Élet a „zöldebb” oldalon – egy modern ház Angyalföld szívében

Angyalföld teljesen újjáépülő, Béke térhez közeli része nagyon sokak kedvence. Itt nem könnyű jó ár-érték arányú új lakást találni. Nekünk viszont most sikerült: már 700 ezer forintos négyzetméterár alatt akad itt remek lakás!

Teljesen megújult, új és újszerű társasházakkal lett telepettyezett a Reitter Ferenc utca és a Tatai út, valamint környékük Angyalföld újjáépült környékén. Ugyanakkor, aki most keres errefelé lakást, az döbbenten tapasztalhatja, hogy csillagászatiak az árak, már egy két szobás erkélyes lakás is sok esetben 40 millió forint felett van. Ám lehet errefelé találni olyan – kifejezetten minőségi – új lakásokat is, ahol érezhetően kedvezőbb az árszabás – különösen, ha még idén szerződünk és minél nagyobb részt ki tudunk fizetni a kedvezőbb áfatartalom mellett. Akad tehát olyan új társasház is, melynek az elhelyezkedése mellett az ára is nagyon jó. Például a Róbert Károly körúthoz és a belvároshoz sokkal-sokkal közelebb van mint a környék sok más ajánlata. Errefelé körülnézve most találhatunk egy ilyet.

Olyan épületről, amelynek első üteme 2020 tavaszára műszaki átadást ígér, még kevesebb van. A Greenside nevű társasház a Szegedi úton, ráadásul a Nyugatiba 6 perces vonatutat ígérő Rákosrendező pályaudvartól mindössze pár perces sétatávolságra épül. A Greenside három épülete nem csak modern, de lekerekített homlokzatával tetszetős is, ami megint csak nem mindennapi a mai kínálatban.
Magyarán a számos zónázó, modern vonattal (G72, S70-71-72) a ház kapujától számolva akár 10 perc alatt a Nyugatiban lehetünk, vagy negyed óra alatt a Hősök teréhez (M1-es metró) érhetünk a 20-as 30-as buszcsaláddal (30, 30A és 230 buszok). Ezen felül a háztól pár lépésre lévő MOL Bubi biciklikkel juthatunk el gyorsan bárhová.
A Róbert Károly körút közelsége okán autóval minden közel van, sőt, a nem túl hosszú sétával is elérhető 1-es villamossal szintén Budapest számos pontja fél órán belül elérhető. Mi több, a vasúti sínek túloldalán lévő BVSC stadionhoz akár 4 perc alatt elsétálhatunk.

Nézzük akkor a házak fontosabb paramétereit: az A épület műszaki átadása 2020 májusban, a B és C épületeké pedig 2020 végén várható. Jó hír, hogy még van néhány eladó lakás az A épületben, illetve az sem rossz, hogy a B és C épületek (fenti képen) nagy lakás-választéka is mind-mind 5 százalékos áfa mellett érhető el. Ennek is köszönhetően az árak több mint barátiak. Egy emeleti, 46,5 négyzetméteres, két szobás lakás négy négyzetméternyi terasszal például már 739(!) ezer forintos négyzetméterártól is elérhető, ami több mint jó ár-érték arányt jelent a környéken! Ráadásul az új építésű lakások hatalmas előnye, hogy évtizedekig nem lesz gondunk az otthonunkra, ellenben a használt lakásokra súlyos milliókat kell költenünk akár már a beköltözéskor is, de később biztosan. Ráadásul a fenti négyzetméterárnál magasabb is sok esetben egy-egy XIII. kerületi, összehasonlíthatatlanul kompromisszumosabb panellakás ára!

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Örülhet, aki arra fogadott, hogy gyengül a forint

Örülhet, aki arra fogadott, hogy gyengül a forint

Gyengült a forint kedd reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Órákon belül kiderül, mi járhat Matolcsy Györgyék fejében

Órákon belül kiderül, mi járhat Matolcsy Györgyék fejében

Kamatdöntő ülést tart kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa.

Ebbe a fontos európai rangsorba nem került be egyetlen magyar klinika sem

Ebbe a fontos európai rangsorba nem került be egyetlen magyar klinika sem

Mutatjuk Európa legjobb meddőségi klinikáinak a listáját.

Áram nélkül nincs ellenállás - mondta az ukrán külügyminiszter

Áram nélkül nincs ellenállás - mondta az ukrán külügyminiszter

Raktárakat és radarokat is szétlőttek az oroszok.

© 2024 (v2.202102)