Olcsón akar telket venni? Felejtse el! De nyerni még nyerhet…

Budapesten elképesztően elszálltak a telekárak. A városon belül, a belső részektől nem túl távoli kertvárosi övezetekben egy építési telek 25-30 millió alatt nincsen. Ott sokszor romos, vagy nem is annyira romos házakat vesznek meg, hogy a helyükre szép új házakat, sokszor társasházat vagy ikerházakat építsenek. De mi a helyzet Pest megyében?

A „spekulánsok” igazi Mekkája lehet Pest megye. Különösen olyan részei, ahol nagy, összefüggő új lakónegyedek alakulnak ki. A frissen kimért területeken, a fővároshoz közel, szintén elindultak felfelé az árak. A CSOK támogatás révén gombamód nőnek az új lakóparkok is.

Ha ilyet találunk, lehetőleg kötött-pályás közlekedés közelében, vasúti vagy HÉV állomásoktól sétatávolságra, ott érdemes elgondolkodni a vásárláson. Gödöllő felé például Szentjakab, Csömör vagy épp Kistarcsa új-házas lakóparkjai mutatják, nagy lehet az értéknövekedés. Például Kerepes egyik HÉV-közeli hatalmas domboldalát is most kezdik beépíteni. Két éve itt még 3-4 millióért lehetett jó adottságú telket venni, pedig már a közművesítés első lépései akkor el is kezdődtek. Most, hogy kiépültek a közművek és majdnem egy tucat ház is épül, a telekárak megduplázódtak!

Egy telek az új lakóparkban már 7-8 millió körül van. Csendes környezetben, családi házak között található ez a panorámás, 842 nm-es alapterületű építési telek.

A következő szintén Kerepesen található, 700 nm-es zártkerti telek. Építési telek csak a belterületbe vonás után lehet belőle. Az ára 7,9 millió forint.

 

Kicsit messzebb a HÉV megállótól, a Szép-hegyen kínálnak 637 nm-es telket, amely belterületté nyilvánított, parcellázott, de közművesítés előtt áll. Az ára nagyon kedvező, mindössze 5 millió forint.

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Csütörtökön már az orosz-ukrán háború 792. napját írtuk. Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei.

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

Nem árulják el, szemöldökráncolás vagy kivégzés vár a renitensekre.

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Találkozott a miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőivel.

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Erősödött csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.

© 2024 (v2.202102)