Eladnád a lakásod? 3+1 brutális buktató, amibe belefuthatsz!

Az ingatlaneladás sikerének sok kis apró trükkje van, és még jó pár buktatót is felsorolhatunk, ami akár meg is hiúsíthatja, de legalábbis hosszú időre elhúzhatja az adásvétel megvalósulását. Mai cikkünkben a 4 legnagyobb buktatót gyűjtöttük össze, de természetesen szót ejtünk arról is, hogyan lehet ezeket elkerülni.

Irreális árazás

Rengeteg értékes időt veszíthetünk azzal, ha nem megfelelően árazzuk ingatlanunkat. A leggyakoribb hiba, hogy sokan túlárazzák eladó lakásukat/házukat, így az ingatlan hónapokat, rosszabb esetben éveket tölthet a piacon. Meglepő módon ugyanakkor sok irreálisan árazott hirdetést is találhatunk, ami legtöbbször valószínűleg csak figyelmetlenségből fakad.

Az Ingatlantájolón például rendkívül egyszerű a hirdetésfeladás, mindössze pár lépésben, 1 perc alatt feladhatjuk a hirdetésünket. Az egyszerűségét mi sem mutatja jobban, mint hogy az árat is milliós árként adhatjuk meg, azaz nem kell sok nullát bepötyögnünk. Sajnos sokan erre nem figyelnek, és a teljes árat adják meg, így a néhány millió forintot érő ingatlanukat egyből sok milliárd forintért hirdetik.

Meglepően sok olyan hirdetéssel is találkozhatunk ugyanakkor, melyben irreálisan alacsony áron, pár tíz vagy pár százezer forintért hirdetnek egy ingatlant. Ez azért is nagy probléma, mert így az ingatlant keresők hiába állítják be szűrési feltételként pont azt az ár intervallumot, amibe a mi hirdetésünk is tartozna, a listaoldalon mégsem fognak találkozni eladó ingatlanunkkal.

Hogy ne rohamozzon meg minket fizetésképtelen érdeklődők sokasága és ne egy babaház áráért hirdessük ingatlanunkat, a következőkre kell figyelnünk:

  • Milyen pénznemben, forintban vagy euróban adjuk meg az árat?
    Jó hír, hogy az Ingatlantájolón már euróban is hirdethet. Így, ha ingatlana elhelyezkedéséből vagy exkluzivitásából adódóan Ön külföldi érdeklődőkre is számíthat, akkor ezzel több külföldi vevőt érhet el.
  • Milyen mértékegységben – ezerforint, millióforint stb. – határozzuk meg az ingatlan árát?
  • Feltöltés után pedig mindenképp ellenőrizzük, hogy az érdeklődők mit látnak kívülről – érdemes nem az előnézetet ellenőrizni, hanem rákeresni a hirdetésre szűrésekkel a hirdetési oldalon!

 

Külföldi vevőket is el szeretne érni ingatlanhirdetésével? Próbálja ki most egyedülálló szolgáltatásainkat! Az Ingatlantájolón euróban is hirdethet!

 

Rossz minőségű képek

Ez az egyik legtipikusabb hiba, sokan még mindig nem tulajdonítanak kellően nagy jelentőséget a képek minőségének, pedig az érdeklődők a listaoldalakon található kezdőkép alapján döntik el, hogy melyik hirdetésre kattintanak. Ha pedig kattintanak, – a tapasztalatok legalábbis ezt mutatják – akkor is először a képeket nézik végig a hirdetésben, és csak akkor olvassák el a szöveget, ha a képek kellően felkeltették az érdeklődésüket. Ennek roppant egyszerű oka van: rohanó világunkban sokkal egyszerűbb és gyorsabb a képeket végig görgetni, mint először a szöveget elolvasni. Arról nem is beszélve, hogy a világunk rendkívül vizuális, így az emberek sokkal érzékenyebbek a vizuális ingerekre.

Készítsünk tehát kiváló minőségű, éles, nagy felbontású képeket. Ha bizonytalanok vagyunk, inkább kérjünk meg valakit, aki ért a fényképezéshez, és mindenképp figyeljünk arra, hogy a lakásban legyen rend és tisztaság, amikor a fotókat készítjük, valamint hagyjunk le a képekről minden „szereplőt”, azaz se emberek, se házi kedvencek ne szerepeljenek rajta, különösképpen ne gyerekek.

Túl rövid vagy túl hosszú hirdetésszöveg

Igaz, hogy az érdeklődők a képeket nézik meg először, de a képek csak felkeltik az érdeklődést az ingatlan iránt, a szövegnek kell ezt a figyelmet fenntartania. Sokan esnek abba a hibába, hogy túl hosszú szöveget írnak, amiből még a családi élet mások számára jelentéktelen részei is kiderülnek, ugyanakkor elvész a lényeg. Még többen vannak azonban azok, akik túl rövid hirdetésszöveget írnak, amiből jóformán semmilyen plusz információt nem tudunk meg az alapadatokon kívül. Ezen kívül kiemelten fontos figyelnünk a helyesírási hibákra is. Még a legjobb helyesírók is meglepően sok gépelési hibát szoktak véteni, ezért jó, ha a végén még egyszer végig olvassuk a szöveget.

Nem a megfelelő helyen hirdetünk

Az egyik legnagyobb hibát azzal követhetjük el, ha nem megfelelően választunk hirdetési felületet, azaz egy olyan ingatlanhirdetési portálra töltjük fel hirdetésünket, amit csak nagyon kevesen ismernek. Ahhoz, hogy hirdetésünkkel tényleg elérjük a potenciális érdeklődőket, olyan ingatlanhirdetési oldalt kell keresnünk, amely sokak által ismert, régóta van a piacon, és olyan hatékony kiemelési lehetőségeket nyújt, ami máshol nem található meg, vagy legalábbis nem ugyanolyan minőségben, vagy nem ugyanolyan kedvező áron.

A 2005 óta az ingatlanhirdetési piac egyik legmeghatározóbb szereplőjének számító Ingatlantájolót éppen a fenti okok miatt érdemes választani. Mutatjuk, mennyi nagyszerű lehetőséggel várja hirdetőit az Ingatlantájoló.

Az Ingatlantájoló egyszerű és gyors!

Az Ingatlantájoló az ország egyik leggyorsabban betöltődő ingatlanhirdetési portálja, ahol ráadásul nagyon egyszerűen, pár lépésben feltölthetjük hirdetésünket, ami mindössze 1 percet vesz igénybe. Hirdetésünk ezután azonnal megjelenik egyszerre két oldalon, az ingatlantajolo.hu-n és az otthonterkep.hu-n is teljesen ingyenesen és ezután választhatunk a különböző kiemelési csomagok közül.

Ingatlana itt mindig az élvonalban lehet!

Az Ingatlantájolón hirdetése mindig a listaoldalak élén maradhat! Köszönhető mindez az Ingatlantájoló nemzetközi szinten is ritkaságnak számító, 3 szintű licitrendszerének, amely által Ön a helyi és a különböző szűréseknek megfelelően megjelenő listaoldalakon is a lehető legjobb helyre pozícionálhatja hirdetését kreditjeinek segítségével. A licitrendszer további előnye ezen kívül, hogy a nagyobb és kisebb irodák, illetve a magánszemélyek között teljesen egyenlő feltételeket teremt.

 

Az első helyre szeretne kerülni a találati listán, amikor egy vevő új otthont keres? Licitáljon az első helyekre, próbálja ki az Ingatlantájoló forradalmian új és kiváló ár-érték arányú licit szolgáltatását. Most még a sokat hirdető ingatlanirodákat is könnyen megelőzheti!

 

Az Ingatlantájolón euróban is hirdethet!

Számtalan oka lehet annak, ha ingatlanunkat euróban szeretnénk értékesíteni. A kiemelt elhelyezkedésű, például Budapest belső kerületeiben, egyetem közeli részein található lakások, a Balaton mellett vagy az osztrák határ mentén elhelyezkedő házak, illetve az igazán exkluzív ingatlanok esetében külföldi érdeklődőkre is számíthatunk. Ilyenkor érdemes euróban hirdetni, így elkerülhetjük az árfolyamveszteséget. Az Ingatlantájolón szerencsére lehetőség van euróban hirdetni, és még az árak is összehasonlíthatóvá válnak az érdeklődők számára, ugyanis a rendszer ingatlanunk árát, az MNB napi árfolyama alapján átváltja forintra, és az ár szerinti listázásnál a találatokat attól függetlenül rendezi sorba, hogy az árak milyen pénznemben lettek megadva.

Ingatlana akár magazinban is szerepelhet!

Az Ingatlantájoló egyedülálló szolgáltatása, hogy eladó ingatlanáról akár cikk is megjelenhet. Amennyiben Ön olyan kiemelési csomagot választ, mely a cikkírást is tartalmazza, kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot, megírja a cikket eladó ingatlanáról, amit Ön a megjelenés előtt még átolvashat, és a cikk megjelenik az Otthontérkép Magazinban, valamint partneroldalainkon is (pl.: Mfor, Privátbankár, Infostart). Mindezt úgy, hogy Önnek mindössze 20 percet kell ezzel foglalkoznia!

További páratlan szolgáltatások is várják!

Képek és felirat: Ha a hirdetés feladása után kiválasztottuk a kiemelési csomagot, 20 db képet is feltölthetünk ingatlanhirdetésünkhöz. Ezen felül olyan figyelemfelkeltő feliratok közül is választhatunk, mint például a „Kitűnő vétel”, a „Beleszeretős”, a „Tehermentes”, vagy a most igencsak népszerű “Alacsony rezsi” felirat.

Más kiemelési lehetőségek is várják: attól függően, hogy melyik kiemelési csomagot választja. Választhat például social média kiemelést, amellyel további több ezer embert érhet el, illetve hirdetése ingatlan ajánlódobozokban is megjelenhet partneroldalainkon.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mi szerepel az új kormányszóvivő, Vitályos Eszter vagyonnyilatkozatában?

Mi szerepel az új kormányszóvivő, Vitályos Eszter vagyonnyilatkozatában?

Majdnem 6 milliós megtakarítással szemben áll a 4,7 milliós tartozás.

Mely boltok lesznek nyitva a hosszú hétvégén?

Mely boltok lesznek nyitva a hosszú hétvégén?

Vannak kivételek.

Moszkva, Budapest, Brüsszel: a szőnyeg szélére küldhetik Magyarországot egy szakértő szerint

Moszkva, Budapest, Brüsszel: a szőnyeg szélére küldhetik Magyarországot egy szakértő szerint

Magyarországnak is rosszul jöhet az uniós szankciópolitika felerősödése.

Húsvéti gasztroparádé: bárányburger, nyúl vadasan, mézes sonka

Húsvéti gasztroparádé: bárányburger, nyúl vadasan, mézes sonka

Ha nem otthon töltjük a húsvétot, akkor többnyire szállodákban. Milyen konyhaművészeti kínálatra és programokra számíthatunk?

© 2024 (v2.202102)