Jó áron, jó helyen

A magas árak miatt kifelé “menekülnek” az emberek a főváros belső részeiről. Ám a bátrabbak nézhetnek belső kerületi, igaz felújítandó lakásokat. Ha számít az elhelyezkedés (márpedig ez a legfontosabb egy otthonnál), akkor most jó árú fővárosi lakásokat mutatunk.

A lakáskeresés egyik, ha nem a legfontosabb aspektusa, hogy eldöntsük, milyen környéken szeretnénk élni. Persze élethelyzettől függ, hogy csendes kertvárosias környékre vágyunk, vagy inkább a frekventált, jó közlekedési lehetőségekkel ellátott környékeket keressük. Most az utóbbi szempont alapján válogattunk össze néhány jó lehetőséget a fővárosból, melyek többnyire felújítandók, de a mai piacon jónak számító áron keresnek gazdát. Cserébe “bele kell lássuk” egy-egy otthonba a lehetőséget.

Keresgéljünk akár a pesti, akár a budai oldalon van jó néhány olyan utca mely nagyon népszerű a lakáskeresők körében, főként a belváros vonzereje miatt, ami a külföldiek és az Airbnb befektetők igazi célterepe, ezért sem alacsonyak az árak. De, ha vállaljuk a felújítást, akkor azért nem vészes az ár-helyzet.

Az Andrássy útból nyíló Nagymező utcában eladó az alábbi 55 négyzetméteres lakás, melyben tágas nappali, alvó- vagy dolgozóhelyiség, fürdőszoba és konyha található, plusz kamrával. A lakás elhelyezkedése kiváló, csak pár háznyi séta az Andrássy út. A lakás jellegéből adódóan remek befektetésnek ígérkezik, hiszen nagyszerű elhelyezkedése mellett napfényes, ráadásul jól is átalakítható.

A következő lakás a II. kerületi Ganz utcában található, mely egyaránt közel van a 4-6-os villamoshoz, valamint a Bem rakparthoz, így pár perc a 19-es és 41-es villamos, de a 2-es metró Kossuth téri megállója is könnyen megközelíthető. Felújítva így akár tehetős belföldi menedzsereknek, akár külföldieknek könnyen, jó áron kiadható.

Itt ez az egy szobás, jó állapotú galériás lakás, amelynek csak a nappalija 27 nm-es illetve található benne egy 5,5 nm-es fekvő galéria. Az előtérben kapott helyett a konyha, valamint innen nyílik a fürdőszoba is.

Hogy legyen ellenpélda, kész, tatarozott otthon is: a Szent István körúton találtuk ezt a felújított 43 nm-es 1 szobás, dupla galériás lakást. Az ingatlanban kicserélték a teljes elektromos hálózatot, előkészítették a riasztórendszer vezetékeit, felújították a vízvezeték és lefolyórendszert, illetve az összes külső-belső nyílászárót kicserélték. No persze ez azért az árban is visszaköszön.

Válogatásunk utolsó tagja egy olyan otthon, amely szép állapotú, eléggé jó helyen is van, ám nagyobb mérete miatt is meglehetősen jó négyzetméteráron csíphető el. Persze a VII. kerület nem Buda és nem is Lipótváros, de aki kiadásban gondolkodik, annak ez a terep is bőven ideális.

Ez az otthon a Blaha Lujza tértől és a Rózsák terétől is csak pár perc sétára található, belvárosias környéken van. A 87 nm-es lakás idén teljes körű felújításon esett át, így jelenleg egy tágas nappali található benne, valamint két hálószoba, melyekhez egyenként saját bejáratú mosdó tartozik (ez utóbbi egy luxussá kialakítandó lakás alapfeltétele).

A Blaha Lujza tér és a Keleti Pályaudvar közelsége is ideális bérlakássá teszi, hiszen rendkívül jó közlekedést tesz lehetővé: a körúti 4-es, 6-os villamosok, a 4-e és 2-es Metró, valamint számtalan busz megállója pár perc sétára található.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Fontos hírt közölt a MÁV, rengeteg utast érinthet

Fontos hírt közölt a MÁV, rengeteg utast érinthet

Baleset miatt a szlovák vasút leállította a közlekedést Strekov és Párkány között.

Azonnali állami pénzt követel a DK a kórházaknak

Azonnali állami pénzt követel a DK a kórházaknak

A DK azonnali költségvetési átcsoportosítást követel, hogy a kórházak biztosítani tudják a legalapvetőbb feltételeket a betegek gyógyításához.

Kiderült, melyek a legnépszerűbb települések a Balatonnál

Kiderült, melyek a legnépszerűbb települések a Balatonnál

Az eltöltött vendégéjszakák száma alapján június 1. és július 16. között a Balaton térségében Siófok, Balatonfüred, Hévíz, Balatonlelle és Keszthely a legkedveltebb úti cél a magyarok körében - közölte a Szallas.hu.

Még nagyobb lett az Orbán-birodalom Alcsúton

Még nagyobb lett az Orbán-birodalom Alcsúton

Alcsútdobozon ezúttal az arborétum és a golfpálya szomszédságában vett 8,6 hektár (86 ezer négyzetméter) földet id. Orbán Győző.

© 2024 (v2.202102)