 2004 és 2013 között zajlott túlzottdeficit-eljárás Magyarország ellen.

Örülhet, aki arra fogadott, hogy gyengül a forint

Örülhet, aki arra fogadott, hogy gyengül a forint

Gyengült a forint kedd reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Órákon belül kiderül, mi járhat Matolcsy Györgyék fejében

Órákon belül kiderül, mi járhat Matolcsy Györgyék fejében

Kamatdöntő ülést tart kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa.

© 2024 (v2.202102)