Diplomatanegyed: nagypolgári villa a Városliget mellett

A Diplomatanegyed közepén, a Városliget szomszédságában érthető módon nem sok magánvillát találni, hiszen az itt található épületek legtöbbje valamely nagykövetségnek, diplomáciai, vagy egyéb intézménynek ad otthont. Most találtunk errefelé egy XX. század eleji magánvillát, mely remek befektetési lehetőségnek ígérkezik.


A Stefánia út városligeti szakaszán, a nagykövetségek, a diplomáciai épületek és a Stefánia palota mellett, csupán egyetlen magánvilla található, aminek most bárki tulajdonosa lehet.
A már amúgy is nívós, diplomáciai képviseletekkel övezett környék fényét tovább emeli a hamarosan elkészülő Liget-projekt, ami nem mellesleg Cannesban a legjobb 4 projekt között szerepelt, egyetlen európaiként. A fejlesztés során a Városliget és környéke újul meg, hogy Európa egyik legvonzóbb kulturális-, történelmi-, és turisztikai központjává váljon.

Ebben a különleges környezetben kapott méltóképpen helyet ez a gyönyörű épület. Az 1900-ban épített nagypolgári villa előudvaros kerttel, így mint egy 1362 négyzetméteres telken helyezkedik el.

További képekért kattints a fotóra!

A villa három funkcionálisan és szerkezetileg is összekapcsolódó részét együtt kínálja eladásra a tulajdonos, mely együttesen a ház 21% -os meghatározó és legnagyobb tulajdoni hányadát képezik.  Ebből a három ingatlanrészből kettő a második emeleten helyezkedik el, illetve egy közvetlenül felettük a tetőtérben, így a három ingatlanrész összesen több mint 358 nm, mely egyben és külön is használható. A két szintet az egykori lichthof, egy fedett még beépítetlen liftakna köti össze, de a három rész vízszintesen és függőlegesen is könnyen összevonható. A tetőtér egység nagy belmagassága például galériázást, vagy loftos kialakítást is lehetővé tesz. Az nagypolgári épületben rengeteg lehetőség rejlik, a tágas kialakításnak, a nagy belmagasságnak és a számos helyiségnek köszönhetően, mely a lakásrészekben található. Az épület tájolásának és a hatalmas ablakoknak köszönhetően, a lakások egész nap napfényben ragyognak.

További képekért kattints a fotóra!

A villaépülethez, több terasz és erkély is kapcsolódik, melyek közül a legkiemelkedőbb az, ahonnan a Stefánia útra és a Városligetre nyílik pazar kilátás.
Bár a klasszikus villa a XX. század elején épült, műszakilag megfelel a mai kor igényeinek. 2008-ban építettek ki az épületben a korszerű elektromos és kommunikációs hálózatot, mely kizárólag a falban húzódik.

További képekért kattints a fotóra!

Az egyedi környezeti adottságok és a villa kialakítása lehetővé teszi, hogy nagy presztízsű, komoly ügyfélforgalmú cégek, irodák költözzenek az ingatlanba. Ennek okán és a kiváló lokációnak köszönhetően, mely további értéknövekedést biztosít, a tulajdonrész vásárlás nagyszerű befektetési lehetőségnek ígérkezik.

A cikk megjelenését az ingatlan értékesítője támogatta.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kiderült, melyek a legnépszerűbb települések a Balatonnál

Kiderült, melyek a legnépszerűbb települések a Balatonnál

Az eltöltött vendégéjszakák száma alapján június 1. és július 16. között a Balaton térségében Siófok, Balatonfüred, Hévíz, Balatonlelle és Keszthely a legkedveltebb úti cél a magyarok körében - közölte a Szallas.hu.

Még nagyobb lett az Orbán-birodalom Alcsúton

Még nagyobb lett az Orbán-birodalom Alcsúton

Alcsútdobozon ezúttal az arborétum és a golfpálya szomszédságában vett 8,6 hektár (86 ezer négyzetméter) földet id. Orbán Győző.

Medence, ventilátor, légkondi - mindent vittek itthon a hőség ellen

Medence, ventilátor, légkondi - mindent vittek itthon a hőség ellen

A tartósan szélsőséges forróság nem csak a hőmérő higanyszálát tornázta fel, hanem az online vásárlási lázat is.

Rohamra felkészülni, olcsóbb lesz a benzin

Rohamra felkészülni, olcsóbb lesz a benzin

Szombattól ismét változik mind a benzin, mind a gázolaj nagykereskedelmi ára. 

© 2024 (v2.202102)