A járdával szemmagasságban – szuterének méregdrágán

Amikor eladó lakások között keresgélünk és nem állítjuk be a keresési paramétereknél, hogy csak emeleti lakásokat szeretnénk, akkor nagyon sokszor szembejönnek az eladásra kínált szuterén ingatlanok.

Az egy dolog, hogy természetes fény nem szűrődik be egy szuterén lakásba, nagyon kockázatos biztonsági szempontokból is. A mostani hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék esetén számtalan beázásnak, vagy akár a talajvíz felszivárgásának is kitehetjük magunkat, ha ilyen ingatlant választunk. Bevallom: én ekkora kompromisszumot nem kötnék, ha lakást vennék. És azt sem szeretem, ha földszinti lakásokra keresek, akkor is szembe jönnek az olcsónak tűnő szuterének, félszuterének, és eufemisztikus kifejezéssel: mélyföldszinti csodák. Bár már az olcsó sem igaz rájuk.

A fent leírt néhány alapvető hátrány után körbenézve a szuterén kínálatot, egyfelől rengeteg találatot kaptam, másfelől tehát olyan árakkal találkoztam, hogy azt hittem „hanyatt esek”. Nézzük meg tehát Budapesten milyen áron „vásárolhatunk be” egy szép kis szuterént.

Például Óbudán, az elegáns Testvérhegyen, egy szép új építésű házban 25,9 millióért hirdetnek egy két szobás, 47 nm-es szuterén lakást. Mivel a ház nemrég épülhetett biztosan szép állapotú a lakás, de irodának sokkal inkább alkalmas, mint otthonnak.

Találtunk kis híján 26 millióért alagsori lakást Kelenföldön is. A két szobás, szintén 47 nm-es lakás ugyanakkor szép állapotú, felújított. Ideális lehet olyan egyedülállónak, vagy fiatal párnak, aki sokat dolgozik és nem hosszú távra vagy befektetésnek gondolja ezt az ingatlant. Hozzáteszem ennyi pénzért az agglomeráció sok településén családi házat kaphat!!!

Aztán a II. kerületben is vehetünk szuper adottságokkal – már ami az elhelyezkedést illeti – szuterén lakást. A Vérhalom tér közelében, egy villa épület alagsorában 39 nm-es, két szobás ízlésesen felújított lakást kínálnak 33 millióért! Ennyiért talán egy rendes földszinti, félemeletit is kaphatunk, persze nem feltétlenül felújítva.
Én ezt külföldieknek adnám ki, mert arra talán alkalmasabb, mint, hogy életvitelszerűen használjam.

 


© 2021 (v150.202005)