Új élet az Angol utcában: alacsony rezsi, magas életszínvonal

Zugló mindig is híres volt arról, hogy a városi élet nyüzsgését a zöldövezeti csenddel és nyugalommal ötvözi. A stílusos utcák, parkok és lakóépületek sajátos hangulatot teremtenek, amelyet a belváros más részein nem találhatunk meg. Az Angol utca, ahol az Albion32 épül, sem kivétel ez alól. 

Az utcában békésen megférnek egymás mellett a hagyományos villaépületek és a modern házak, tükrözve a kerület gazdag történelmi és kulturális örökségét, hiszen Zugló mindig is otthont adott a változásnak és a fejlődésnek.

Az Angol utca igazán érdekes múlttal rendelkezik, első említése A “Fővárosi Közmunkák Tanácsa 1879. évi jelentése új utcaelnevezésekről” kiadványból származik: 

“(…) a következő nevek vétettek föl (…) A városligeti villatelkek közt: Amerikai ut, Jókai ut, Kövér Lajos utcza, Angol utcza, Római utcza, Egressy ut” 

Érdekes kis adalék az utca történetéből, hogy itt készült egykor hazánk egyik ikonikus édessége, nagymamáink kedvence, a Dianás cukor. Az Angol utca 67. szám alatt volt az egykori Diana Rt, ezt 1904-ben alapította a Magyar Érték- és Iparbank. 1910-ben megvásárolták Erényi Béla gyógyszerész sósborszesz és kozmetikai üzletét, az itt gyártott Diana sósborszeszt világszerte értékesítették. 1925-től csokoládé- és cukorkaáruk előállításával is foglalkoztak, ők “találták fel” ezt a cukorhüvelybe (esetleg étcsokoládéval borított cukorhüvelybe) töltött sósborszeszes falatnyi édességet, amely a mai napig kapható. 

Az Albion32, egy 161 lakásos lakópark a kerület és a környék legújabb fejlesztése. Az elegáns, emberléptékű, barátságosan modern design tükrözi Zugló dinamikus fejlődését és azt a műszaki színvonalat, amit a 21. században egy színvonalas új épületnek tudnia kell.

Az épülő lakóparkban a stúdiólakásoktól kezdve az egy-, két- és három hálószobás lakásokon át egészen a 100 m²-es penthouse lakásokig találunk otthonokat. A lakásokban a modern tervezés és az energiatakarékos technológiák találkoznak: a mennyezeti hűtő- és fűtő rendszer, a hőhídmentes szigetelés és az 5 kamrás nyílászárók mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a lakások kiváló – várhatóan AA – energetikai besorolást kapjanak. A leendő tulajdonosok többféle mélygarázshely-típus közül is választhatnak, és minden lakás mellé kedvező áron vásárolhatnak zárható tárolót is.

Az épületben és környezetében is számos közösségi és kikapcsolódási lehetőség található. A belső udvarban kialakított park és a közösségi BBQ-hely mind arra ösztönzik a lakókat, hogy több időt töltsenek a szabadban és élvezzék a közösségi programokat.  A zöldtetőnek köszönhetően pedig a felső emeletek lakói is átélhetik a kerületre jellemző kertvárosi hangulatot.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Idén 1600-4000 forint között mozognak a diákmunkabérek

Idén 1600-4000 forint között mozognak a diákmunkabérek

A nyári diákmunka-vállalás egyik fő motivációi közé tartozik a fesztiválozásra gyűjtés, ugyanakkor a diákok zöme még mindig részben a szüleikre támaszkodik. 

Egy igazán jó hír jött az állattartóknak

Egy igazán jó hír jött az állattartóknak

Összesen 200 milliárd forint keretösszeggel két új pályázati felhívás jelent meg az állattartó gazdaságok fejlesztéseire.

Ezt a párizsi luxuspalotát bérelte ki az USA az amerikai szurkolóknak az olimpián

Ezt a párizsi luxuspalotát bérelte ki az USA az amerikai szurkolóknak az olimpián

Egy gyönyörű, 19. századi épületet bérelt ki az USA az olimpián és a paralimpián résztvevő csapatok szurkolói számára.

Vasárnaponként élőzni fog Magyar Péter

Vasárnaponként élőzni fog Magyar Péter

Magyar Péter a Youtube csatornáján tart majd rendszeres vasárnapi fórumot.

© 2024 (v2.202102)