Körkép: garzonlakások a VII. kerületből

A VII. kerület, másik nevén Erzsébetváros, a pezsgő éjszakai élet egyik központja. A közel 53 ezer lakosú Erzsébetváros, Budapest legkisebb területű kerülete, viszont a legnagyobb népsűrűségű.

A kerület tényleges lakosságának megállapítása persze nem olyan egyszerű, ugyanis az Erzsébet és Károly körút közötti Bulinegyedként elhíresült, Belső-Erzsébetvárosi részben rengeteg az Airbnb-n rövidtávra kiadott lakás, ahol életvitelszerűen egyre kevesebben élnek. Az Erzsébet körút és Dózsa György út közötti városrész azonban már sokkal nyugodtabb, és “élhetőbb” környék. Bár az említett városrészben kevés a zöld felület, a Városliget közelsége mégis kárpótolja az itt élőket. Most erről a környékről gyűjtöttünk össze 5 kis garzonlakást!

Eladó garzonlakások Erzsébetvárosból

Aki Erzsébetvárosban szeretne lakást venni, annak nem árt felkötnie a gatyáját, belvárosi kerület révén ugyanis elég drágán mérik itt az eladó ingatlanokat. Az azonban biztos, hogy az Erzsébet körút egy éles határvonal a kerületben az ingatlanárak tekintetében (a Bulinegyed árait a rövidtávú lakáskiadás igencsak megdobta).

Egy garzonlakás alapesetben ideális választás lehetne azoknak a fiataloknak, akik első lakásukat keresik, viszont a mostani árak mellett szülői támogatás nélkül nagyon nehéz helyzetben vannak azok, akik lakást szeretnének venni. A külsőbb kerületekben egy új építésű garzonlakás ára 18 milliónál kezdődik, azonban a népszerűbb, belső kerületekben ez simán lehet 21-25 millió is. A VII. kerületben nincs sok új építésű projekt, mivel kevés az üres telek, így ezeknek az ingatlanoknak a négyzetméter ára simán 1 millió körül, vagy afölött mozog, a potenciális vevőket a beruházók inkább az ingatlanbefektetők körében keresik. Ami a használt lakások piacát illeti,  felújítandó garzonlakást már 15-18 millióért lehet találni a kerületben (az árat persze nagyban befolyásolja, hogy melyik emeleten található az adott ingatlan, vagy hogy utcára nézők-e az ablakok). Sok esetben azonban ezeknél a lakásoknál a felújítás költségei akár milliós nagyságúak is lehetnek. A szomorú hír az, hogy felújított garzonlakást 19 millió alatt nem nagyon találni, persze akadnak kivételek, de ezekre alapozni lakásvásárlásnál sajnos nem igazán lehet. A felújított ingatlanok ára gyakran az új építésűekével vetekszik.

A Bethlen Gábor utcában találtunk egy 31 négyzetméteres felújított lakást 19,3 millió forintért, ami a maga kategóriájában jó vételnek ígérkezik, viszont a “baráti ár” annak köszönhető, hogy az ingatlan a földszinten található. Még több képért kattints a fotóra!

foldszinti garzonlakas

Az Erzsébet körúthoz közel, az előző példához hasonlóan 20 millió alatt kínálnak egy 6 éve, igényesen felújított kis garzonlakást. Az ingatlan szintén földszinti, viszont galériázott, ami a helykihasználás szempontjából ideálisabb megoldás. A 24 négyzetméteres garzon ára 19,9 millió forint.

felujitott garzon

Persze a földszint sem lehet mindig garancia arra, hogy viszonylag olcsóbban juthatunk hozzá egy lakáshoz: itt van például a Ligethez közel eső Nefelejcs utcából egy 32 négyzetméteres földszinti lakás, amit jelenlegi tulajdonosai 25 millió forintért árulnak! Erre a magas árra az a magyarázat hogy az ingatlan felújítása igen dizájnosra sikerült, az új lakóknak szinte nem is kell hozzányúlniuk semmihez.

designos garzon

Az Almássy térnél szintén 25 milliós kis garzonlakásra bukkantunk. A fiatalosan felújított, 32 négyzetméteres ingatlan előnye, hogy nem földszinti, továbbá egy kis félszoba is van benne! Még több képért kattints a fotóra!

VII. kerület garzon

A sort egy befektetésnek kiváló 32 négyzetméteres ingatlannal zárjuk: a 26,5 milliós frissen felújított lakás tökéletesen alkalmas rövidtávú lakáskiadásra, hiszen a Bulinegyedez közel az Erzsébet körúton található!

ingatlanbefektetes

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Avgyijivkánál nyomulnak tovább az oroszok.

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Van egy szó, ami végig vonult ezen a héten. Elég hosszú, de kifejező: eljelentéktelenítés. Nézzük csak, hol jött ez elő és kik cselekedték meg ezt!

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Pintér Sándor lemondását követelték a pedofil-ügy miatt.

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Vegyesen alakult pénteken a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben, a heti eredménye azonban pozitív.

© 2024 (v2.202102)