Nézd, milyen energiatudatos lakásokat rejt a gyönyörű műemléképület udvara!

Mindig nagy öröm, ha egy régi, szép, ikonikus épületet nem bontanak le, hanem felújítják és eredeti formájában őrzik meg az utókornak. Így történt ez most a Palotanegyed egyik legszebb épületével a Baross utca 40. szám alatt álló műemléképülettel is, melyet az Ökoházak cégcsoport gyönyörűen felújított, hátsó udvarába pedig egy kis, 53 lakásos társasházat épített, rendkívül energiatakarékos stúdiólakásokkal.

A Green Home Baross lakásai tehát tökéletes választást jelentenek azok számára, akik befektetési lehetőséget keresnek, hiszen a beruházás remek környéken létesül, ahol több egyetem – többek között az Óbudai Egyetem, a BME, a Semmelweis Egyetem, a Corvinus Egyetem és az ELTE – campusai is könnyen megközelíthetők. Ezen kívül a közelben vannak a Semmelweis Egyetem klinikai tömbjei és kiváló közlekedési lehetőségek, mint például az M3-as, M4-es metrók megállója a Kálvin téren vagy a 4-es, 6-os villamosok megállói a József körúton.

A környéken ezen felül minden más szolgáltatás is megtalálható, a Corvin Plaza és az Allee Plaza bevásárlási és szórakozási lehetőséget biztosít, és számtalan étterem, kávézó, pékség található a közvetlen közelben. Néhány utcányira van a méltán híres Fazekas Mihály gimnázium, az egészségügyi ellátást pedig a Szent Kozma Egészségügyi Központ biztosítja és gyógyszertár is van az épülettől néhány lépésnyire.

A beruházás lakásai elhelyezkedésükön túl azért is ideálisak befektetésnek, mert zömében stúdiólakások, amelyek az egyetemisták, pályakezdő fiatalok által leginkább keresett lakástípusok, épp ezért első lakást vásárlók számára is tökéletesek. Ráadásul elhelyezkedésükből adódóan itt minden lakás a zöld belső udvarra néz, legtöbbjük terasszal vagy erkéllyel is rendelkezik és a földszinti lakások kertkapcsolatosak.

Mindezeken felül ezek az otthonok rendkívül energiatakarékosak is, ami szintén fontos szempont, akár befektetés céljára, akár saját otthonnak vásárolnánk ingatlant.  A Green Home Baross lakásaiban ugyanis nemcsak kiváló hőszigetelés és első osztályú nyílászárók garantálják, hogy a rezsi alacsony legyen, de a legkorszerűbb fűtési rendszernek számító, hőszivattyús rendszer is gondoskodik arról, hogy a fűtésszámla rendkívül alacsony legyen, még a levegő-víz hőszivattyús rendszerrel fűtött ingatlanokhoz képest is, melyek jelenleg a legelterjedtebbek az új építésű projektekben.

Az Ökoházak cégcsoport 2008 óta épít geotermikus energiával fűtött Öko Társasházakat, így más fejlesztőknél lényegesen nagyobb tapasztalattal rendelkezik ezen a területen, és a visszajelzések egyértelműen pozitívak.

Ezeknek a fűtésrendszereknek a további előnye pedig, hogy szemben a radiátoros fűtés 60-70°C-os vizével ellentétben, itt a felületfűtésnek (padlófűtés) elég 30-35°C-os vizet keringetnie, ami nemcsak energiatakrékosság szempontjából fontos, hanem azért is, mert így a fűtés nem kavarja fel a port, ami jó hír az allergiásoknak is. A lakások hűtése, valamint fűtése továbbá a mennyezetbe diszkréten beépített fan-coil rendszerrel megoldott. A hőszivattyús fűtés további és egyik legnagyobb előnye pedig, hogy általa a gázszolgáltatótól is függetlenné válhatunk, ami különösen lényeges szempont most, amikor nemcsak a gáz ára emelkedik, de a jövőben az ellátás is bizonytalanná válhat.

Ha tehát Ön kiváló elhelyezkedés mellett keres könnyen kiadható, energiatakarékos lakást, vagy első otthonát vásárolná meg, a Green Home Baross társasház lakásai közt biztosan megtalálja az ideális ingatlant.

A cikk megjelenését a Green Home Baross fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Áll a bál Brüsszelben, Orbán Viktor is nagyon kiborult

Áll a bál Brüsszelben, Orbán Viktor is nagyon kiborult

A rendőrség idő előtt véget vetett egy konzervatív rendezvénynek.

"Hiszem, hogy a halál a vég" – egy 27 másodperces késelés története

"Hiszem, hogy a halál a vég" – egy 27 másodperces késelés története

Az indiai származású brit író, Salman Rushdie nem fél beszélni az ellene elkövetett merényletről, ám támadója nevét nem hajlandó sem kiejteni, sem leírni. 

Bezsarolta Brüsszel az Orbán-kormányt Bóka János szerint

Bezsarolta Brüsszel az Orbán-kormányt Bóka János szerint

Az Európai Bizottság (EB) és az Európai Parlament (EP) nyers politikai nyomásgyakorlásra használják a Magyarország elleni uniós eljárásokat, amihez a magyar baloldal tevőlegesen hozzájárult.

Orbán Viktorék szép csendben drasztikus lépést tehettek

Orbán Viktorék szép csendben drasztikus lépést tehettek

A Védelmi Tanács ülése után születhetett meg erről a döntés.

© 2024 (v2.202102)