Négy lakásos időkapszula: újépítésű, kész lakások, a kerületi átlagnál jóval olcsóbban

Budapest ingatlanpiaca az utóbbi hónapokban igazán nem mutatott túlzottan derűs képet, a csökkenő árak és megtérülések szinte minden városrészre jellemzőek voltak, kivéve a továbbra is döbbenetes teljesítményt felmutató IX. kerületet. Az itteni ingatlanárak 44%-os emelkedése egy év alatt nem csak a város átlagos 16,7%-os növekedését vagy a 20 százalék feletti inflációt múlta felül, de az országos trendeket is.

De miért is vált ez a kerület ilyen népszerűvé az ingatlanvásárlók körében? Ennek több oka is van. Egyfelől az elmúlt évtizedben a IX. kerület Budapest egyik oktatási központjává vált. Olyan nagy létszámú egyetemek találhatóak itt, mint a Corvinus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem vagy a Semmelweis Egyetem. A kerület ezen részét már nagyrészt rehabilitálták, így egy színvonalas, nyugodt lakókörnyezet alakult ki. 

A környéken olyan nagyvállalatok irodái találhatóak, mint a Nestlé, Deutsche Telekom IT Solutions, Vodafone, Morgan Stanley, valamint a Haller Gardens modern irodaháza és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal központja. A kultúra szerelmeseinek a Művészetek Palotája (MÜPA) és a Nemzeti Színház is a közelben található, valamint a Ferencvárosi Művelődési ház, a Groupama Aréna, a Népliget, a Budapest Park és a Bálna is könnyen elérhető.

Valószínűleg ennek a gazdasági-kulturális fejlődésnek is köszönhető, hogy legutóbbi adatelemzésünk szerint a kerületben az átlagos újépítésű lakásokat már 1,5 millió forintos négyzetméteráron kínálják. Ebben a helyzetben különösen érdekes ajánlat lehet a már felépült Pápay Park utolsó négy darab lakása, amelyek jóval a kerületi árak alatt, 1,2-1,3 millió forint közötti négyzetméteráron vásárolhatóak meg. 

A kínált négy otthon – egy darab egy hálószobás, két darab két hálószobás és egy három hálószobás – a már megépített 186 lakásból utolsóként érhető el.

Mind a négy lakáshoz tartozik egy kényelmes méretű terasz, és az első emeleti lakó még egy saját kis kertrésszel is rendelkezik. 

A Pápay Park különlegessége a saját, csodálatos kialakítású belső kert, ami igazán ritkaságszámba megy a belvárosban. Az építészeti koncepció a családokat, a nyugodt életteret helyezte a középpontba. A lakópark megálmodásakor fontosnak tartották, hogy a belvárosban is megadják azt, amit máshol a kertesházak zöldje jelent: teret, természetet, nyugalmat, frissességet; egy parkot, ahol a gyerekek is jól érzik magukat, miközben szüleik biztonságban tudhatják őket.

A Pápay Park nem csak az áraival, hanem műszaki színvonalával is büszkélkedhet. A BB energetikai besorolású lakások hőszivattyús hűtés-fűtése révén nem csupán a téli-nyári rezsiköltség tartható alacsonyan, de egyúttal a környezetért, a kibocsátás csökkentéséért is sokat tesznek az itt lakók.

Az Indotek csoport által épített lakások egyben ígéretes befektetési lehetőséget is kínálnak, mind rövid, mind hosszú távon. A közelben található számtalan egyetem, nagy cég és közintézmény segíti azt, hogy kiadni szánt lakásunkba mindig könnyen találhassunk bérlőt. A beruházó cég évtizedes múltja pedig a vásárlók számára is garanciát nyújt.

A cikk megjelenését a Pápay Park fejlesztője támogatta.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Bevitt egy gyomrost a forint az eurónak

Bevitt egy gyomrost a forint az eurónak

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfőn kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Újabb lépést tett Donald Tusk az európai vaskupola felé

Újabb lépést tett Donald Tusk az európai vaskupola felé

Ez történt az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Mennyire lehettek forróak a nyarak kétezer éve? A válasz meglepő

Mennyire lehettek forróak a nyarak kétezer éve? A válasz meglepő

Érdekes módszerrel derítették ki a kutatók, hogyan alakulhatott a nyári átlaghőmérséklet az elmúlt kétezer évben. 

© 2024 (v2.202102)