Kihirdették a pótfelvételi ponthatárait is! Nézz szét az albérletpiacon!

Gólyaként igen nagy dilemmában lehetünk most, ha a lakóhelyünktől távoli felsőoktatási intézménybe nyertünk felvételt. A korábbi évekkel ellentétben azonban az is könnyen találhat most albérletet, akit pótfelvételi keretében vettek fel, és még csak most kezd kiadó lakást keresni.

Bár a helyzet bizonytalan, hiszen nem tudhatjuk, hogy át kell-e majd állnunk megint a digitális oktatásra, ami mindenképpen jó hír, hogy a kiadó lakások kínálata nőtt, az árak ugyanakkor csökkentek, és jobb a bérlők alkupozíciója is. Ezen felül a nagyobb kínálat mellett megjelent a minőségben is pozitív változás történt, hiszen sok, korábban rövid távon hirdetett lakás lépett be a piacra.

Budapesten menő lakást találsz

A turistaforgalom csökkenése a fővárost érintette a legérzékenyebben, így itt nagyon menő lakásokhoz lehet jutni, jó környéken ugyanazon az áron, amiért tavaly nyáron csak egy átlagos állapotú lakást lehetett kibérelni. Ha pedig szűkös a keret, lényegesen alacsonyabb áron is találunk lakást az átlagos kategóriából.

Ez a VIII. kerületi lakás jó példa arra, milyen szép lakásokat lehet most jó áron kibérelni, a lakás 2 különnyíló szobával rendelkezik, így két diák számára ideális, 235 ezer forintért lehet kibérelni.

További budapesti, egyetem közeli lakásokért kattints ide.

Debrecenben kedvező áron

A turizmus miatti csökkenés nem viselte meg annyira a vidéki városokat, itt inkább a külföldi diákok elmaradása növeli a kínálatot, illetve azoknak a munkavállalóknak az elmaradása, akik a környező településekről a jobb munkalehetőség reményében költöztek volna a városba. Ez igaz Debrecenre is, ahol az egyetem közeli, és a belvárosi lakásokat is kedvezőbb áron kínálják kiadásra.

Ebből a belvárosi, kertkapcsolatos lakásból például könnyen megközelíthető az egyetem, és már 150 ezer forintért kibérelheti két egyetemista.

Egyetem közeli kiadó lakást keresel Debrecenben? Kattints ide.

Szegeden is csökkentek az árak

A bérleti díjak csökkenése nem kímélte Szeged albérlet piacát sem, a Belvárosban ilyen gyönyörű, felújított, külön nyíló 2 szobás lakást találhatunk 160 ezer forintért 2 diák részére. Bár az egyik szoba nappalinak van berendezve, ezen nyilván lehet változtatni, és mindkét szobához külön fürdőszoba tartozik.

További szegedi, egyetem közeli kiadó lakásokat találhatsz itt.


Győrben érződik legkevésbé a változás

A győri albérletpiac valahogy kevésbé érezte meg a változást, de itt is tapasztalható árcsökkenés. A Belvárosban például ilyen gyönyörű nappali + 2 szobás lakást kínálnak 2 diák részére 180 ezer forintért.

Még több győri kiadó lakást találhatsz itt.

Kedvező árak Pécsett is

Pécsett amúgy sem voltak annyira drágák a kiadó lakások, mint más egyetemi városokban, de azért a csökkenés itt is érezhető, ezt a belső két szintes, nappali + 3 hálószobás lakást például 180 ezer forintért veheti ki 3 diák.

További pécsi kiadó lakásokért kattints ide.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kellemetlen találatot vihetett be Ukrajna a tengeren

Kellemetlen találatot vihetett be Ukrajna a tengeren

Az orosz-ukrán háború 881. napja volt a keddi. Mi történt az elmúlt órákban?

Ilyen az olimpiai falu – már érkeznek a magyar sportolók is

Ilyen az olimpiai falu – már érkeznek a magyar sportolók is

54 hektáros falu lesz a magyar csapat otthona is.

Igazi meglepetés született Mogyoródon, nem erre számítottunk a Hungaroringen

Igazi meglepetés született Mogyoródon, nem erre számítottunk a Hungaroringen

A 29. héten kifejezetten csendesen alakultak a nézettségi adatok, azonban így is kisebb meglepetés született.

Különleges tankok léphetik át a magyar határt

Különleges tankok léphetik át a magyar határt

Leszállítanak három Leopardot kedden a magyar honvédségnek.

© 2024 (v2.202102)