Már csak ma éjfélig van lehetőséged sokkal kedvezőbb lakásbiztosítást kötni!

Márciusban alaposan felforgatta a lakásbiztosítások piacát az a február elején kihirdetett jogszabály módosítás miszerint a lakástulajdonosok a lakásbiztosítási szerződésük évfordulójának dátumától függetlenül március 1-31. között soron kívül felmondhatják meglévő szerződéseiket. A jogszabály változásának hatására sokkal kedvezőbb biztosítási lehetőségek születtek, ugyanakkor a rengeteg biztosító társaság sokféle ajánlata között ember legyen a talpán, aki megtalálja a számára ideálisat.

Ugyanis nincs két egyforma élethelyzet, nincs két egyforma ingatlan, így minden lakástulajdonosnak más és más lehet a prioritás, mind az ingatlan és a benne foglalt ingóságok értékét, mind a biztosítás díját tekintve. Ezért is jöttek létre a biztosítási alkusz cégek, akik számtalan biztosítótársaság ajánlatai közül tudják kiválasztani számunkra a legideálisabbat.

Hogyan válasszak lakásbiztosítást?

Ma már több biztosítási alkusz cég is megtalálható a hazai piacon, a legtöbben azonban nem a legnagyobb gondossággal járnak el igényeink felmérésénél, ami azt is eredményezheti, hogy a biztosításunk nem nyújt majd fedezetet valamire, ami számunkra mindenképp fontos lett volna. Ezen kívül problémát jelenthet az is, hogy a legolcsóbb biztosítást keresik meg számunkra, nem pedig a legmegfelelőbb, azaz a legjobb ár-érték arányú biztosítást. Márpedig egy olcsó, de rossz biztosítás a legnagyobb kárt okozhatja.

A körültekintő választás azért is fontos, mert lakásbiztosítást kötni nem annyira egyszerű, mint gépjármű felelősség biztosítást, aminél elég mindössze néhány adatot megadni. Egy ingatlan a benne lévő ingóságokkal együtt számtalan olyan egyedi tulajdonsággal rendelkezhet, ami miatt lakásbiztosítást kötni sokkal összetettebb feladat.

Ezért amikor alkusz céget keresünk, olyat válasszunk, amely:

  • nem a legolcsóbb biztosítást ajánlja, hanem azt, amelyik valóban fizet, ha egy káresemény bekövetkezik, ugyanakkor a legjobb biztosítások közül a legkedvezőbb árút ajánlja
  • valóban a mi érdekünket képviseli, a már megkötött biztosítási szerződéseinket is évente felülvizsgálja, hogy minden új biztosítási évet a lehető legjobb kondíciókkal kezdhessük
  • tényleg mindenben segít, azaz nemcsak a biztosítást lehet megkötni náluk, de a korábbi biztosításunk lemondását, és a kárbejelentést is intézik helyettünk, amivel rengeteg időt takarítanak meg számunkra
  • rendkívül egyszerűen és teljesen online köthetünk új biztosítást, nem erőltetnek ránk semmit, teljesen szabadon dönthetjük el, hogy a számunkra legjobb biztosításokat ajánló biztosítások közül melyik lehetőséget választjuk

Miért fontos, hogy biztosítást kössünk és azt évente felülvizsgáljuk?

Ma Magyarországon az ingatlanoknak megközelítőleg ¾-e van csak biztosítva és körülbelül 1 millió olyan ingatlan van hazánkban, amelyre egyáltalán nem kötöttek biztosítást. Másik érdekes adat, hogy a meglévő lakásbiztosítások átlagéletkora is 5 év vagy ennél még több.

Miért jelent mindez problémát? Az ingatlanunk a legnagyobb értékünk, ezért bármilyen káreseménynek a helyreállítás igen nagy anyagi terhet ró ránk. A lakásbiztosítások éves vagy akár havi díja voltaképpen egészen elenyésző összeg, ahhoz képest, hogy egy ingatlanban mekkora kár keletkezhet, ezért is érthetetlen, hogy miért nem kötnek sokan lakásbiztosítást.

A lakásbiztosításunk éves felülvizsgálata pedig nemcsak azért fontos, mert így évről-évre „kifoghatunk” egy jobb ajánlatot, hanem elsősorban azért, mert a felülvizsgálattal elkerülhetjük az alulbiztosítottságot. Mit jelent ez a gyakorlatban? Azt, hogy ha a lakásbiztosításunk már legalább 5 éves, vagy esetleg még annál is régebbi, akkor az évek során az ingatlanunkban már akkora értéknövekedés következett be, hogy az évekkel ezelőtt kötött lakásbiztosításunk már nem nyújt teljes fedezetet az ingatlanra, azaz egy káresemény bekövetkeztekor számíthatunk arra, hogy a biztosító nem fogja a teljes kárunkat megtéríteni. Ez különösen igaz akkor, ha az évek során felújításokat is végeztünk az ingatlanon, amelyek még inkább növelik a lakás értékét.

Érdemes tehát kihasználni ezt az egy hónapos lakásbiztosítási kampányt, és akár biztosítási alkusz segítségével megkeresni a legjobb ajánlatot. Akik még mindig nem döntöttek, azok számára jó hír, hogy az ünnep miatt a kampány 2024. április 2-án éjfélig tart, aki pedig nem tudja, hol találja meg a lehető legjobb konstrukciót, az ezen a linken tájékozódhat.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kórházat ért találat Harkivban

Kórházat ért találat Harkivban

Ezek történtek szombaton az orosz–ukrán háborúban.

Földi pokol jöhet Európában - ez várhat a 2100-ban élőkre

Földi pokol jöhet Európában - ez várhat a 2100-ban élőkre

Ha a globális felmelegedés üteme nem lassul, 2100-ra világszerte drasztikusan csökkenhet a szabadtéri időtöltésre alkalmas napok száma.

Itt az árverés vége, ennyit adnak Magyar Péter napszemüvegéért

Itt az árverés vége, ennyit adnak Magyar Péter napszemüvegéért

A bevételből egy szegény családot támogatnak, a nem nyertes licitálók is adakoznának.

Vitézy Dávid: „Budapestet nem szabad Kína játszóterévé tenni”

Vitézy Dávid: „Budapestet nem szabad Kína játszóterévé tenni”

A független főpolgármester-jelölt szerint teljes, totális tévút a magasvasutas elképzelés.

© 2024 (v2.202102)