Energiatakarékosabb otthont szeretne? Tudta, hogy már kedvezményes Zöld hitellel is finanszírozhatja a felújítást?!

Sokan szeretnének a jelenleginél lényegesen energiatakarékosabb otthont, hiszen általa rengeteget spórolhatnának a rezsin és még környezetbarátabb is lenne ingatlanuk fenntartása. Ám az energiatakarékosságot célzó beruházások nem kevés pénzbe kerülnek, mindazonáltal az áruk pár éven belül meg is térülhet, így érdemes akár hitelből is megvalósítani őket. Mai cikkünket azok figyelmébe ajánljuk, akik energetikai korszerűsítéshez keresnek pénztárcabarát finanszírozási lehetőséget.

A Raiffeisen Bank kedvező feltételekkel felvehető Zöld Jelzáloghitele többféle felújítási vagy korszerűsítési célra is megoldást kínál, és jelenlegi akciójukon belül indulódíj-kedvezményekkel, kamatkedvezményekkel, valamint további előnyökkel is várják az érdeklődőket. A hitel meglévő ingatlan felújítására vagy energetikai korszerűsítésére használható fel. De nézzük kicsit részletesebben, mit is jelent mindez a gyakorlatban.

Mire használható fel a Raiffeisen Zöld Jelzáloghitel?

A hitel tehát zöld lakásfelújítási célra vagy zöld korszerűsítési célra használható fel. Előbbi esetében a cél, hogy a felújítandó ingatlan energiahatékonysága a felújítást követően javuljon a meghatározott kritériumok szerint, míg utóbbi esetében a hitel meghatározott energiahatékonysági célok megvalósítására használható fel.

Zöld lakásfelújítási cél: a felújítandó ingatlan energiahatékonysága a felújítást követően javuljon az alábbi kritériumok közül legalább az egyiknek megfelelően

 • az ingatlan induló energetikai besorolása rosszabb BB-nél és a felújítást követően az ingatlannak minimum BB vagy annál magasabb energetikai besorolást kell elérnie, és az energetikai jellemző maximum értéke: 80 kw/m2/év lehet, vagy
 • az energetikai jellemző (primerenergia igény) legalább 30%-kal kell, hogy javuljon.

Zöld korszerűsítési cél: Konkrétan meghatározott energiahatékonysági célok megvalósítására használható fel, pl. napelem, napkollektor telepítésére, hőszivattyú telepítésére, hőszigetelésre, nyílászáró cserére. Itt fontos megjegyezni, hogy a hitel összegéből 30%-ig finanszírozható valamely hiteles szakmai vagy technikai tevékenység elvégzése (pl. Hiteles Energetikai Tanúsítvány készítésének), valamint kiegészítő műszaki és egyéb berendezések, szolgáltatások.

Milyen feltételekkel vehető igénybe a hitel?

A Raiffeisen Zöld Jelzáloghitel keretében 5.000.000-60.000.000 forint igényelhető igen kedvező feltételek mellett, 5 vagy 10 éves kamatperiódusra rögzített kamatozással, vagy MindigFIX Zöld Jelzáloghitel(ek) esetén 5, 10, 15 vagy 20 éves futamidővel, a futamidő végéig fix kamatozással.

A kamatozás is igen kedvező, 8,59% – 11,34% a hitel összegének és futamidejének függvényében, amely további kamatkedvezményekkel is kiegészül. Ezen kívül a THM is igen kedvező, 8,94% – 11,95%, különösen, hogy most szintén a 2023. 08. 31-ig tartó akció keretén belül a Raiffeisen bank több díjat is elenged vagy átvállal, így szinte csak a kamatot kell megfizetni. Sőt, az igényléskori és az ellenőrzéskori energetikai tanúsítvány díja, de maximum 2*40.000 Ft utólagosan jóváírásra kerül. Nézzük most a kamatkedvezményeket kicsit részletesebben!

Elsődlegességi kedvezmény:

Az elsődlegességi kedvezményt azok tudják kihasználni, akiknek a Raiffeisennél vezetett folyószámlájuk van, ahová havi rendszerességgel érkezik jövedelem, és amelyről rendszeresen tranzakciókat bonyolítanak.

A kedvezmény mértéke: 0,35% kamatkedvezmény az ügyleti kamatból

Feltétele, hogy a Hitelfelvevő Raiffeisen számláján havonta legalább a havi nettó minimálbérnek megfelelő összeg kerüljön jóváírásra és havonta legalább 4 tranzakció teljesüljön az alábbiak közül:

 • átutalás belföldön forintban
 • átutalás euróban (SEPA)
 • átutalás egyéb devizában
 • minden egyéb eseti átutalás
 • rendszeres átutalás
 • beszedés
 • készpénzfelvétel belföldön ATM-ből
 • betéti – vagy hitelkártyával történő vásárlás belföldön, külföldön
 • bankkártyás/OKOSkártyás vásárlás.

Itt fontos megjegyezni, hogy az elsődlegességi kamatkedvezmény nem vehető igénybe, ha a Hitelfelvevő Raiffeisen Zöld Jelzáloghitel esetén a mindenkor hatályos Raiffeisen Lakáshitel és Raiffeisen Személyi kölcsön ingatlanfedezettel Hitelek I. kondíciós listában meghatározott számlavezetési szolgáltatással rendelkezik, amelyet a Hitelfelvevőnek lehetősége van módosítani, a kedvezmény igénybevételéhez.

Jövedelem kedvezmény:

A jövedelem kedvezményt azok tudják kihasználni, akik magasabb jövedelemmel rendelkeznek.

A kedvezmény mértéke:

 • 0,45% kamatkedvezmény az ügyleti kamatból az Adós 400.000 – 599.999 Ft közötti Bank által elfogadható jövedelme esetében
 • 0,55% kamatkedvezmény az ügyleti kamatból az Adós 600.000 Ft feletti Bank által elfogadható jövedelme esetében

A Bank által elfogadható jövedelemnek minősül az a jövedelem, amelyet a Bank a jövedelemarányos törlesztőrészlet és a hitelfedezeti arányok szabályozásáról szóló 32/2014. (IX.10.) MNB rendelet figyelembevételével annak minősít. A Bank a rendelet figyelembevételével, saját hatáskörben jogosult dönteni az elfogadható jövedelmek köréről, és azok igazolásának módjáról.

 

Felújítaná, korszerűsítené otthonát? A Raiffeisen Zöld Jelzáloghitelét most kamatkedvezményekkel veheti igénybe!

 

Alacsony finanszírozási kedvezmény:

Az alacsony finanszírozási kedvezményt azok tudják kihasználni, akiknél a jelzálog alá vont ingatlan(ok) forgalmi értékének 60%-át nem éri el a hitelösszeg, azaz akik a hitelösszeg mértékéhez képest viszonylag magas értékű, jelzálog alá vonható ingatlan(oka)t tudnak hitelfedezetként felmutatni.

A kedvezmény mértéke: 0,20% kamatkedvezmény az ügyleti kamatból

Feltétele, hogy a hitelbírálat eredményeképpen megállapított végső hitelösszeg a fedezetül szolgáló ingatlan, vagy több ingatlanfedezet esetén ingatlanok együttes forgalmi értékének 60%-a vagy annál alacsonyabb érték legyen.

Magas hitelösszeg kedvezmény:

A magas hitelösszeg kedvezményt azok tudják igénybe venni, akik 10.000.000 forintnál magasabb hitelösszeget igényelnek.

A kedvezmény mértéke:

 • 0,20% kamatkedvezmény az ügyleti kamatból, amennyiben a kölcsönszerződésbe foglalt kölcsön összege 10 000 000 Ft – 19 999 999 Ft között van,
 • 0,30% kamatkedvezmény az ügyleti kamatból, amennyiben a kölcsönszerződésbe foglalt kölcsön összege eléri, vagy meghaladja a 20 000 000 Ft-ot.

Maximális kamatkedvezmény: 1,25%

A fent felsorolt kamatkedvezmények össze is vonhatóak, ha valaki több feltételnek is megfelel, azonban az összevont kamatkedvezmények mértéke a maximális kamatkedvezmény mértékét, ami 1,25% nem haladhatja meg. Amennyiben a kedvezmények összesített mértéke meghaladja az 1,25% kamatkedvezményt, úgy a kedvezmények érvényesítési sorrendje a következők szerint alakul: elsődlegességi kedvezmény, jövedelem kedvezmény, alacsony finanszírozási kedvezmény és magas hitelösszeg miatt nyújtható kedvezmény.

A kedvezményekkel kapcsolatos további részletekről a mindenkor hatályos Raiffeisen Lakáshitel és Raiffeisen Személyi Kölcsön Ingatlanfedezettel Hitelek I. Kondíciós Listában valamint a mindenkor hatályos Raiffeisen Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel Kondíciós Listában olvashat.

Indulódíj-kedvezmények

A kedvező kamatkedvezményeken túl a Raiffeisen Bank jelenlegi akciójában Indulódíj-kedvezmények is várják a Raiffeisen Zöld Jelzáloghitel iránt érdeklődőket, egészen 2023. augusztus 31-ig. Az Indulódíj-kedvezmény során a Bank számtalan díjat elenged vagy átvállal bizonyos feltételek teljesülése esetén, így az ügyfeleknek szinte csak a kamatot kell megfizetniük.

Az Indulódíj-kedvezmények a következők:

 • A Bank elengedi a hitelbírálati díjat/folyósítási díjat, az igényléskori fedezetellenőrzési díjat, a kifizetéskori fedezetellenőrzési díjat, a térképmásolati díjat és a zálogjog földhivatali bejegyzési díját;
 • A Bank átvállalja az értékbecslési díjat;
 • A Bank 5 millió Ft hitelösszegtől visszatéríti a közjegyzői díjat legfeljebb 50.000 Ft összeghatárig.
 • Sőt, Raiffeisen Zöld Jelzáloghitel esetén az igényléskori és az ellenőrzéskori energetikai tanúsítvány díja, de maximum 2*40.000 Ft utólagosan jóváírásra kerül.

A Raiffeisen Bank tehát most kedvező feltételekkel, kamatkedvezményekkel, 2023. augusztus 31-ig indulódíj-kedvezménnyel, fix- vagy rögzített kamatperiódusú Zöld Jelzáloghitellel várja azokat, akik otthonukat az energiahatékonyság jegyében szeretnék korszerűsíteni. Ráadásul az egyszerűsített ügyintézés érdekében részletes előszűrésre is lehetőség van VideoBankon keresztül, munkanapokon 8.00-20.00 között.

 

Energiatakarékosabb otthon Raiffeisen Zöld Jelzáloghitellel! Most kamatkedvezményekkel  és a 2023. 08. 31-ig tartó akció keretén belül indulódíj-kedvezménnyel!

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Azonnali állami pénzt követel a DK a kórházaknak

Azonnali állami pénzt követel a DK a kórházaknak

A DK azonnali költségvetési átcsoportosítást követel, hogy a kórházak biztosítani tudják a legalapvetőbb feltételeket a betegek gyógyításához.

Kiderült, melyek a legnépszerűbb települések a Balatonnál

Kiderült, melyek a legnépszerűbb települések a Balatonnál

Az eltöltött vendégéjszakák száma alapján június 1. és július 16. között a Balaton térségében Siófok, Balatonfüred, Hévíz, Balatonlelle és Keszthely a legkedveltebb úti cél a magyarok körében - közölte a Szallas.hu.

Még nagyobb lett az Orbán-birodalom Alcsúton

Még nagyobb lett az Orbán-birodalom Alcsúton

Alcsútdobozon ezúttal az arborétum és a golfpálya szomszédságában vett 8,6 hektár (86 ezer négyzetméter) földet id. Orbán Győző.

Medence, ventilátor, légkondi - mindent vittek itthon a hőség ellen

Medence, ventilátor, légkondi - mindent vittek itthon a hőség ellen

A tartósan szélsőséges forróság nem csak a hőmérő higanyszálát tornázta fel, hanem az online vásárlási lázat is.

© 2024 (v2.202102)