Kalandozás a város fiatalos szívében a Palotanegyedben és a Csarnok negyedben

Tudja, hogy merre van a józsefvárosi Palotanegyed vagy épp a Csarnok negyed? A kerületeket, azok jellegzetességeit, a fővárosiak nagy többsége általában, vagy legalábbis többé-kevéssé ismeri. A városnegyedek nevével, azok határaival és jellegzetességeivel azonban sokszor a szakmabeliek is gondban vannak.

Ez azonban nagy hiba, mivel könnyen „eltévedhetünk”, amikor jó, felértékelődő helyen, környéken lakást keresünk. Ha azt mondom VIII. kerület, azaz Józsefváros, akkor sokan a régi, kopottas, problémás, kihívásokkal teli kerületre gondolnak. Ám a hatalmas, közel 77 ezer lakosú kerület ma már egészen más arcát mutatja, mint 5-10 vagy éppen 15-20 éve. A kerület olyan belső részei, mint például a Palotanegyed vagy a Csarnok negyed mindig is felfelé lógtak ki az általános képből. Ám az elmúlt 10-15 évben a kerület egésze felértékelődött, illetve átértékelődött, nem is szólva belsőbb részeiről.

Nézzük most a Csarnok negyedet. Ezt a következő utak, utcák határolják, illetve tartoznak bele: a József körút, a Népszínház utca, a Nagy Fuvaros utca, a Mátyás tér nyugati oldala, a Koszorú utca, a Baross utca, valamint a Horváth Mihály tér északi oldala. A házak egyre nagyobb része újul itt meg, miközben a rosszabb állapotú bérházak helyén vadonatúj épületek épülnek.

Errefelé keresgélve bukkantunk éppen egy ilyen új épületre. A körút vonzásában fekvő Csarnok negyedben csak az utóbbi években indult el a lakásár-növekedés. Itt, a 4-es metró Rákóczi téri megállójától pár háznyira épül ez a társasház.

E házhoz szinte minden karnyújtásnyira lesz: nem csak a 4-6-os villamosok vagy a Rákóczi téri csarnok (amiről a negyed a nevét kapta) és metrómegálló, de pár éve teljesen megújult Teleki téri a piac is közel van ide, s a könyék tele van üzletekkel, új vendéglőkkel.


Gyalog 6-7 perc ide a Blaha Lujza tér, ahol a 2-es metró, a 7-es buszcsalád is elérhető; nem is szólva a csodálatos Palotanegyedről, mely az egyetemek, főiskolák, könyvtár, közösségi terek és az értelmiségi fiatalok talán legfontosabb belvárosi találkozóhelye a pesti oldalon. (Magyarán, aki kiadásra vásárol, itt mindig találhat majd fiatal bérlőt a lakásásba.)

És a lényeg: erre, a körút környékén lényegében már a belváros közepén érezhetjük magunkat, hiszen a közelben minden megtalálható és mindenhová szinte perceken belül odaérünk. Egymást érik itt a régi és új intézmények, szórakozási és kikapcsolódási lehetőségek. Ami pedig a lakást vásárlóknak kiemelten fontos: egy ilyen felértékelődő városrészben pedig bizonyosan értékőrsőek maradnak az új építésű otthonok.

Az itt épülő társasház modern elosztású nappali plusz egy és nappali plusz két hálószobás lakásokkal várja azokat, akik nem szeretnek kompromisszumokat kötni: fiatalos környezetre, fővárosi pezsgésre és kitűnő közlekedésre egyszerre vágynak.

A 17 lakásos új ház értékállóságát garantálja – a környéken túl – az is, hogy az épület igen magas műszaki tartalommal készül. Például modern, hőszivattyús fűtésrendszerrel, amely -30 fokban is tökéletesen teljesít. A hőszivattyús hűtés-fűtés nagy előnye még, hogy a radiátorok nem foglalnak helyet a hasznos térből, és e megoldás lényegesen olcsóbb is a gázfűtésnél.
Emelik az új otthonok értékét a minőségi burkolatok, amelyek – együtt a szaniterekkel – itt egyéni ízlés szerint választhatók. Emellett garázs is vásárolható a lakásokhoz.

A cikk a Csarnok negyedben épülő társasház értékesítőjének támogatásával készült.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Bod Péter Ákos: Magyarország két évtizede az EU-ban, néhány tapasztalat és következtetés

Bod Péter Ákos: Magyarország két évtizede az EU-ban, néhány tapasztalat és következtetés

Az immár négy politikai ciklus során felépített sajátos magyar társadalmi-gazdasági-politikai szisztémával nem lehet egy újabb évtizedet eltölteni az integrációs szervezetben. 

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Csütörtökön már az orosz-ukrán háború 792. napját írtuk. Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei.

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

Nem árulják el, szemöldökráncolás vagy kivégzés vár a renitensekre.

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Találkozott a miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőivel.

© 2024 (v2.202102)