A loft életérzés legjava: újépítésű lakások a XIII. kerületben

A loft lakások egyedülálló hangulatukkal hódítanak: nyitott terek, hatalmas ablakok, ipari stílusú elemek – igazi művészotthonok, melyek szabadságot és a kreativitást sugároznak. Azonban a budapesti ingatlanpiacon nem könnyű igazán jó loftra bukkanni.

A stílus az Amerikai Egyesült Államok ipari városaiból ered, itt lett először divat, hogy a kihasználatlan gyárépületeket lakóterekké alakítsák, így két legyet ütve egy csapásra: a már meglévő épülettel is sikerült kezdeni valamit, ráadásul a lakáshiányt is enyhítve ezzel. Az így kialakuló hatalmas terek, a nyers téglafalak és a fém tartóoszlopok egyedi hangulatot kölcsönöztek ezeknek a lakásoknak, amik hamarosan az ingatlanpiac kedvenceivé váltak.

Egy tipikus loft tágas és levegős, a hatalmas ablakok rengeteg fényt engednek be, míg a fő szerkezeti elemek ipari hangulatot teremtenek. A loft lakások gyakran rendelkeznek galériával is, ami extra teret biztosít tárolásra, hálószobának vagy akár dolgozószobának.

A budapesti ingatlanpiacon egyre nagyobb az igény a loft lakások iránt, de a kínálat korlátozott. A régi gyárépületek egy részét már átalakították loft lakásokká, de nagyon kevés olyan projekt fut, ahol még elérhető áron lehet igazi loftra bukkanni. A ritka lehetőségek egyike a XIII. kerületi Petneházy utcában épülő Loft52 Társasház, ami a műfaj hagyományainak megfelelően egy korábbi ipari épület újrahasznosításából születik.

A társasházban 3 lépcsőházban összesen 84 lakás található, melyek között mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelőt. A belsőépítészeti kialakítás is tükrözi a poszt-indusztriális jelleget: a megszokottnál nagyobb belmagasság és a hatalmas üvegfelületek nem csupán dizájnelemek, hanem az épület örökségének részei, amelyek a leendő lakók számára tágas és világos tereket biztosítanak.

A tervezés során fontos szempont volt, hogy a készülő lakások rendkívül alacsony környezeti terhelésű, és kis rezsijű otthonok legyenek. E cél érdekében központi szerep jutott a megújuló energiafelhasználásnak és az olyan energiatakarékos megoldásoknak, mint a magas hatékonyságú VRF hűtő-fűtő rendszer és a hőszigetelt, 3 rétegű, 5 kamrás nyílászárók, amelyek hőhídmentes szigetelést biztosítanak, emellett pedig lakásonként mérhető és helyiségenként szabályozható házközponti fűtés rendszert építenek ki.

Az épület zárt udvara nemcsak az exkluzív és pihenésre alkalmas parkosított zöldterületnek ad helyet, hanem biztonságos felszíni parkolóknak is. A teremgarázsban és a zárt udvaron több mint 70 gépjármű számára épült ki parkolóhely, amelyek között elektromosautó töltésére alkalmas beállók is találhatók.

A Loft 52 mögött álló Magyar Ingatlanberuházó Zrt. hosszú távú tapasztalata és a lakóparkba fektetett gondos tervezés garantálja, hogy a vásárlók befektetése jó helyre kerül. A lakások megvételéhez CSOK plusz hitel is igénybevezető, emellett pedig a különösen népszerű 20-80 fizetési konstrukció is elérhető, amellyel csupán a vételár ötödét kell kifizetni a lakás lefoglalásához, a fennmaradó részt pedig elég az átvételkor kiegyenlíteni.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Zelenszkij: Ukrajna csak a győzelem után lesz NATO-tag

Zelenszkij: Ukrajna csak a győzelem után lesz NATO-tag

Ezek történtek kedd estig az orosz–ukrán háborúban.

Nem lesz fék a gazdaságon - ígérte a kormány a Konvergencia Programban

Nem lesz fék a gazdaságon - ígérte a kormány a Konvergencia Programban

Csak és kizárólag javuló mutatók lehetnek a 4 évre szóló előrejelzés szerint.

Nézze csak, kedd este mennyibe kerül egy euró!

Nézze csak, kedd este mennyibe kerül egy euró!

Íme, a legfrissebb devizaárfolyamok!

Valami olyan történt a TV2-vel, amire senki sem számított

Valami olyan történt a TV2-vel, amire senki sem számított

A 17. hét nézettségi adataiban még egyszer utoljára tarolt a TV2 sztárműsora.

© 2024 (v2.202102)