Kihirdették a pótfelvételi ponthatárait is! Nézz szét az albérletpiacon!

Gólyaként igen nagy dilemmában lehetünk most, ha a lakóhelyünktől távoli felsőoktatási intézménybe nyertünk felvételt. A korábbi évekkel ellentétben azonban az is könnyen találhat most albérletet, akit pótfelvételi keretében vettek fel, és még csak most kezd kiadó lakást keresni.

Bár a helyzet bizonytalan, hiszen nem tudhatjuk, hogy át kell-e majd állnunk megint a digitális oktatásra, ami mindenképpen jó hír, hogy a kiadó lakások kínálata nőtt, az árak ugyanakkor csökkentek, és jobb a bérlők alkupozíciója is. Ezen felül a nagyobb kínálat mellett megjelent a minőségben is pozitív változás történt, hiszen sok, korábban rövid távon hirdetett lakás lépett be a piacra.

Budapesten menő lakást találsz

A turistaforgalom csökkenése a fővárost érintette a legérzékenyebben, így itt nagyon menő lakásokhoz lehet jutni, jó környéken ugyanazon az áron, amiért tavaly nyáron csak egy átlagos állapotú lakást lehetett kibérelni. Ha pedig szűkös a keret, lényegesen alacsonyabb áron is találunk lakást az átlagos kategóriából.

Ez a VIII. kerületi lakás jó példa arra, milyen szép lakásokat lehet most jó áron kibérelni, a lakás 2 különnyíló szobával rendelkezik, így két diák számára ideális, 235 ezer forintért lehet kibérelni.

További budapesti, egyetem közeli lakásokért kattints ide.

Debrecenben kedvező áron

A turizmus miatti csökkenés nem viselte meg annyira a vidéki városokat, itt inkább a külföldi diákok elmaradása növeli a kínálatot, illetve azoknak a munkavállalóknak az elmaradása, akik a környező településekről a jobb munkalehetőség reményében költöztek volna a városba. Ez igaz Debrecenre is, ahol az egyetem közeli, és a belvárosi lakásokat is kedvezőbb áron kínálják kiadásra.

Ebből a belvárosi, kertkapcsolatos lakásból például könnyen megközelíthető az egyetem, és már 150 ezer forintért kibérelheti két egyetemista.

Egyetem közeli kiadó lakást keresel Debrecenben? Kattints ide.

Szegeden is csökkentek az árak

A bérleti díjak csökkenése nem kímélte Szeged albérlet piacát sem, a Belvárosban ilyen gyönyörű, felújított, külön nyíló 2 szobás lakást találhatunk 160 ezer forintért 2 diák részére. Bár az egyik szoba nappalinak van berendezve, ezen nyilván lehet változtatni, és mindkét szobához külön fürdőszoba tartozik.

További szegedi, egyetem közeli kiadó lakásokat találhatsz itt.

Hirdetés

Győrben érződik legkevésbé a változás

A győri albérletpiac valahogy kevésbé érezte meg a változást, de itt is tapasztalható árcsökkenés. A Belvárosban például ilyen gyönyörű nappali + 2 szobás lakást kínálnak 2 diák részére 180 ezer forintért.

Még több győri kiadó lakást találhatsz itt.

Kedvező árak Pécsett is

Pécsett amúgy sem voltak annyira drágák a kiadó lakások, mint más egyetemi városokban, de azért a csökkenés itt is érezhető, ezt a belső két szintes, nappali + 3 hálószobás lakást például 180 ezer forintért veheti ki 3 diák.

További pécsi kiadó lakásokért kattints ide.


© 2021 (v2.202102)