Hol nézzünk lakásokat a XVI. kerületben?

Budapest XVI. kerülete ingatlanok szempontjából az egyik legdrágább kerületnek számít a pesti oldalon. Nézzük meg, miért, illetve hol érdemes nézelődni e kerületben.

Az ingatlanok értéktartása Budapest XVI. kerületében több szempontból is érthető, hiszen ez a kerület tele van zöld felületekkel, parkokkal. A hatalmas kerület szinte egésze csendes és nyugodt, mégis sok pontjáról 15-20 perc alatt elérhetjük a belvárost. Kiválóan lehet innen autóval és akár kötött pályás tömegközlekedéssel is közlekedni. Ezt a kerületet kedvelik a családosok, hiszen egyszerre teljesül a jó, városhoz relatíve közeli lokáció és a jó levegő kívánalma. Felmérések szerint pedig ez a kerület a legbiztonságosabb Budapesten. A jó (élet)minőségnek persze ára van. Mutatjuk, hogy mennyi.

Az egyik mépszerű lakótelep ebben a kerületben a Lándzsa utcai. A főként három és négyemeletes házakból álló lakótelep szintén kedvelt a fiatalok és a családot tervezők körében.
A Védő utcában 39 négyzetméteres lakást felújított fürdőszobával kínálnak 21,5 millió forintért. A lakás a III. emeleten található, keleti fekvésű és erkéllyel is rendelkezik.

A Jókai lakótelep a legnépszerűbb a kerületben. Nagyon jó az infrastruktúrája, találhatunk közérteket, bankokat, rendelőket, gyógyszertárat és óvodát, iskolát is. Ugyanakkor vannak parkok és sportpályák is. Minden szempontból kényelmes és élhető. Ezen a lakótelepen eladó az alábbi lakás. A negyedik emeleten (lift nincs) lévő, felújítandó, 52 nm-es, erkélyes lakást 21,8 millióért hirdetik. Házközponti fűtéssel rendelkezik.

A kerület egyik „elit” lakótelepe a mátyásföldi volt orosz tiszti telep. Gyönyörű, ősfás parkokkal szegélyezett lakótelepről van szó, ahol minden lakóházat korszerűsítettek: szigeteltek és kifestettek. Itt hirdetnek egy 51 nm-es, 1+2 fél szobás, felújított lakást, amely egy négyemeletes ház harmadik emeletén van. Az ára 26,8 millió forint.

 

 

 

 


© 2021 (v2.202102)