Duna-parti randevú: Újlipótváros

Az elmúlt években Budapest Duna-parti környékei különösen népszerűek lettek a lakásvásárlók körében, ezért legújabb sorozatunkban a Duna partján elhelyezkedő legszebb, legkedveltebb városrészeket szeretnénk bemutatni. Kezdjük is a sort Újlipótvárossal.

Újlipótváros, az egyébként is felkapott XIII. kerületben helyezkedik el, azért is különösen népszerű, mert a kerület ezen része helyezkedik el a legközelebb a belvároshoz, közvetlenül Lipótvárossal határos. Határán húzódik végig a Váci úti irodafolyosó egyik fele, a Carl Rutz rakpartról a Margit-szigetre láthatunk rá, amit a Margit-hídon keresztül innen könnyen meg is közelíthetünk.

A kerület jellegzetes épületei a Szent István körúton elhelyezkedő eklektikus lakóépületek, a Pozsonyi út és a felső rakpart között épült Palatinus házak, a környéken elsősorban gyönyörű nagypolgári lakásokat találunk. Kedvelt pihenőhelyei a Szent István park és a Hollán Ernő utca sétálóutca része, illetve itt található a Vígszínház és a kerület határán a Westend City Center is.

Válogatásunk első darabja egy nagypolgári, háromszobás, design lakás, amelyet teljes berendezésével együtt kínálnak eladásra. Az ingatlan a Lehel tér, a Nyugati pályaudvar, a Westend, a Duna-part, a Vígszínház, az M3 metró és a 4-6-os villamosok megállóinak közelében, valamint kávézók, éttermek közelében helyezkedik el.

A következő lakás a Jászai Mari térnél helyezkedik el, egy szecessziós ház első szintjén. A lakás 2021-ben komplett felújításon esett át, melynek során arra törekedtek, hogy az eredeti ablakokat, spalettákat restaurálják, ezek kaptak thermo üvegezést. Az ablakpárkányokban mindenütt ülőhelyeket alakítottak ki, ahonnan a Dunáig is el lehet látni. A 45 nm-es ingatlan tágas szobával, étkezővel, konyhával, fürdőszobával várja új tulajdonosát, az egybenyíló helyiségeket gyönyörű boltívek tagolják.

A Szent István park és a Westend közvetlen közelében helyezkedik el válogatásunk következő darabja, melyet tulajdonosa magas minőségben felújított. A 84 nm-es, 2 és fél szoba + hallos lakás tágas terekkel rendelkezik, a felújítás során a villany- és vízvezetékek, valamint az összes burkolat cseréje megtörtént.

Ez a 40 nm-es, szépen felújított lakás a városrész belső részén, a körúthoz közel, mégis egy csendes utcában helyezkedik el, ahonnan a Nyugati pályaudvar 2 perc, a Jászai Mari tér 7 perc sétával elérhető. Az egyszobás lakás felújítása során a nagypolgári lakás egyedi hangulatát harmonikusan ötvözték a modern kor igényeivel.

Válogatásunk következő darabja szintén egy szecessziós házban helyezkedik el, mégpedig az első emeleten. A kétszoba + hallos, gyönyörűen felújított lakás éke a nappali, boltívvel leválasztott kis beugrója a hatalmas ablakkal, ahol egy olvasósarok kapott helyet. A konyhával egybenyíló hallt pedig remekül kihasználták azáltal, hogy itt étkezőt alakítottak ki.

Válogatásunk utolsó darabja egy igazi LOFT hangulatú művészlakás a Hollán Ernő utcából. Az ingatlan egy klasszikus nagypolgári épület tetőterében található, a lakás tereit a tetőtéri kialakítás és a bontott téglás falak teszik izgalmassá. A lakás központi tere a tágas nappali, ahonnan néhány lépcsőfokon keresztül jutunk a konyhába. Az ingatlanban még két hálószoba található, mindkettő saját fürdőszobával, egyik gardróbbal is rendelkezik.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Nem megyek a Fradira, ha jön a Gazprom – olvasói levél

Nem megyek a Fradira, ha jön a Gazprom – olvasói levél

Rengetegen kiakadtak annak hallatán, hogy a Gazprom lehet a Fradi új szponzora. Az egyik ilyen olvasónkat idézzük most.

Már az uniós energiaellátást is veszélyeztethetik az orosz támadások

Már az uniós energiaellátást is veszélyeztethetik az orosz támadások

A Duna deltatorkolatát kevesebben keresik fel a korábban eltévedt rakéták miatt.

Az olimpia folyója Párizsban: szenny és terror?

Az olimpia folyója Párizsban: szenny és terror?

Vajon - ígéretéhez híven - úszik-e a Szajnában a francia elnök Emmanuel Macron?

Egyre valósznűbb, hogy hazánkban is felbukkan a csonttörő láz

Egyre valósznűbb, hogy hazánkban is felbukkan a csonttörő láz

A tigrisszúnyog a dengue-láz egyik fő terjesztője, és már elterjedt hazánkban, miközben egyre több a behurcolt eset.

© 2024 (v2.202102)