A nyüzsgő Váci út vonzásában, mégis csendes, zöld, kellemes helyen

A város nyüzsgéséhez, a Váci úthoz közel, mégis kellemes, nyugodt, zöldövezeti helyen szeretne élni, a gázáraktól függetlenül, minimális rezsiköltség mellett? Nem messze a Göncz Árpád városközpont metróállomástól (korábban Árpád híd) bukkantunk rá erre a modern, AA+-os energetikai besorolású épületre. Ez a kilenc emeletes lakópark Angyalföld talán legdinamikusabban fejlődő részén, a Lomb utca 13. szám alatt épül.

A Lomb Corner új építésű lakópark tehát mind közlekedési infrastruktúra szempontjából, mind szolgáltatások tekintetében kifejezetten ideális helyszín egy új, nívós lakópark számára. Rengeteg egészségügyi és kulturális intézmény található a közvetlen közelben, hiszen a környék közkedvelt.

Lényeges, hogy a társasház a Váci út irodafolyósó szomszédságában helyezkedik el és a Göncz Árpád városközponti metrómegálló csupán 5 percnyire található gyalogosan, valamint az 1-es, 14-es, 17-es és 41-es villamosmegálló is sétatávolságra van.

A Lomb Cornert tehát Angyalföld egyik legdinamikusabban fejlődő részén, a Lomb utca-Petneházy utca -Teve utca és Fáy utca által körül határolt tömbben találhatjuk meg.

A neves fejlesztő, a Geos Group szerint a 9 emeletes új lakópark fő jellemzője, hogy nem csupán AA-s, de egyenesen AA+ energia besorolású lakóépületről van szó!

Fontos, hogy az AA+ kategória kis híján passzívháznak számít, a hivatalos neve „Kiemelkedően nagy energiahatékonyságú”, amely jól szemlélteti az energetikai elvárások szerinti megítélését. Az ebbe a kategóriába tartozó ingatlanok rendkívül korszerűek, a tulajdonosnak semmilyen fejlesztési teendője nem lesz az elkövetkező évtizedekben! Az AA+ osztály megfelel a 2022-től kezdve minden új ingatlanra vonatkozó „közel nulla energiaigény” építésügyi előírásainak. (Ez egy új épületek építésekor alkalmazandó előírás, amely több energetikai paraméterét is meghatározza az új építésű ingatlanoknak, ilyen a beépíthető nyílászárók minősége, a hőszigetelések mértéke és bizonyos megújuló energiaforrások kötelező alkalmazása.)

Továbbá nem csak arról van szó, hogy a Lomb Corner külsőleg egy modern lakóház, de egyúttal minőségi anyagfelhasználás is jellemzi. Így például már a ház homlokzatát is modern jegyekkel ruházták fel.

Az új lakópark fenntarthatóságát modern gépészeti megoldásokkal javította az építtető, nem véletlen az AA+ besorolás. Először is: az emeleti teraszok jelentősen csökkentik a homlokzat felmelegedését a forró nyári időszakban. Az otthonok kritikus jellemzőjét, a hőmegtartást korszerű nyílászárókkal, beépített rejtett redőnyökkel és 20 cm vastag falszigeteléssel biztosítja az építtető.

Az igen modern házban kiemelt szerephez jutnak a legújabb energiatakarékos világítási- és elektromos rendszerek, és természetesen a szelektív hulladékgyűjtés is megoldott.

Mindezek mellett a legmodernebb, hőszivattyús fűtési rendszerrel szerelik fel a társasházat, lakásonként mérhető mennyezet hűtéssel és fűtéssel. Fontos, hogy már az épület szerkezete, illetve annak hőtehetetlensége is biztosítja a lakások nyári kellemes klímáját. Továbbá, a tervezett gépészeti rendszerekkel nem csak az épület fűtését kívánják megoldani, hanem a nyári hűtését is. A megújuló energiák felhasználása, mellett kulcsfontosságú az épületbe tervezett gépészeti és elektromos rendszerek alacsony energiafelhasználása, melyet hőcserélők is segítenek.

Az eladó új lakások méretei 30 és 140 négyzetméter között vannak. Az emeleteken a lakások tájolása Kelet-Dél-Nyugat, így hát minden otthon benapozottsága, tájolása kifejezetten optimális, északi tájolású lakás nincs a lakóépületben! A belső udvarban ezen túl zöldfelület, belső kert kerül kialakításra.

A cikk a beruházó támogatásával készült.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Szigorúan ellenőrzik az Ukrajnából érkező gabonát

Szigorúan ellenőrzik az Ukrajnából érkező gabonát

A magyar kormány megvédi a magyar termelőket.

Ötven fős egységet tud küldeni Magyarország Törökországba

Ötven fős egységet tud küldeni Magyarország Törökországba

Magyarország felajánlotta segítségét a törökországi földrengést követő mentésben.

Vagyonnyilatkozatok: már másodvonalban is kihasználják a jogi kiskaput

Vagyonnyilatkozatok: már másodvonalban is kihasználják a jogi kiskaput

Nagyvárosok polgármesterei sem teszik közzé az interneten a dokumentumot.

Várjon szerdáig: zuhannak az üzemanyagárak!

Várjon szerdáig: zuhannak az üzemanyagárak!

Jókora áresés jön a kutakon.

© 2023 (v2.202102)