Éljen nagypolgári életet a Zeneakadémia mellett!

A nagypolgári lakások mindig is egyfajta státuszszimbólumnak számítottak és számítanak ma is, különösen, ha az elhelyezkedésük is figyelemre méltó. Egy szépen felújított nagypolgári lakásba költözni igazán különleges élmény, de kevés olyat találni, melynek felújításakor az igazi értékeket is megőrizték.

Hány és hány olyan nagypolgári lakást láthatunk, ahol álmennyezettel, galériával vettek el a lakás magasságából, csakhogy a fűtésszámlát csökkentsék, vagy ahol a nyílászárócsere jegyében jellegtelen, műanyag hőszigetelt ablakokat szereltek be. Pedig másképp is lehet.  Erre jó példa ez a Liszt Ferenc téri lakás, ahol a felújítás az eredeti értékek megőrzésével történt.

Egy lakás értékét számtalan tényező befolyásolja, köztük olyanok, melyeken a tulajdonosnak nincs lehetősége változtatni, és sok olyan is, ami megváltoztatható. Ennek a közel 100 négyzetméteres lakásnak pedig már az alaptulajdonságai is figyelemre méltóak.

Nem elég, hogy egy 1871-ben épült, felújított társasházban helyezkedik el, maga az épület is a tágabb értelemben vett belváros egyik legexkluzívabb környékén, közvetlenül a Zeneakadémia szomszédságában található. Ráadásként pedig mindhárom szobájának ablakai a szépen parkosított Liszt Ferenc térre néznek, és egyik szobájából egy gyönyörű kovácsoltvas korláttal ellátott erkély is nyílik, melyről esténként a kivilágított Zeneakadémia épületében, nappal a Jókai tér felé nézve a hegyek látványában gyönyörködhetünk.

Az ablakokon természetesen meghagyták a fából készült spalettákat, mint ahogyan a réz kilincseket is, így újult meg az összes nyílászáró az előszoba ólomüveg betétes ajtajával együtt. És ez még nem minden. Kabátunkat egy bécsi barokk fogasra akaszthatjuk fel, a szobákban pedig természetesen gyönyörűen felcsiszolt parketta fogad, így a lakás maradéktalanul nagypolgári életérzést sugároz.

 

Itt kényelmesen elfér az antik bútor vagy akár egy zongora, miközben a szépen felújított konyhában és fürdőszobában már a 21. század fogad. A klasszikus stílus természetesen itt is elkísér, mégis megtalálunk mindent, ami a mai, modern élethez kell. A lakás felújítása során új fűtési és elektromos rendszert építettek ki. A konyha modern háztartási gépeket kapott, a fürdőszobában pedig egy hidromasszázs kabinnal ellátott fürdőkád várja, hogy a lakás új tulajdonosa egy fárasztó nap után tökéletesen kikapcsolódjon.

Ez a lakás tökéletes választás művészeknek, zenészeknek, és természetesen mindazoknak, akik a nagypolgári életérzést keresik, és egy igazán exkluzív otthonra vágynak.

A cikk megjelenését az Otthontérképen lévő hirdetés feladója támogatta.


© 2021 (v150.202005)