Pest és Balaton: ahol érdemes befektetni

Az új építésű lakások piacán nem csupán annak érdemes körülnéznie, aki saját részre vagy családja számára keres otthont. Ha jövedelmező, értékálló befektetést keres, jó lehetőséget kínál néhány fővárosi és Balaton-parti projekt. Mutatjuk a legszebbeket!

Ingatlanba fektetni mindig jó döntés, hiszen jól, manapság is 6 százalék körül jövedelmezik, nem is számolva a várható, további értéknövekedést. Ez utóbbira is több az esély, ha a fővárosról vagy a Balatonról van szó, és persze azon belül jó helyen lévő új, vagy újszerű ingatlanról van szó. Tehát még mindig a bankbetéteket sokszorta meghaladó hozamokról beszélhetünk, különösen, ha a vásárolt otthon értéke is nő.

Nem mellékes az sem, hogy a bérleti piacon az új építésű lakásokra a legnagobb a kereslet, márpedig mielőtt lakást vennénk tájékozódni kell róla, hogy hol és milyen lakásokat keresnek a bérlők.

Ebbe a válogatásba most olyan lakásokat hozunk, amivel nem lehet mellényúlni, ha befektetésről van szó.

Válogatásunk első tagja a belváros szívében, a folyamatosan megújuló és egyre nagyobb presztízsű VIII. kerületben, a Corvin negyed szélén található.

A társasházban 1, 2, 3, sőt, akár 4 szobás lakások között is válogathatunk. Keresett környék, hiszen a belváros mindig népszerű, a rengeteg egyetem és főiskola közelsége pedig sok fiatalt vonz. Az sem utolsó, hogy ebben a kerületben még mindig számíthatnak a befektetők érdemi értéknövekedésre is.

A Hubay Garden lakópark a Váci úti irodafolyósóhoz meglehetősen közel, a XV. kerület szívében, Rákospalotán, az Önkormányzattal szemben épül. Innen autóval pár perc, közösségi közlekedéssel vagy bringával pedig 10-15 perc a Váci út legtöbb irodaháza.

Így hát a fiatalok, a fiatal családok számára ez igen kedvelt környék, hiszen a belváros zajától kicsit kijebb, de mindenhez elérhető távolságon belül helyezkedik el. A vasúti megálló – ahonnan negyed óra a Nyugati Pályaudvar – pár perc séta, a metró újpesti végállomása pedig csak néhány buszmegálló. Emellett plázák, boltok, intézmények tömege van a környéken. A nyugodt környezet itt mégis biztosított, a 6 tömmből álló társasház között zárt belső kertet kerül kialakításra, ahol a ház lakói ápolt környezetben, saját kertben tölthetik szabadidejüket.

A 21. században egyre nagyobb az igény a környezet- és egészségkímélő megoldásokra, az otthonokat illetően is. A IX. kerületi Sobieski Ökoházban  75  különböző méretű lakásból választhatunk, amelyek az alacsony rezsiköltség mellett energiatakarékosak, környezetbarátak és allergiamentesek is. Az öko társasház Középső-Ferencváros megújult környezetében, kiváló közlekedés mellett, mégis egy csendes egyirányú utcában épül.

A főváros mellett a Balaton-parti ingatlanok is jó befektetésnek igérkeznek. Balaton északi-keleti csücskéből, Balatonfűzfőről hoztunk egyedülállóan szép társasházat.

A Fűzliget Lakó- és Üdülőpark vadregényes erdő, és védett nádas ölelésében két vitorláskikötő között, vízpart közelben épül. A lakáskínálatban  a 33 nm-es stúdió lakásoktól a 87 nm-es 4 szobás otthonokig többféle lakástípus is megtalálható, mindegyikhez balatoni panorámás erkély és terasz tartozik.

 

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Elhallgatta az MTI, hogy a lengyelek is sürgetik Magyarországot a svéd NATO-csatlakozás miatt?

Elhallgatta az MTI, hogy a lengyelek is sürgetik Magyarországot a svéd NATO-csatlakozás miatt?

Mintha párhuzamos valóságba került volna a magyar és a lengyel elnöki kommunikáció.

Orbán Viktor nagyon kínos kérdést kap ma Brüsszelben

Orbán Viktor nagyon kínos kérdést kap ma Brüsszelben

Elege van a svédeknek a NATO-bővítés körüli izmozásból.

Továbbra is sok az influenzás Magyarországon

Továbbra is sok az influenzás Magyarországon

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján az elmúlt héten 44 100-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz.

Matolcsy György megint odaszúrt a kormánynak

Matolcsy György megint odaszúrt a kormánynak

A jegybank elnöke könyvének bemutatóján beszélt a felzárkózásról, reformokról, és jó célokról.

© 2023 (v2.202102)