Megtaláltuk a békéscsabai Dallas-t!

Eladó tanyákat kerestünk. Ami az árakat illeti: 5, de akár 70 millió forintért is vásárolhatunk ilyen speciális besorolású ingatlanokat itthon. Megtaláltuk a magyar Dallas-t is, mégpedig Békéscsabán. Három kút, 170 négyzetméteres pince, 40 ezer négyzetméternyi telek, medence, sziklakert és napkollektor.

A külterületi ingatlanok között külön kategóriát képeznek a tanyák. A tanya tulajdonképpen egy gazdasági épületekkel ellátott major, ahonnan a gazda a környező földeket kezeli. Ezeket az ingatlanokat jellemzően községek határában, a településhez tartozó földekből alakították ki. Magyarországon speciális szerepe és múltja van a tanyavidéknek, ami elsősorban a mezőgazdaság fontosságával, az agráriumból élők munkájának sajátosságaival magyarázható. 

Megnéztük, hogy vajon akadnak-e eladó tanyák ma Magyarországon, és ha igen, merrefelé, s milyen áron. Az Otthontérkép adatbázisa szerint 5, de akár 70 millió forintért is vásárolhatunk ilyen ingatlanokat Szatymaztól Jászszentlászlón át Dávodig.

És aki azt gondolná, hogy a tanya feltétlenül egy düledező, extráktól mentes, vályogház egy marha nagy szántó kellős közepén villany, gáz és vezetékes víz nélkül, annak mindenképpen a figyelmébe ajánljuk ezt az ingatlant

Az összesen 519 négyzetméteres, 4 szobás farm több épületből áll, a telek pedig csaknem 40,5 ezer (!!!) négyzetméter.

Kattints a képre még több fotóért!

Van itt napkollektor, játszótér, kétállású garázs, 172 négyzetméteres pince, a pedig medencét pedig gyep és sziklakert díszíti. Mindezt 69 millió forintért árulják.

Kattints a képre még több fotóért!

A lakóépület fűtését központi rendszer, vegyes tüzelésű- és gázkazán biztosítja, a gazdasági épület meleg víz ellátását egyedi gázcirkó.

Kattints a képre még több fotóért!

Három darab szennyvízakna van, ugyanennyi nagy hozamú fúrt kút, valamint műhely, gazdasági, állattartó szárny, gyümölcsös és szántó is.

Domaszéken, Csongrád megyében már 25,9 millióért is hozzájuthatunk egy 200, 120, illetve 70 négyzetméteres épületből álló tanyához, amihez egy külön helyrajzi számmal rendelekező 6000 négyzetméteres telek is tartozik. De van itt műhely, garázs, cserépkályha és több fúrt kút is.

Kattints a képre még több fotóért!

Nem csak nagy családoknak, hanem befektetőknek, falusi turizmus kialakításában gondolkodók számára is ideális választás lehet.

Ásotthalmon 5,8 millió forintért kínálják ezt a 3000 négyzetméteres, kivett lakóház udvar besorolású telket a hozzá tartozó 230 négyzetméteres lakóterülettel.

Kattints a képre még több fotóért!

Az eredeti épület tégla lábazaton vályog, az új rész tégla. Van garázs/tároló, kandalló és gáz cirkó fűtés is, illetve megtörtént
a pala tetőszerkezet felújítása is.


© 2021 (v2.202102)