10+1 tipp, amivel garantáltan drágábbnak fog tűnni az otthonod!

Nem titok, hogy mindannyian vágyunk egy szép, magazinba illő otthonra. Otthonunk az esszenciája annak, akik vagyunk, és általa lehetőségünk van stílusunkat, ízlésünket és önmagunkat kifejezni.

Ahhoz, hogy elérjük azt a luxust, ami egy magazinba is beleillik, okosan kell bánnunk a dekorációval és ismernünk kell a szakma néhány trükkjét. Mai cikkünkben megosztunk Veled 10 tippet, amellyel drágábbnak tűnhet az otthonod, még akkor is, ha alacsony költségvetéssel dolgozol.

  1. Virágot az asztalra, növényt az ablakba!

Minden helyiségnek szüksége van legalább néhány növényre vagy virágra, hogy életet leheljenek a szobákba. Köztudott, hogy ha élő növényt tartunk az otthonunkban, az nem csak dizájnos, de kifejezetten jó hatással van ránk is. Egy friss virág az asztalon, mindig családias hangulatot teremt.

 

  1. Rakj rendet, lomtalaníts!

Azt szeretnéd tudni, hogy teheted ingyen drágává a lakásod? Egyértelmű, a rendrakás semmibe nem kerül! Nem kell feltétlenül minimalistának lenned, de koncentrálj arra, hogy a ház minden szegletében rendet tarts, és átlásd azokat. Nem is gondolnánk, hogy egy kisebb lomtalanítás, vagy egy nagytakarítás, milyen sokat jelent.

  1. Válassz természetes anyagokat, letisztult kiegészítőket!

Amikor csak lehetséges, használj olyan anyagokat melyek a természetben megtalálhatók. Ilyen lehetőség például a valódi márvány, vagy a tömörfa bútorok. Bőr vagy kristály anyagú kiegészítőket találhatsz antikváriumokban vagy akár second hand módon, olcsóbban is hozzájuk lehet jutni. Ezeknek az anyagoknak az ötvözése mindenképpen a luxust tükrözi.

4. Használj díszléceket, vagy izgalmas falburkolatokat!

Számos módja van a fal díszítésének, és dizájnos burkolásának. Erre kitűnőek a különböző díszlécek, falburkolatok, mint például a tapéta, a lambéria, a klinkertégla vagy a terméskő burkolat. Ezek mind hatalmas plusz adnak otthonunkhoz.

  1. Dizájnos textíliák

Talán nem ez az első, ami eszedbe jut, de a függönyök sokat adnak otthonod alaphangulatához, így érdemes őket alapos átgondoltsággal kiválasztani. A plafontól a padlóig  érő függönyök magasabb mennyezet és a nagyobb ablakok, ezáltal sokkal nagyobb tér illúzióját keltik. Ez nyugodtabb, romantikusabb megjelenést kölcsönöz.

Egy gyönyörű, XVII. kerületi ingatlanban találkoztunk hasonló megoldással. A mellékelt ábra is mutatja, hogy a tulajdonos szeretett volna tágasabb hatást elérni a hosszú függönyök és sötétítők segítségével.

  1. Ügyelj otthonod illatára!

Használj diffúzort a kedvenc illóolajoddal, vagy gyújts meg egy illatgyertyát. Ezen kívül manapság egyre divatosabbak a különféle lakás illatosítók, hiszen dizájnos kialakításuk mellett több hétig is kellemes illatban úszik az otthonod. Bármelyiket is választod, ha jó illat van otthon, az semmihez sem fogható, hiszen érzékszervi élményt hoz létre. Ez az egyetlen változtatás rengeteget jelenthet.

  1. A tükrök segítséget nyújtanak!

Az egyik legjobb belsőépítészeti trükk, amivel értékesebbé teheted a lakásod. Egy tükör tágítja a tereket, tehát egy kisebb szobát is jól öltöztet, valamint egy sötétebb helységet is lehet orvosolni azzal, ha a tükör visszaveri a fényt az ablakokkal szemben lévő sötét falakra, ezáltal a szobák nagyobbak és világosabbak lesznek.

  1. Ameddig nem használjátok, tegyétek a játékokat a helyükre

Jól tudjuk, egy gyerekszobában kifejezetten nehéz rendet tartani, a sok színes játék, nem feltétlenül nyújt letisztult látványt. Ennek érdekében használj tárolókat, ládákat a játékok tárolására, és találj nekik helyet a polcon vagy a szekrényben az esztétikusabb látvány érdekében. Bónusz: ezzel megtaníthatod a gyereket a takarítás felelősségére.

  1. Turkálj vintage cuccokat!

Second hand shopokban, vintage voltokban vagy antikváriumokban rengeteg régi, mégis stílusos kiegészítőt találhatunk, mellyel egy kis színt vihetünk otthonunk letisztult eleganciájába. A régi és az új dekorációk keverésével egy kis kifinomultságot tudunk kölcsönözni otthonunk számára.

Így tettek ebben a mocsai hatalmas, 420 nm-es házban is, ahol a vintage, régies stílus jól keveredik a modern kialakítással, ezzel igazán különleges enteriőrt értek el.

 

10. Az arany a menő!

Ha feltűnő megjelenést szeretnél, ami könnyű a pénztárcád számára, nincs is annyira nehéz dolgod. Vásárolj egy arany spray festéket, amellyel felfrissítheted a már megunt kép- és tükörkeretek, vagy vázák megjelenítését. Ez az olcsó ötlet egy kis csillogást kölcsönöz a szürke hétköznapokban.

 

10+1. Fontos a friss tereprendezés!

Ahhoz, hogy otthonunk belső terei megnyerőek legyenek, nem szabad megfeledkeznünk a kertről sem. Nem kell vagyonokat költened a tereprendezésre a drága megjelenésért. Fektess be évelő növényekbe egy évről évre megújuló virágágyásért, valamint vásárolj friss zöld fűtakarót, hogy a kerted mindig örökzöld frissességet sugalljon.

Az alábbi ingatlan Budapesten a XXII. kerületben helyezkedik el, hatalmas 215 nm-es telekterülettel. A ház gyönyörűen parkosított kerttel rendelkezik amely örökzöld növényekkel betelepített, a kert ékköve pedig egy hatalmas juharfa amely nemcsak gyönyörű látványt nyújt, de szükség esetén árnyékot is.

 

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Történelmi csúcsra nőtt a közintézmények tartozása

Történelmi csúcsra nőtt a közintézmények tartozása

A 134 milliárd forint tartozásból 129 milliárdot a Belügyminisztérium intézményei halmoztak fel.

Ezt az adatot sem fogja kiplakátolni Rogán Antal

Ezt az adatot sem fogja kiplakátolni Rogán Antal

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

Egyre súlyosabb a munkanélküliség Magyarországon

Egyre súlyosabb a munkanélküliség Magyarországon

4 millió 746 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,4 százalék.

Az oroszok nem ijedtek meg az amerikai rakétáktól

Az oroszok nem ijedtek meg az amerikai rakétáktól

Lemondott egy korrupt ukrán miniszter. Háborús hírek.

© 2024 (v2.202102)