Balaton-parti retró: újítsd fel, és keress milliókat vagy káprásztasd el dolgozóid!

A Balaton partja több hullámban éplült tele nyaralókkal, de az igazi kuriózumot mindig is a közvetlen vízparti házak jelentették. Aki vállalkozó kedvű, vagy új vállalati üdülőt keres, az nézzen körül a felújítandó vízparti mini-szállók közt, hiszen például egy elegáns budai ház áráért már lehet 33 szobás vízparti szállót kapni, mindössze 48 percre a Gellért hegytől!

A Balaton a mai életforma mellett egyáltalán nincs messze, ha nem muszáj a forgalmas időben jönnünk mennünk, akkor Buda délnyugati részei és Balatonaliga, Balatonvilágos közt csupán háromnegyed óra a távolság, akkor is, ha szigorúan betartjuk a sebességkorlátozást! Magyarán aki Dél-Budán dolgozik, akár hetetne többször is kényelmesen feljárhat pestre, miközben a család a Balatonon tölti a nyarat!

A Balatoni reneszáns okán viszont befeketésnek is kiválló lehet egy kis szálló a jómódú, vállalkozó kedvű felsőbb rétegeknek; de nem kell milliárdokban gondolkodni, kezdetnek elég lehet egy budai szép ház árát befektetni a Balaton fővároshoz legközelebbi pontján.

 

A magyar tenger partján körülnézve rengeteg remek ingatlant találhat, aki vállalkozni szeretne, de tekintve, hogy egy felújítás sok idővel is idővel jár, érdemes szétnézni a már részben felújított ingatlanok között is. A Balaton egyik legnépszerűbb üdülőhelyén, a fővárostól mindössze 40-50 percre lévő Balatonvilágoson mi most találtunk is egy ilyen befektetésre alkalmas ingatlant.

Balatonvilágos tehát a déli part első települése, annak, aki Budapest felől érkezik, gyakorlatilag az M7-es első „megállója”. A község híres az egykori Aliga I. és Aliga II. üdülőtelepekről, homokos partja, sekély vize miatt a kisgyermekes családok egyik kedvenc üdülőhelye! Siófokhoz való közelsége pedig lehetővé teszi, hogy a déli part pörgős fővárosának közelében, ugyanakkor mégis kifejezetten nyugodt környezetben pihenhessen, aki idelátogat.

Nézzük, milyen is ez a befektetésnek kiváló üdülő! “Természetesen” saját vízparttal rendelkezik, és két épületből áll, melyek közül a nagyobbikat már felújították, így akár a 2019-es szezonról sem kell lemaradnia annak, aki gyorsan dönt!

Ez az épület kétszintes, 26 darab, fürdőszobás vendégszoba kapott benne helyet. Földszintjén a vendégszobákon kívül előtér és nappali található, két emeletén a vendégszobák egy kis pihenőből nyílnak. Az emeleti szobák erkélyei az egész épületen körbefutnak pazar panorámát nyújtva a Balatonra.

A kisebbik épület távolabb van a parttól, és elsősorban kiszolgáló egységnek alkalmas. Ez az épület felújításra szorul, földszintjén konyha, étkező, recepció, mellékhelyiség, emeletén további 7 vendégszoba található. Ennek az épületnek a felújítása hamar elkészülhet, ha valaki még most belevág, és így a szezonra már konyhával, étteremmel együtt, félpanziós vagy teljes panziós ellátással is csatasorba állítható az ingatlan.

Az üdülő füvesített, a szükséges helyeken térkővel burkolt telken helyezkedik el, ahol akár 25 autó is parkolhat.

Adottságait tekintve nemcsak klasszikus vendégfogadásra, hanem vállalati üdülőnek is kiváló lehet, a szobák egybenyitásával pedig akár önálló lakások kialakítására is lehetőséget nyújt.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Havi 180 ezer forint albérlet-támogatást kaphatnak a fiatalok az államtól

Havi 180 ezer forint albérlet-támogatást kaphatnak a fiatalok az államtól

A munkahelyüktől kilométerre lakó 30 év alattiak 180 ezer forint támogatást kaphatnak a lakásbérléshez. 

Ferihegyen felszállás, Bangkokban leszállás és fordítva

Ferihegyen felszállás, Bangkokban leszállás és fordítva

Az Air Asia összeköti Bangkokot Budapesttel. 

Kámforrá vált a lélegeztetőgép-biznisz egyik nagy nyertese. Hol a pénz?

Kámforrá vált a lélegeztetőgép-biznisz egyik nagy nyertese. Hol a pénz?

Csalás miatt tettek feljelentést a kisbefektetők.

Ingatlant értékesített? Ne feledkezzen meg az adójáról!

Ingatlant értékesített? Ne feledkezzen meg az adójáról!

A NAV keményen büntetheti a feledékenységet.

© 2024 (v2.202102)