Balaton-parti retró: újítsd fel, és keress milliókat vagy káprásztasd el dolgozóid!

A Balaton partja több hullámban éplült tele nyaralókkal, de az igazi kuriózumot mindig is a közvetlen vízparti házak jelentették. Aki vállalkozó kedvű, vagy új vállalati üdülőt keres, az nézzen körül a felújítandó vízparti mini-szállók közt, hiszen például egy elegáns budai ház áráért már lehet 33 szobás vízparti szállót kapni, mindössze 48 percre a Gellért hegytől!

A Balaton a mai életforma mellett egyáltalán nincs messze, ha nem muszáj a forgalmas időben jönnünk mennünk, akkor Buda délnyugati részei és Balatonaliga, Balatonvilágos közt csupán háromnegyed óra a távolság, akkor is, ha szigorúan betartjuk a sebességkorlátozást! Magyarán aki Dél-Budán dolgozik, akár hetetne többször is kényelmesen feljárhat pestre, miközben a család a Balatonon tölti a nyarat!

A Balatoni reneszáns okán viszont befeketésnek is kiválló lehet egy kis szálló a jómódú, vállalkozó kedvű felsőbb rétegeknek; de nem kell milliárdokban gondolkodni, kezdetnek elég lehet egy budai szép ház árát befektetni a Balaton fővároshoz legközelebbi pontján.

 

A magyar tenger partján körülnézve rengeteg remek ingatlant találhat, aki vállalkozni szeretne, de tekintve, hogy egy felújítás sok idővel is idővel jár, érdemes szétnézni a már részben felújított ingatlanok között is. A Balaton egyik legnépszerűbb üdülőhelyén, a fővárostól mindössze 40-50 percre lévő Balatonvilágoson mi most találtunk is egy ilyen befektetésre alkalmas ingatlant.

Balatonvilágos tehát a déli part első települése, annak, aki Budapest felől érkezik, gyakorlatilag az M7-es első „megállója”. A község híres az egykori Aliga I. és Aliga II. üdülőtelepekről, homokos partja, sekély vize miatt a kisgyermekes családok egyik kedvenc üdülőhelye! Siófokhoz való közelsége pedig lehetővé teszi, hogy a déli part pörgős fővárosának közelében, ugyanakkor mégis kifejezetten nyugodt környezetben pihenhessen, aki idelátogat.

Nézzük, milyen is ez a befektetésnek kiváló üdülő! “Természetesen” saját vízparttal rendelkezik, és két épületből áll, melyek közül a nagyobbikat már felújították, így akár a 2019-es szezonról sem kell lemaradnia annak, aki gyorsan dönt!

Ez az épület kétszintes, 26 darab, fürdőszobás vendégszoba kapott benne helyet. Földszintjén a vendégszobákon kívül előtér és nappali található, két emeletén a vendégszobák egy kis pihenőből nyílnak. Az emeleti szobák erkélyei az egész épületen körbefutnak pazar panorámát nyújtva a Balatonra.

A kisebbik épület távolabb van a parttól, és elsősorban kiszolgáló egységnek alkalmas. Ez az épület felújításra szorul, földszintjén konyha, étkező, recepció, mellékhelyiség, emeletén további 7 vendégszoba található. Ennek az épületnek a felújítása hamar elkészülhet, ha valaki még most belevág, és így a szezonra már konyhával, étteremmel együtt, félpanziós vagy teljes panziós ellátással is csatasorba állítható az ingatlan.

Az üdülő füvesített, a szükséges helyeken térkővel burkolt telken helyezkedik el, ahol akár 25 autó is parkolhat.

Adottságait tekintve nemcsak klasszikus vendégfogadásra, hanem vállalati üdülőnek is kiváló lehet, a szobák egybenyitásával pedig akár önálló lakások kialakítására is lehetőséget nyújt.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Újabb amerikai rakéták érkeznek Ukrajnába

Avgyijivkánál nyomulnak tovább az oroszok.

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Nem fontos, elvtársak, mondta Orbán Viktor

Van egy szó, ami végig vonult ezen a héten. Elég hosszú, de kifejező: eljelentéktelenítés. Nézzük csak, hol jött ez elő és kik cselekedték meg ezt!

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Ezrek tüntetnek Magyar Péter felhívására a Belügyminisztérium előtt

Pintér Sándor lemondását követelték a pedofil-ügy miatt.

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Meglepetést okozott a forint és ennek sokan örülnek

Vegyesen alakult pénteken a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben, a heti eredménye azonban pozitív.

© 2024 (v2.202102)